New York

New York

New York is een smeltkroes waar u alle bevolkingsgroepen en culturen kunt terugvinden. Een trip naar New York lijkt daarom wel een wereldreis.

Dag 1 • België - New York

We nemen onze vlucht naar New York. Afhankelijk van onze vluchturen (en met het tijdsverschil)  landen we al rond de middag. Bij aankomst nemen we onze transfer naar het ****hotel Holiday Inn Manhattan View (of gelijkwaardig). Nadien starten we onze eerste kennismaking met deze wereldstad. We rijden over de Queensboro Bridge het centrum in en houden een 1e stop aan het zeer bekende station Grand Central Terminal, het decor voor heel wat films. Na een rondleiding door dit prachtig gebouw wandelen we langs Library Walk, interessant straatje voor poëzie-lovers, en komen bij Public Library. Aansluitend gaan we naar Bryant Park, the place to be voor wat ontspanning. We wandelen dan verder langs 5th Avenue tot aan de Flat Iron Building, de 1e wolkenkrabber. Vanavond steunen we onze Belgische landgenoten en eten in het BXL restaurant. Nadien keren we met de bus terug naar het hotel via Times Square, het kloppend hart van de stad.

 

Dag 2 • New York

We nemen de metro naar Downtown en stappen uit in het nieuwe metrostation van Calatrava. Met onze reisleider wandelen we naar Wall Street waar we o.a. halt houden bij een van de bekendste symbolen van de financiële wijk: Charging Bull. We wandelen door naar Battery Park en genieten van wat vrije tijd of bezoeken het museum van de Native Indian American. Vandaar wandelen we naar het 9/11 Memorial en de Freedom Tower, officieel One World Trade Center en het hoogste gebouw van New York. Op deze plek stonden ooit de Twin Towers. We brengen een bezoek aan het observatieplatform op de 100ste verdieping vanwaar we een werkelijk adembenemend uitzicht hebben. Hier genieten we samen van een lunch. Wie wil krijgt nadien de tijd om The Memorial te bezoeken. Vervolgens nemen we de metro naar High Street voor een wandeling over Brooklyn Bridge richting Manhattan. We houden nog even halt bij de City Hall, een rustgevende plek met klankspel. Ons laatste bezoek vandaag is China Town en Little Italy waar we ook genieten van een gezamenlijk avondmaal.

 

Dag 3 • New York

Met een plaatselijke autocar rijden we naar het United Nations gebouw. Hier houden we een fotostop. We rijden verder door naar Central Park, midden in het centrum van Manhattan. We houden verschillende stops zoals ter hoogte van het Guggenheim Museum, aan de Strawberry Fields, ter nagedachtenis van John Lennon, en aan het Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir.  Nadien worden we afgezet aan het Chelsea Meatpacking District voor een bezoek aan de Chelsea Market en een wandeling over de High Line tot aan het super moderne complex van Hudson Yards. Na de lunch maken we een boottocht op de Hudson en de East River en varen o.a. langs het Vrijheidsbeeld. We genieten van een vrije namiddag en avond in de stad.

 

Dag 4 • New York - België

Vandaag kunnen we nog genieten van wat vrije tijd om te shoppen en te kuieren door deze wereldstad. In de namiddag nemen we een transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België. 

 

 

Dag 5 • België

We komen aan in België.

Hotels *** & ****

Ligging: centraal gelegen, vlakbij de bezienswaardigheden

Uitrusting: moderne hotels met lift, restaurant, bar, salon, zwembad (Holiday Inn Manhattan View)

Kamers: zeer comfortabel ingerichte badkamer met douche en toilet, tv, radio telefoon en airco

Maaltijden: uitgebreid Amerikaans ontbijt

 • Reisdocumenten: digitaal internationaal reispaspoort nog 6 maanden geldig na terugkeer. Ook Belgische identiteitskaart meenemen. Reizen Lauwers zorgt voor de ESTA-registratie (elektronische toestemming voor uw bezoek aan de USA)
 • Elektriciteit: 110 Volt en stekker van Amerikaans model. Adapter nodig!
 • Gsm: minimum drieband noodzakelijk
 • Geld: cash USD. Kredietkaarten worden overal aanvaard (géén Belgische bankkaarten)
 • Fooien en taksen: op afrekeningen in bar, restaurant en taxi wordt een fooi van ± 20% gevraagd. Op aankopen is er automatisch een verkoopstaks van 10%
 • Prijzen: gebaseerd op de internationale wisselkoers van juli 2018

 • Vluchten België-New York-België of België-New York en Washington-België
 • Bagagebehandeling op de luchthaven en in hotels voor maximum 1 koffer per persoon
 • Kamer & ontbijt
 • ESTA-registratie
 • Plaatselijke gids en begeleiding door een Nederlandstalige begeleider vanuit België