Opleiding blindengeleidehonden & Nieuwpoort

Opleiding blindengeleidehonden & Nieuwpoort

Vandaag starten we de dag met een leuke en educatieve activiteit. We brengen een bezoek aan het opleidingscentrum van blindengeleidehonden. Een bezoek aan Vrienden der Blinden is zowel ontspannend als leerrijk en met een diervriendelijk en sociaal karakter. Na de middag trekken we naar Nieuwpoort, een badstad die een belangrijke rol speelde in de Eerste Wereldoorlog.

Voormiddag: vanuit de verschillende opstapplaatsen rijden we naar Koksijde. Hier worden we ontvangen met een koffie. Tijdens een groepsbezoek neemt een gids ons mee in het verhaal “van pup tot blindengeleidehond en verder” en vertelt ons hoe de blindengeleidehond zijn baasje veilig doorheen de wazige en onzichtbare buitenwereld moet loodsen. De hond moet leren rekening houden met de signalen en hindernissen die “zienden” spontaan registreren en onbewust volgen of uit de weg gaan. Daarna volgt een demonstratie op het opleidingsparcours.

Middag: we genieten van een lekker 3 gangenmenu.

Namiddag: we starten de namiddag met een rondrit in Nieuwpoort. Deze plaats speelde een belangrijke rol in het verloop van de Eerste Wereldoorlog. We zien het beroemde sluizencomplex en rijden langs het monument van Albert I. Uiteraard komen we ook langs de bekende vismijn van Nieuwpoort. Nadien kunnen we nog genieten van wat vrije tijd aan zee. Nieuwpoort heeft een gezellige wandeldijk en mooie moderne winkelstraten waar het aangenaam vertoeven is.

Avond: het einde van deze dagreis is voorzien omstreeks 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Ontvangst met koffie
  • Bezoek aan opleidingscentrum blindengeleidehonden
  • Middagmaal
  • Bezoek aan Nieuwpoort
  • Begeleiding door een  gids
  • BTW en wegentaksen