Parc Astérix

Parc Astérix

Parc Astérix is één van de grootste en leukste pretparken van Frankrijk! Het biedt een gevarieerd aanbod voor jong en oud, met fantastische rollercoasters, spectaculaire waterattracties, leuke draaimolens en een hele rits andere attracties. Bovendien word je helemaal ondergedompeld in de mythische wereld van Asterix en Obelix.

Dag 1 • België - Plailly

We rijden langs de autosnelwegen richting Parijs en komen in de loop van de voormiddag aan in Parc Asterix.  We komen terecht in een hele aparte wereld: die van de Galliërs en de Romeinen, onder het leiderschap van de dikke vrienden Asterix en Obelix. Met zijn 36 attracties kan je hier een hoop plezier beleven. De attracties liggen verspreid over 6 werelden: die van de Vikingen, de oude Grieken, het Romeinse rijk, Egypte en “door de tijd heen”. De allerkleinsten hebben geluk: alleen zij mogen in het bos van Idefix. Kinderen amuseren zich uitstekend met hun ouders in de klassieke draaimolens, draaiende ketels, kleine bootjes en de familie-achtbaan. Voor de iets groteren is er spanning en sensatie op het water met de “Menhir Express”, “L’Oxygénarium” en “Le Grand Splash”. Liefhebbers van spannende attracties zijn hier ook op de juiste plek.  De “Tonnerre de Zeus”, waarbij je met een snelheid van 80 km/u langs een duizelingwekkend parcours raast, of de “Goudurix” die je meeneemt op een paar loopings. Omdat 1 dag wat kort is om van al dat moois te genieten, hebben we gezorgd voor een overnachting in Hotel Des Trois Hiboux in Parc Asterix.

Dag 2 • Plailly - België

Na het ontbijt, met misschien wel een ontmoeting met Asterix & Obelix, gaan we weer een hele dag op pad in het Gallische bos en ontdekken we verder de attracties waar we de vorige dag niet aan toe gekomen zijn. Daarnaast heeft Parc Asterix ook een aantal grote shows zoals de “Magische Panoramix” waar je alles over de toverdrankjes van Panoramix verneemt of de “Galliërs-Romeinen” waar de Romeinen en de Galliërs elkaar trotseren in de arena. Zo genieten we tot het laatste moment van ons verblijf in Parc Asterix. Dan is het weer tijd om huiswaarts te keren.

Hotel des Trois Hiboux***

Ligging: gelegen op het domein van Parc Asterix in een mooie en rustgevende groene omgeving met een afzonderlijke ingang en een vroegere doorgang naar een deel van het park

Uitrusting: modern hotel met receptie, lift, restaurant, bar met terras , bibliotheek, kinderhoek, gratis wifi

Kamers: moderne kamers met uitzicht op het bos en met terras of balkon,  eigen badkamer met bad of douche en toilet

Maaltijden: ontbijtbuffet, avondmaal in buffetvorm (voorgerecht-hoofdgerecht-dessert) inclusief softdrinks & koffie/thee

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • **** MAXI DUBBELDEK AUTOCAR
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Inbegrepen: 2 dagen toegang Parc Asterix
  • Begeleiding door een Nederlandstalige  begeleider vanuit België