Namibië • Authentieke stammen en dramatische landschappen

Namibië Authentieke stammen en dramatische landschappen

Namibië heeft het droogste klimaat van Afrika. Daardoor vindt u er woestijnen zoals de Namib met zijn rode zandduinen en de Kalahari waar u ook de woestijnolifanten kan tegenkomen. Om naar uit te kijken is zeker ook Etosha National Park, gelegen rond een immense zoutpan waar u de big four zou kunnen zien (geen five: je vindt hier geen buffels door het tekort aan water..). Namibië is een fenomenaal land met eindeloze horizonten en indrukwekkende leegtes. U zal er voelen wat het is om te overleven in de woestijn te midden van een intens kleurenpalet.

Dag 1 • Brussel - Windhoek

Transfer van bij u thuis naar Brussel voor uw lijnvluchten naar de hoofdstad Windhoek.

 

Dag 2 • Windhoek (a)

Aankomst in Windhoek. Onthaal door de plaatselijke gids en transfer naar uw hotel Windhoek Country Club. De kleine hoofdstad van Namibië ligt op een hoogte van ongeveer 1650 meter. Het centrum is een mengeling van Duitse koloniale gebouwen en in frisse pasteltinten geschilderde moderne gebouwen. Opvallend is de Evangelisch-Lutherse Christuskerk in Art Nouveau stijl. Die Alte Feste, was vroeger een fort maar is tegenwoordig een museum dat de cultuur en tradities van het land laat zien. Het avondmaal is voorzien in het bekende restaurant Joe’s Beer House. 

 

Dag 3 • Erindi Game Reserve (o,m,a)

Na het ontbijt gaat het nu richting Erindi. Tot 2007 was dit reservaat een gebied waarop vee graasde en waar gejaagd mocht worden. Momenteel is het 700 km² grote reservaat één van de belangrijkste gebieden waar de wildstand zich in hoog tempo herstelt, dankzij de goede zorgen van de eigenaars en de belangstelling voor het daar aangeboden ecotoerisme. Het reservaat is een leefgebied voor bijna alle dieren die in Namibië voorkomen: olifanten, neushoorns, nijlpaarden, luipaarden, zebra’s, een mooie populatie Afrikaanse wilde honden, leeuwen, veel giraffes en tal van soorten antilopen. Game drive met 4x4 in de namiddag. Overnachting in de heerlijke Erindi Game Reserve.

 

Dag 4 • Etosha National Park (o,m,a)

Etosha is het grootste wildpark van Namibië en één van de eerste parken waar actief beleid werd gevoerd om de natuur en het wild in stand te houden. De grenzen van het game reserve werden in de loop der tijd vele malen aangepast vanwege het voortdurende conflict tussen natuurbescherming en landbouwactiviteiten. Het hart van het park is een zoutpan, ontstaan uit een opgedroogd meer, wat de naam Etosha (droogwater) verklaart. Het park biedt niet alleen een enorme variatie aan wild, maar ook een indrukwekkend landschap en een bijzondere vegetatie. U bezoekt vandaag de Ombili Foundation, die een tweetal inheemse stammen opvangen, die geen woongebied meer hadden. De San bevolking vormde eeuwenlang kleine gemeenschappen van jagers en verzamelaars. De mannen gingen op jacht en de vrouwen verzamelden eetbare gewassen. Logies en avondmaal in de mooie en gezellige Mokuti Safari Lodge.

 

Dag 5 • Etosha National Park (o,m,a)

Volledige dag safari in de eigen bus – van waaruit u op een comfortabele manier een prima overzicht hebt. Optioneel kan u ook kiezen voor een halve dag safari in een open voertuig, zodat u alles vanop de eerste rij kan beleven. Lunch in het Halali Restcamp. De Etosha Pan, een reusachtige, ondiepe zoutvlakte, domineert het park en is tijdens het merendeel van het jaar een onherbergzaam gebied van witte gedroogde modder waarlangs de wilde dieren trekken. Vooral aan de drinkplaatsen is de kans groot dat u dieren spot. Hou uw camera in de aanslag om de mooiste beelden vast te leggen. Avondmaal en overnachting in de Etosha Safari Lodge (april) of Toshari Lodge (november).

 

Dag 6 • Damaraland (o,a)

Damaraland ligt in het centraal- tot noordwestelijke deel van Namibië. Door de veelzijdigheid van Damaraland is het één van de meest interessante gebieden van Namibië. U brengt een bezoek aan de orgelpijpen en het versteende woud waar de bomen meer dan 200 miljoen jaar oud zijn. De Verbrande Berg is een nationaal monument sinds 1956. Onderweg kan u wellicht kennismaken met Herero en Himba dames in hun originele klederdracht. Overnachting en avondmaal in de Twyfelfontein Country Lodge.

 

Dag 7 • Swakopmund (o,m)

In de voormiddag een fijn bezoek aan de Cape Cross Seal Colony. Daar zult u direct de duizenden zeehonden zien liggen, schuifelen of ruziemaken. Op de parkeerplaats ziet u een stenen kruis. De Portugees Diego Câo, de eerste Europeaan die hier voet aan wal zette in 1485, heeft dat kruis op deze plek geplaatst. Verder naar Swakopmund waar u twee nachten zal verblijven in het fraaie Bon hotel (april) of het dito Swakopmund Sands hotel (november).

 

Dag 8 • Swakopmund (o,m)

Deze kuststad, geprangd tussen de hete woestijn en de koude oceaan, is uitgegroeid tot de belangrijkste vakantieplaats van Namibië. De architectuur getuigt van het Duitse koloniale verleden en ook de koffieshops doen denken aan Duitsland. Proef van een heerlijk stukje taart in een typisch Duitse Konditorei. In de voormiddag een uitstap naar Walvisbaai, waar u de duizenden roze flamingo’s zal bewonderen. Tijdens de tocht met verse oesters, wijn, desserts en allerlei hapjes ziet u de zeerobben, dolfijnen en de sierlijke pelikanen. Vrije namiddag in de stad. Quad rijden in de duinen, of deelnemen aan een bijzondere ‘Living Desert Tour’ kunnen de vrije namiddag optioneel opvullen.

 

Dag 9 • Sossusvlei (o,m,a)

In tegenstelling tot andere programma’s bieden wij u het hoogtepunt van Namibië aan als apotheose op het einde van de reis! U reist naar het wereldberoemde Namib Naukluft Park waar u twee nachten zal logeren in de prima Soft Adventure Lodge (april) of de Namib Naukluft Lodge (oktober). In de namiddag een Scenic Drive tocht doorheen dit natuurwonder. U krijgt vast en zeker uitleg over de Tsondab zandsteen die rijk is aan plantaardige en dierlijke fossielen.

 

Dag 10 • Sossusvlei (o,m,a)

In het onwerkelijke woestijnlandschap van Sossusvlei schitteren de hoogste duinen ter wereld. Sommigen zijn bijna 400 meter hoog. Duin 7, ook ‘Big Daddy’ genoemd, is de hoogste. De duinen kleuren van abrikoos tot fel oranje en dieprood. Deadvlei is een opgedroogde zoutpan die is ingesloten tussen de metershoge duinen. De restanten van 900 jaar oude bomen creëren hier een surrealistisch landschap. De Sesriem Canyon is een 1 kilometer lange canyon die werd uitgeslepen door het water uit de Tsauchabrivier. Dit is het Namibië zoals u het thuis gedroomd hebt.

 

Dag 11 & 12 • Windhoek (o,a)

U eindigt deze heerlijke reis op een rustige manier en reist terug naar uw beginpunt Windhoek waar u opnieuw twee nachten logeert in de Windhoek Country Club.  U komt op dag 11  ’s middags toe in Windhoek en hebt een ganse namiddag vrij om van het zwembad en de faciliteiten van het resort te genieten, of met de shuttle van het hotel het centrum van de stad te ontdekken of uw Namibian shopping te vervolledigen. Op dag 12 kan u verder relaxen, of deelnemen aan een facultatieve excursie naar de Naankuse Lodge. Met een cheetah gaan wandelen of wilde dieren/carnivoren (leeuw-luipaard-woenstijnlynx) voederen behoort er tot de mogelijkheden. Fijn verzorgd afscheidsdiner.

 

Dag 13 • Windhoek - Brussel (o)

Vrije tijd tot in de vroege namiddag voor de transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

 

Dag 14 • Brussel

Aankomst en transfer tot aan uw voordeur met een koffer vol mooie herinneringen.

volgens programma

 

 • Voor de liefhebbers van vreemdsoortige natuurfenomenen
 • Met meer Wildlife dan u zou vermoeden
 • Extra veel maaltijden inbegrepen
 • Inentingen DTP, tyfus, Hepatitis A & B aangeraden

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS luchthavenvervoer in gans Vlaanderen (1 adres per dossier)

Gerelateerde reizen