Met de Schwarzwaldbahn doorheen het Zwarte Woud

Met de Schwarzwaldbahn doorheen het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud beschikt over een ruime keuze aan diverse toeristische attracties: historische stadjes, een bijzonder mooie natuur, prachtige bossen, klaterende beekjes. Hierdoor is het niet alleen een heel bekend, maar ook gevarieerd Duits vakantiegebied. De Schwarzwaldbahn (Zwarte Woud-spoorlijn) verbindt Offenburg en Singen over een afstand van 149 km. Vooral het gedeelte tussen Hornberg, Triberg en St. Georgen is heel interessant. De Schwarzwald-meisjes met bolhoeden, de typische boerderijen, de Schwarzwalder taart, enz. ... verwachten u!

Dag 1 • België - Straatsburg - Offenburg

We worden thuis opgehaald en vertrekken vanuit de centrale verzamelplaats Q8 Ranst. Via de autosnelwegen E313 en E42 rijden we doorheen Duitsland in de richting van de Franse stad Straatsburg. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant. In de loop van de namiddag komen we aan in Straatsburg de hoofdstad van Elzas-Vogezen in Frankrijk. Deze aangename stad is al 2.000 jaar oud en wisselde nogal eens van overheerser. Straatsburg bestaat uit 3 delen: de oude stad, de nieuwe stad en de Europese wijk. De kathedraal Notre-Dame is het meest imposante gebouw van de stad. Dit prachtig gotische bouwwerk werd voornamelijk gebouwd tussen de 11e en de 15e eeuw. Aansluitend maken we een boottocht onder het motto 2000 jaar geschiedenis Straatsburg. Van het stadscentrum tot de keizerlijke wijk van de Nieuwe Stad tot het Europees Parlement ontdekken we Straatsburg tijdens een wandeling langs het water vanuit een uniek perspectief! In de late namiddag  verlaten we Straatsburg en rijden naar Offenburg voor installatie in het **** Mercure Hotel Offenburg am Messeplatz.

 

Dag 2 • Schwarzwaldbahn - Bodensee - Radolfzell - Schaffhausen - Titisee

In de voormiddag stappen we in Offenburg op de Schwarzwaldbahn, voor een 149 km lange rit van Offenburg naar Singen am Hohentwiel. De Zwarte Woud-Bahn verbindt het laaggebergte van de Bovenrijn met de regio Bodensee. De sectie Hornberg - Triberg - St. Georgen wordt als bijzonder aantrekkelijk beschouwd. De aantrekkingskracht ligt niet alleen in de harmonie van de spoorwegvoorzieningen met de natuur, maar de formatie zelf wordt nog steeds beschouwd als een meesterwerk van de techniek. Bochten en 37 tunnels werden gecreëerd voor de aanleg van de spoorweg. Rond de middag komen we aan in Singen om vervolgens met onze autocar verder tot aan de Bodensee te rijden. In het historische centrum van Radolfzell zullen we de adem van de geschiedenis bij elke stap voelen en betoverd worden door een prachtige sereniteit. Het stadje aan het Bodenmeer heeft haar bezoekers veel te bieden. We maken een geleide wandeling doorheen het historische centrum waar we terugkijken op een geschiedenis van bijna 1200 jaar. Aansluitend rijden we naar Schaffhausen voor een bezoek aan de Rijnwaterval. De Rheinfall, 23 meter hoog en 150 meter breed, is een van de grootste en meest waterrijke watervallen van Europa. Vanaf verschillende platforms genieten we van een fascinerend beeld op de watermassa tussen de rotsen. We rijden naar de Titisee voor installatie in het **** Maritim hotel Titisee.

 

Dag 3 • Feldberg - Titisee - Schluchsee

We gaan met de gondelbaan naar boven en genieten van grandioze panorama's op en rond de Feldberg. Met de lift bereiken we het observatiedek op de 11e verdieping van de Feldbergtoren op een hoogte van 45 meter. Vanaf daar heb je een adembenemend panoramisch uitzicht bij goed weer: van de Eiger, Mönch en Jungfrau naar Zugspitze, het Mont Blanc-massief en de Vogezen. Het Titisee meer strekt zich uit over een oppervlakte van 1,3 km² en heeft een gemiddelde diepte van 20 meter. We varen over het meer met de Titus een schip genoemd naar de Romeinse generaal, Titus Flavius Vespasianus, die regeerde van 69-79 na Christus als keizer van het Romeinse Rijk. De legende gaat dat Vespasianus tijdens een veldtocht in Germania, in 41 na Christus, met zijn leger in het gebied rond het meer kampeerde. Gefascineerd door zijn schoonheid, zou hij de naam "Titunsee" hebben gegeven, die door de eeuwen heen de "Titisee" werd. Met een lengte van 7,5 km en een breedte van 1,5 km is de Schluchsee het grootste meer van het Zwarte Woud. Deze grote waterplas ligt op een hoogte van meer dan 900 meter en is een watersportoord bij uitstek, surfen, zeilen en  varen is er allemaal mogelijk. Aan de oevers van het meer genieten we van een typische specialiteit de Schwarzwalder kersentaart,  één van de bekendste taarten ter wereld. De belangrijkste ingrediënten zijn kersen, slagroom, chocolade en kirsch.

 

Dag 4 • Triberg - Schwarzwald Hochstrasse - Allerheiligen - Karlsruhe

Het bekendste in Triberg zijn de watervallen, zeven watervallen die gezamenlijk ongeveer 163 hoogtemeters overbruggen, daarmee zijn het de hoogste watervallen van Duitsland. De bovenzijde van deze watervallen bestaat uit een waterkrachtcentrale. We volgen langs de watervallen een wandelpad met mooie uitzichten. We keren vervolgens terug via de barokke bedevaartkerk Maria in der Tanne. Bijzonder mooi zijn het hoogaltaar en de preekstoel van de Villinger beeldhouwer Schupp. Het eenvoudige kerkgebouw met een rijke barokke inrichting functioneert sinds de bouw van de nieuwe stadskerk in 1958 niet meer als de parochiekerk van Triberg, maar wordt tegenwoordig voor bedevaarten, huwelijken en speciale erediensten gebruikt. We rijden weg van Triberg en brengen eerst een bezoek aan het “Eble UhrenPark”, de grootste koekoeksklok ter wereld, zo groot als een woning. Na Freudenstadt volgen we de ‘500’ of Schwarzwald Hochstrasse een weg die ons dwars door het natuurpark brengt. Wisselende vegetatie en unieke landschappen maken van deze weg al meer dan een eeuw een toeristische trekpleister. De kloosterruïne in Allerheiligen is een restant van een klooster dat hier zou gesticht zijn aan het einde van de 12e eeuw. Het klooster werd opgeheven in 1803 en vanaf toen bleven de gebouwen leeg. Toen het toerisme opkwam halverwege de 19e eeuw werd dit mooie plekje opnieuw ontdekt en gerestaureerd. De waterval van Allerheiligen heeft een niveauverschil van ongeveer 100 meter. Het water stort neer in verschillende fasen en is daardoor zeer mooi om langs te wandelen. We rijden naar Karlsruhe voor installatie in het **** hotel ACHAT Plaza.

 

Dag 5 • Karlsruhe - België

Via de Duitse autosnelwegen rijden we richting België. Vrij middagmaal in een snelwegrestaurant.

Hotels****

Maritim Titisee****

Algemeen: het hotel ligt aan de oevers van het kristalheldere water van de Titisee

Kamers: de kamers zijn voorzien van balkon, Wifi, minibar, minisafe en kabel-tv. De badkamers zijn uitgerust met bad,  haardroger, badslippers, badjas, toilet en toiletartikelen.  Er is keuze tussen standaard, comfort en superior (zicht op het meer) kamers

Maaltijden: uitgebreid warm en koud ontbijtbuffet, 3-gangen menu avondmaal

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Transfer van bij u thuis naar de centrale verzamelplaats en terug
  • Vervoer met een ***** ROYAL CLASS autocar
  • Halfpension vanaf 1e dag avondmaal tem 5e dag ontbijt
  • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma
  • Inbegrepen toegangen: boottocht 2000 jaar geschiedenis Straatsburg, rit met de Schwarzwald bahn van Offenburg naar Singen, historische stadswandeling in Radolfzell, bezoek Rheinfall, Gondelbaan Feldberg, Feldbergtoren, Titisee boottocht, aan de Schluchsee Schwarzwald Kirchentorte met koffie/thee, watervallen Triberg, “Eble UhrenPark”.
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België

Weersverwachting
Titisee-Neustadt (Black Forest)
Weeronline.nl - Meer weer in Titisee-Neustadt (Black Forest)weeronline.nl Altijd jouw weer