Mons & Amaryllis tentoonstelling in het kasteel van Beloeil

Mons & Amaryllis tentoonstelling in het kasteel van Beloeil

Er valt in de Henegouwse hoofdstad Mons heel wat te beleven. De gezellige binnenstad is een bezoek meer dan waard. Met onze gids brengen we een bezoek aan de meest gekende monumenten en gebouwen van de stad. Mons of Bergen weet iedere bezoeker met zijn charme te bekoren. In 2015 was Mons zelfs Culturele Hoofdstad van Europa! Na de middag brengen we een bezoek aan de amaryllis tentoonstelling in het kasteel van Beloeil.

Voormiddag: Na de diverse opstapplaatsen rijden we naar Mons. Met onze gids maken we een wandeling langs de belangrijkste gebouwen en monumenten van deze gezellige stad.  We zien het Aapje van Mons, het prachtige stadhuis met de Tuin van de Burgemeester, de Belfortsite en uiteraard de Heilige Waldetrudiskerk. Deze kerk is beroemd om haar prachtige glasramen, mooie beeldhouwwerken en de gouden koets. We eindigen onze wandeling terug op de Grand Place, waar we ons middagmaal nemen.

Middag: We genieten van een lekker middagmaal met streekspecialiteiten: Verse dagsoep - Kotelet al’ Berdouille met groenten en frietjes - Dessert

Namiddag: Na ons stevig middagmaal rijden we naar het kasteel van Beloeil. Dit prachtige kasteel noemt men ook wel eens het Belgische Versailles. In deze periode heeft er een grote tentoonstelling plaats van Amaryllis. De prinselijke residentie zal helemaal overstroomd zijn door duizenden amaryllissen. Een streling voor het oog en een must voor iedere bloemenliefhebber. We krijgen ook nog een rondleiding in het kasteel door een plaatselijke gids en kunnen nadien nog even uitblazen in de orangerie van het kasteel.

Avond: Het einde van deze dagreis is voorzien om 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Stadswandeling in Mons
  • Middagmaal
  • Bezoek aan Kasteel van Beloeil
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen