Oost-Friesland

Oost-Friesland

Oost-Friesland, het noordelijkste stukje Duitsland, lijkt op Nederland: vlak, groen, molens, water en Waddeneilanden. Geniet in een uniek landschap van dromerige dorpen en stadjes zoals Emden, Greetsiel en Leer. Bovendien zal het bezoek aan de imposante scheepswerf Meyer Werft bij iedereen een diepe indruk nalaten.

Dag 1 • België - Nordhorn - Stadskanaal

We rijden langs autosnelwegen naar het Duitse Nordhorn. Tot ver in de 19e eeuw was het een kleine stad. Vanaf 1839 deed de textielindustrie zijn intrede en groeide het aantal inwoners explosief. De in geheel Europa bekende textielfabriek 'Nino' was hier gevestigd. De achteruitgang van de textielindustrie in het begin van de  jaren ‘80 liet ook in Nordhorn diepe sporen na. Toch is het een bloeiende stad met veel winkels en bezienswaardigheden. De rivier de Vecht slingert zich door de binnenstad. De stad wordt daarom ook wel eens “de waterstad in het groene gebied” genoemd. Nadien rijden we naar het Nederlandse Stadskanaal voor installatie in ons hotel.

 

Dag 2 • Greetsiel - Emden - Leer

We rijden naar Greetsiel, gelegen aan de Leybocht en de meest toeristische plaats in Oost-Friesland. Behalve van het toerisme leeft Greetsiel ook van de garnalenvisserij. Dit mooie vissersplaatsje met zijn autovrije straten leent zich voor een mooie stadswandeling. Nadien rijden we naar Emden. De combinatie van een mooie ligging en een paar culturele toppers maken het bezoek aan Emden een must voor de Oost-Frieslandreiziger. Doordat de stad een onderkomen bood aan zeerovers kreeg het geen Hanzerechten. Rond 1412 kreeg het dan toch het stapelrecht, wat een grote rijkdom met zich meebracht. Onze dag sluiten we af met een bezoek aan de stad Leer. Dit stadje met zijn mooie wandelpromenade en zijn museumhaven zal iedereen bekoren.

 

Dag 3 • Papenburg - Bourtange - België

We bezoeken eerst de indrukwekkende scheepswerf “Meyer Werft” waar rivier- en zeecruiseschepen gebouwd worden. Het overdekte bouwdok van de werf behoort tot de grootste ter wereld! Cruiseschepen als de „Homeric“, „Mercury“, „Aurora“ en „Radiance of the Seas“ zijn hier van stapel gelopen en hebben de werf wereldberoemd gemaakt. Wie Oost-Friesland bezoekt moet dit gezien hebben! Na dit impressionant bezoek rijden we naar Vesting Bourtange. In dit uniek historisch verdedigingswerk gaan heden en verleden perfect samen. In 1967 werden de wallen opnieuw opgeworpen, grachten gegraven en soldatenbarakken gebouwd. Bezoekers van het Bourtange van nu wanen zich eeuwen terug in de tijd. Nadien keren we terug naar België.

City Hotel Stadskanaal****

Ligging: in het centrum van Stadskanaal, in de rustige en mooie omgeving van het Nederlandse Drenthe-Groningen

Uitrusting: gezellig hotel met receptie, lift, restaurant, bar, terras, sauna, gratis wifi

Kamers: mooi ingericht met badkamer met bad/douche, föhn en toilet, telefoon, tv, zithoek, bureau, internetaansluiting, minibar, koffie- & theefaciliteiten

Maaltijden: ontbijtbuffet, ‘s avonds 3-gangenmenu of maaltijd in buffetvorm

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 3e dag het ontbijt
  • Inbegrepen: bezoek scheepswerf Meyer Werft
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België