Nationale parken van Zuid-Wales

Nationale parken van Zuid-Wales

Dag 1 • België - Bath

We worden thuis opgehaald en schepen in Calais in voor de overtocht naar Dover. In Avebury - één van de grootste prehistorische sites ter wereld - verwonderen we ons aan de mysterieuze steencirkel. Dit monument is minder bekend dan Stonehenge, maar zeker niet minder interessant. Tegen de avond nemen we onze intrek in het ****Double Tree by Hilton Hotel in Bath. Na het avondmaal voorzien we nog een vrije avondwandeling door het historische centrum van de stad.

Dag 2 • Bath - Tredegar House - Swansea 

Voor de middag maken we kennis met Bath, Unesco-Werelderfgoed en tevens stad van grote architectonische schoonheid en het chicste kuuroord van het land. We bezoeken de Romeinse baden die worden gevoed door de enige warmwaterbronnen van het Verenigd Koninkrijk. Hierna maken we een geleide stadswandeling, ideaal om deze schitterende 18e-eeuwse stad met architecturale hoogstandjes - waaronder de Circus en de Royal Crescent - te leren kennen. Na het vrije middagmaal steken we de grens met Wales over voor een rondleiding in het Tredegar House. Het belangrijkste stately home van Wales telt dertig kamers en biedt een overzicht van de binnenhuisinrichting van 1600 tot 1930. Aansluitend bekijken we de mooie tuinen en dito landschapspark. We logeren drie nachten in het ****Mercure Hotel in Swansea.

Dag 3 •  Pembrokeshire National Park - St. David’s

In St. Davids - het spirituele hart van Wales - heerst een echt dorpsgevoel. De kleinste stad van Groot-Brittannië vormt een iconisch geheel van architectuur, religie en geschiedenis. Om die reden is een bezichtiging van de kathedraal, gewijd aan de nationale heilige, een must. Het is de grootste en mooiste kerk van Wales en de ligging is heel bijzonder. Een korte wandeling brengt ons naar de geboorteplaats van Sint-David en laat ons tevens kennis maken met de schoonheid van het Pembrokeshire Coast Path. Na ons vrij middagmaal mogen we ons verheugen op een gegidste tour in Pembroke Castle, één van de grootste en meest intacte Normandische kastelen van Wales. 

Dag 4 • Laugharne - Tenby - Aberglasney Gardens

In Laugharne wandelen we via het middeleeuwse kasteel naar het idyllisch gelegen Boathouse van Dylan Thomas, de nationale dichter van Wales… verplichte kost voor elke literaire ziel! Rond de middag ontdekken we het heerlijke badplaatsje Tenby aan de Welshe Riviera. Dit zeer sfeervolle plaatsje is zo schilderachtig en kleurrijk, dat het wel een aquarel van zichzelf lijkt. Via het nog grotendeels Welshsprekende graafschap Carmarthenshire komen we na ons vrij middagmaal bij de historische gerestaureerde tuin van de Aberglasney Gardens, een middeleeuwse tuin die opnieuw tot leven werd gewekt na één van de meest fascinerende tuinrestauraties van de laatste 20 jaar.

Dag 5 •  Swansea - Gower Peninsula - Caerphilly Castle - Cardiff

De Gower is een klein schiereiland met de meest overweldigende kustlandschappen en stranden van Wales. In Rhossili maken we een panoramische kustwandeling tot aan Worm’s Head, het Land’s End van de Gower. Tot aan het vrij middagmaal bezichtigen we Caerphilly Castle, het modelvoorbeeld bij uitstek van een middeleeuws kasteel en de meest indrukwekkende kasteelruïne van Wales. Een vroegtijdige aankomst in Cardiff biedt ons de gelegenheid om te genieten van wat vrije tijd. De liefhebbers kunnen na een korte wandeling vrijblijvend terecht in het Nationaal Museum van Wales, dat de beste inleiding vormt tot Wales maar ook de beste collectie Franse impressionisten buiten Frankrijk huisvest. We logeren drie nachten in het ****Mercure Holland House Hotel, op wandelafstand van het centrum van Cardiff.

Dag 6* •  Cardiff

De hoofdstad van Wales is een moderne, groene stad die heel wat te bieden heeft. In de vroege ochtend bezoeken we Cardiff Castle met het 19e-eeuwse neogotische interieurs in dezelfde stijl als Castell Coch. Nadien is er vrije tijd om te winkelen in de ‘regency arcades’ of zelf de stad verder te verkennen. In Cardiff Bay ten slotte lopen we voorbij het gerenoveerde havencomplex met enkele opvallende gebouwen, waaronder het Millenium Centre, de Senedd en de Pierhead Building. We ronden de dag af in het St. Fagans National Museum of Welsh Life, met een kasteel annex tuinen en een boeiend openluchtmuseum dat meer dan 40 bouwwerken omvat die de architectuur van Wales vertegenwoordigen.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 7 • Castell Coch - Brecon Mountain Railway - Raglan Castle

Castell Coch is de ideale introductie tot de sprookjeswereld in middeleeuwse en oosterse stijl van de markies van Bute en zijn al even megalomane architect William Burges. Een stoomtrein van de Brecon Mountain Railway voert ons vervolgens tot diep in de typische landschappen van het Brecon Beacons National Park. Raglan Castle is het laatste middeleeuwse kasteel dat werd gebouwd maar meer oogde als een residentieel fort-paleis. Het is tevens het grootste kasteel dat ooit door de Welshmen is gebouwd. Na één van de langste belegeringen tijdens de Burgeroorlog viel het in handen van de troepen van Cromwell en werd het herleid tot een fotogenieke ruïne waar vooral de grote Gele Toren omgeven door een slotgracht veel indruk maakt.

Dag 8 • Cardiff - België

Alvorens terug te keren naar België houden we nog even halt in Castle Combe, een onvervalst en stemmig Cotswold dorpje.

Opgelet: het programma van dag 8 is afhankelijk van de vertrekuren van de ferry

HOTELS****

MERCURE CARDIFF HOLLAND HOUSE HOTEL & SPA****

Ligging: dit stijlvolle luxehotel is centraal gelegen, op vijf minuten wandelen van het winkelcentrum van Cardiff

Uitrusting: 24 uursreceptie, lift, loungebar, bekroond restaurant, zwembad, fitnessruimte, spa, moderne kamers met bad of douche, haardroger, airco, kluisje, strijkvoorzieningen, waterkoker, bureau, tv, radio en gratis wifi

Maaltijden: uitgebreid Engels ontbijt, s' avonds 3 gangenmenu

 

 • Internationaal reispaspoort is verplicht
 • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
 • Elektriciteit: 220V, best een wereldadapter meenemen
 • Vreemde munt: Britse pond

INBEGREPEN

 • Transfer van bij u thuis heen en terug
 • Vervoer met een *****ROYAL CLASS autocar
 • Overtocht met P&O Ferries: Calais-Dover-Calais
 • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijt
 • Uitstappen zoals beschreven in het programma
 • Toegangen: Alexander Keilermuseum, Roman Baths, Tredegar House, Aberglasney House & Gardens, Pembroke Castle, Castell Coch, Brecon Mountain Railway, Raglan Castle, Cardiff Castle, Caerphilly Castle en Museum of Welsh Life
 • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België