Mini-cruise naar Edinburgh & militaire taptoe

Mini-cruise naar Edinburgh & militaire taptoe

Op het voorplein van het sprookjesachtige Edinburgh Castle wordt ieder jaar in augustus de beroemde Royal Edinburgh Military Tattoo gehouden. Dit is hèt muzikaal spektakel waarvoor men van overal in de wereld naar de Schotse hoofdstad komt toegestroomd. Dit moet u zeker eens live meemaken!

Dag 1 • België - IJmuiden - Newcastle

We worden in IJmuiden verwacht voor de overtocht met DFDS Seaways naar Newcastle (voor de overtocht is het raadzaam om over een kleine bagage te beschikken). Aan boord nemen we een uitgebreid avondmaal in buffetvorm. ’s Avonds kunnen we genieten van live music, pianobar, speeltafels, winkels, bioscoop, enz.

Dag 2 • Newcastle - Edinburgh

We ontschepen in Newcastle en komen rond de middag aan in de Schotse hoofdstad Edinburgh. We wandelen de Royal Mile af met vele historische gebouwen, zoals het Palace of Holyrood House, de officiële verblijfplaats van koningin Elisabeth tijdens haar officieel bezoek aan de stad en het land. Na wat vrije tijd gaan we naar ons hotel in het centrum van Edinburgh voor installatie. We genieten van een avondmaal in een restaurant in het centrum van Edinburgh. Wie wil kan nadien nog  een wandelingetje maken door de stad en op eigen tempo terugkeren naar het hotel.

Dag 3 • Edinburgh

Vandaag kunnen we deelnemen aan de festiviteiten die in Edinburgh plaatsvinden. We bezoeken facultatief het koninklijke jacht ‘Britannia’ (± £ 18 pp), één van de meest prestigieuze schepen ooit en ook wel eens het drijvende paleis genoemd. Aan boord kunnen we zowel boven- als benendeks een kijkje nemen. ‘s Namiddags genieten we van onze vrije tijd om te shoppen, één van de vele musea te bezoeken of om deel te nemen aan een van de activiteiten tijdens deze festivaldagen. Na het avondmaal vertrekken we naar het kasteel voor de militaire taptoe, een niet aflatende defilé van marcherende en musicerende militaire bands en regimenten, soms ernstig en soms humoristisch. Deze unieke voorstelling moeten we met eigen ogen gezien hebben! 

Dag 4 • Edinburgh - Newcastle

We wandelen naar het kasteel (± £ 16 pp) voor een facultatief bezoek. We kunnen de koninklijke appartementen met de geboortekamer van James VI(I) bezoeken, de kroonjuwelen bewonderen, het romaanse St. Margaret kapelletje binnenstappen, the Great Hall en het Memorial verkennen, enz. In de namiddag rijden we naar Newcastle voor inscheping aan boord van DFDS Seaways, richting IJmuiden (voor de overtocht is het raadzaam om over een kleine bagage te beschikken).

Dag 5 • Newcastle - IJmuiden - België

In de loop van de ochtend komen we aan in IJmuiden. Na ontscheping rijden we langs de autosnelwegen naar België.

HOTEL MOTEL ONE EDINBURGH-ROYAL***

Ligging: topligging in het centrum, op wandelafstand van het kasteel en andere bezienswaardigheden, leuke bars en restaurants in de buurt, maar toch rustig gelegen

Uitrusting: modern hotel met receptie, lift, loungebar, gratis wifi

Kamers: mooi ingericht met badkamer met douche, toilet en haardroger, telefoon, tv, radio

Maaltijden: ontbijtbuffet, 3-gangen avondmaal in restaurant in het centrum van Edinburgh

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • VREEMDE MUNT: Engelse Pond

 

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 5e dag het ontbijtbuffet
  • Inbegrepen: zitplaatsen Militaire Taptoe
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België