New York & Washington DC

New York & Washington DC

Dag 1 • België - New York

We nemen onze vlucht naar New York. We landen rond de middag en nemen onze transfer naar het ****hotel Holiday Inn Manhattan View (of gelijkwaardig). Nadien volgt een eerste kennismaking. We rijden over Queensboro Bridge en houden halt aan het bekende station Grand Central Terminal, decor voor heel wat films. Na een rondleiding wandelen we langs Library Walk, interessant straatje voor poëzie-lovers, en komen bij Public Library. Aansluitend gaan we naar Bryant Park, the place to be voor wat ontspanning. We wandelen langs 5th Avenue tot aan Flat Iron Building. Vanavond eten we bij landgenoten  in het BXL restaurant. Nadien keren we met de bus terug naar ons hotel via Times Square.

Dag 2 • New York

We nemen de metro naar Downtown en stappen uit in het nieuwe metrostation van Calatrava. We wandelen naar Wall Street waar we halt houden bij een van de bekendste symbolen van de financiële wijk: Charging Bull. We stappen door naar Battery Park en genieten van wat vrije tijd of bezoeken het museum van de Native Indian American. Vandaar gaan we naar het 9/11 Memorial en de Freedom Tower, officieel One World Trade Center en het hoogste gebouw van New York. Op deze plek stonden ooit de Twin Towers. Vanaf de 100ste verdieping hebben we een adembenemend uitzicht. Hier genieten we van een lunch. Nadien is er tijd om The Memorial te bezoeken. We nemen de metro naar High Street en wandelen over Brooklyn Bridge richting Manhattan. We houden halt bij de City Hall, een rustgevende plek met klankspel. We eindigen in China Town en Little Italy waar we genieten van een avondmaal.

Dag 3 • New York

Met een plaatselijke autocar rijden we naar het United Nations gebouw. We rijden door naar Central Park, midden in het centrum van Manhattan, en houden verschillende stops: bij het Guggenheim Museum, aan Strawberry Fields, ter nagedachtenis van John Lennon, en aan het Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir. Nadien worden we afgezet aan het Chelsea Meatpacking District voor een bezoek aan Chelsea Market en een wandeling over High Line tot aan het moderne complex van Hudson Yards. Na de lunch maken we een boottocht op de Hudson en de East River en varen o.a. langs het Vrijheidsbeeld. We genieten van een vrije namiddag en avond in de stad.

Dag 4 • New York - Philadelphia - Washington

We vertrekken richting Washington DC. Onderweg stoppen we in Philadelphia. We bezoeken de oude binnenstad met Independence Hall, Liberty Bell, Pennsylvania Academy of the Fine Arts, City Hall en de Vrijmetselaarstempel. Tegen de avond komen we aan in Washington. Installatie in het ***hotel Holiday Inn Arlington (of gelijkwaardig).

Dag 5 • Washington DC

We bezoeken Arlington Cemetery! Aansluitend stoppen we aan het White House voor een foto. We rijden langs het Pentagon en het aangrijpende Iwo Jima monument. ‘s Middags lunchen we in het Capitool en krijgen een rondleiding. ‘s Namiddags rijden we naar Lincoln Memorial, een imposant monument met een fantastisch zicht op Washington Monument. Uiteraard bezoeken we ook andere memorials op dezelfde site. Op onze terugrit stoppen we op aan het pittoreske Potomac en genieten van de zonsondergang tijdens een vrije maaltijd.

Dag 6 • Washington DC

We genieten van een vrije dag: gezellig kuieren in Washington, een van de shopping malls bezoeken of een gratis bezoek aan één van de vele prachtige musea, zoals het National Air and Space Museum, het meest bezochte museum ter wereld, of National Gallery of Art of the American Indian.

Dag 7 • Washington DC - België

Na wat vrije tijd nemen we onze transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België.

Dag 8 • België

We komen aan in België.

Hotel *** & ****

Ligging: centraal gelegen, vlakbij de bezienswaardigheden

Uitrusting: moderne hotels met lift, restaurant, bar, salon, zwembad (Holiday Inn Manhattan View), zeer comfortabel ingerichte kamers met badkamer met douche en toilet, tv, radio telefoon en airco

Maaltijden: uitgebreid Amerikaans ontbijt

 • Reisdocumenten: digitaal internationaal reispaspoort nog 6 maanden geldig na terugkeer. Ook Belgische identiteitskaart meenemen. Reizen Lauwers zorgt voor de ESTA-registratie (elektronische toestemming voor uw bezoek aan de USA)

 • Elektriciteit: 110 Volt en stekker van Amerikaans model. Adapter nodig!
 • Gsm: minimum drieband noodzakelijk
 • Geld: cash USD. Kredietkaarten worden overal aanvaard (géén Belgische bankkaarten)
 • Fooien en taksen: op afrekeningen in bar, restaurant en taxi wordt een fooi van ± 20% gevraagd. Op aankopen is er automatisch een verkoopstaks van 10%
 • Prijzen: gebaseerd op de internationale wisselkoers van juli 2019

 • Vluchten België-New York-België of België-New York en Washington-België

 • Bagagebehandeling op de luchthaven en in hotels voor maximum 1 koffer per persoon
 • Kamer & ontbijt
 • ESTA-registratie
 • Plaatselijke gids en begeleiding door een Nederlandstalige begeleider vanuit België

 • New York kennismakingspakket: (2 avondmalen, 2 middagmalen, toegang One World Observatory, metrokaart, boottocht, autocar op dag 1 & dag 3)