Palingkwekerij & Land van Strijen

Palingkwekerij & Land van Strijen

Paling is al eeuwen een delicatesse. Tijdens deze dagreis komen we alles te weten over deze toch wel merkwaardige vis en over de verschillende bereidingswijzen. Na de middag rijden we naar het Land van Strijen. Onze chauffeur brengt u over dijken en polderwegen naar het oudste dorp van de Hoeksche Waard, een uniek stukje Nederland.

Voormiddag: We worden hartelijk ontvangen met een koffie en warme appelflap. Daarna krijgen we uitleg over de paling en bezoeken we de palingkwekerij en de rokerij, waar alle aspecten van het palingkweken en roken worden bekeken. Ondertussen wordt u nog getrakteerd op een toastje met paling. De paling wordt hier nog ambachtelijk gerookt op beukenhout. De liefhebbers kunnen na het bezoek nog verse paling kopen.

Middag: We genieten van een 3-gangen middagmaal.

Namiddag: Na ons lekker middagmaal rijden we door een prachtig landschap naar Strijen. We worden ontvangen door een enthousiaste gids in traditionele klederdracht en starten met een bezoek aan de oude smederij. Hier krijgen we een demonstratie smeden en bezoeken we de smidswoning uit de jaren dertig. Ook een bezoek aan de Sint Lambertuskerk met mooie glasramen staat op het programma. Daarna maken we met de gids een mooie rondrit door Het Land van Strijen en zien we het traject van de hogesnelheidstrein, tragische watersnoodrampplaatsen en het Hollands Diep.

Avond: We sluiten de dag af met een uitgebreide broodmaaltijd en we vertrekken terug naar de afstapplaatsen rond 19u30.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar

  • Koffie met warme appelflap
  • Bezoek aan palingkwekerij met proevertje
  • Middagmaal en broodmaaltijd
  • Bezoek aan “Land van Stijen”
  • Begeleiding door plaatselijke gids
  • BTW en wegentaksen