Ontdek het historisch vliegveld van Brasschaat met Peter Van Asbroeck

Ontdek het historisch vliegveld van Brasschaat met Peter Van Asbroeck

Midden in een prachtig natuurgebied ligt het historisch vliegveld van Brasschaat, een ongekend kleinood. Het bestaat sinds 1910 en het is één van de oudste vliegvelden van Europa. Peter Van Asbroeck is uw host voor de dag. Hij zal u de boeiende geschiedenis vertellen van de eerste dagen toen er ballonnen werden opgelaten tot de dag dat het lichte vliegwezen verdween.

Voormiddag: vanuit onze diverse opstapplaatsen rijden we naar Brasschaat. In de gezellige cafetaria van de aeroclub worden we ontvangen met een  koffie en koffiekoek. Daarna zal Peter, die zelf piloot en eigenaar is van een historisch vliegtuig, ons trakteren op spannende en leuke verhalen. Uiteraard krijgen we heel wat historische vliegtuigen te zien en nemen we een kijkje in de verkeerstoren. Tijdens deze rondleiding vertelt Peter ons leuke verhalen over de geschiedenis van het vliegveld.

 

Middag: we genieten van een lekker middagmaal.

 

Namiddag: na onze lekkere typisch Belgische maaltijd gaan we op bezoek bij de artillerie van het leger. We brengen een bezoek aan het Gunfire Museum. Hier zien we kanonnen die gebruikt werden door het leger van Napoleon, maar ook modern legermateriaal. We zien tal van kanonnen en tanks, militaire voertuigen en krijgen een ontluisterend verhaal te horen over de V1 bombardementen van Antwerpen. Zij die hun legerdienst nog volbrachten zullen aangenaam verrast zijn en vele herinneringen terug kunnen bovenhalen. Na de rondleiding hebben we nog even vrije tijd om iets te drinken in het clublokaal van de aeroclub alvorens de terugreis aan te vatten. Niemand minder dan Peter Van Asbroeck staat te popelen om ons te ontvangen.

 

Avond: het einde van deze dagreis is voorzien omstreeks 17u30.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar

  • Koffie met koffiekoek
  • Bezoek aan vliegveld en de historische vliegtuigen
  • Middagmaal
  • Bezoek aan Gunfire Museum
  • Begeleiding door Peter Van Asbroeck
  • BTW en wegentaksen