Opleiding blindengeleidehonden & Oostende

Opleiding blindengeleidehonden & Oostende

Vandaag starten we onze dag met een leuke en educatieve activiteit. We brengen een bezoek aan het opleidingscentrum van blindengeleidehonden. Een bezoek aan Vrienden der Blinden is zowel ontspannend als leerrijk en met een diervriendelijk en sociaal karakter. Na de middag trekken we naar Oostende, de Koningin der Badsteden. Onze gids laat u de mooiste plekjes ontdekken!

Voormiddag: Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we naar Koksijde. Hier worden we ontvangen met een koffie. Tijdens een groepsbezoek neemt een gids u mee in het verhaal “van pup tot blindengeleidehond en verder” en legt jullie uit hoe de blindengeleidehond zijn baasje veilig doorheen de wazige of onzichtbare buitenwereld moet kunnen loodsen. De hond moet leren rekening houden met de signalen en hindenissen die “zienden” spontaan registreren en onbewust volgen of uit de weg gaan. Daarna volgt een demonstratie op het opleidingsparcours.

Middag: We rijden naar Oostende waar we na een aperitief genieten van een 3-gangen buffet met dranken inbegrepen (koffie is niet inbegrepen).

Namiddag: Na ons heerlijk middagmaal gaan we op verkenning in Oostende. Met onze gids maken we een leuke rondrit langs de mooiste plekjes van Oostende. Zo zien we het kerkje van Ensor, de moderne luchthaven, de oude koninklijke villa, de vernieuwde hypodroom, het majestueuze hotel Thermae Palace, De Mercator, de vismijn en het mooie station. We eindigen onze rondrit met een bezoek aan de Sint-Petrus en Pauluskerk met zijn prachtige glasramen. Nadien nemen we nog even vrije tijd in het centrum van Oostende.

Avond: Het einde van deze dagreis is voorzien omstreeks 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar

  • Ontvangst met koffie
  • Bezoek aan opleidingscentrum blindengeleidehonden
  • Middagmaal in buffet met aperitief en dranken incl. (geen koffie)
  • Rondrit door Oostende
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen