Parijs op 'Bonaparte' wijze

Parijs op 'Bonaparte' wijze

Dag 1 • België - Parijs
Via de autosnelwegen rijden we naar Parijs. Langsde Porte Maillot rijden we tot aan één van de bekendste monumenten: de Arc de Triomphe, gebouwd ter ere van de vele overwinningen van Napoleon. We wandelen tot het graf van de onbekende soldaat onderaan de triomfboog om vervolgens vanaf het dakterras (te reserveren bij inschrijving) te genieten van het panoramisch uitzicht. Nadien bezoeken we La Madeleine, net een Griekse Tempel en bedoeld als eerbetoon aan de legers van Napoleon. We wandelen met onze gids langs de Place Vendôme met het Ritz-hotel tot aan de Opera, ontworpen in opdracht van Napoleon III, neef van Bonaparte. Na wat vrije tijd rijden we naar Rueil-Malmaison voor onze overnachting.

Dag 2 • Parijs
We rijden via La Défense naar Trocadero met een mooi uitzicht op de Eiffeltoren. Daarna rijden we via de Pont d’Iéna naar de Seine voor een facultatieve boottocht (± € 10 pp). ’s Namiddags bezoeken we de Dôme des Invalides (te reserveren bij inschrijving) waar het praalgraf van Napoleon staat. Nadien rijden we naar Malmaison voor een facultatief bezoekje aan het kasteel, ooit de woonst van Josephine en Napoleon. ‘s Avonds kunnen we facultatief een cabaret show bijwonen in de Paradis Latin (te reserveren bij inschrijving).

Dag 3 • Parijs - België
Na een korte stadsrondrit komen we aan bij het Louvre. We maken er een geleide wandeling met o.a. de Banque de France, gesticht door Napoleon, de Arc de Triomphe du Carroussel en de Cour Carrée. Na de middag gaan we naar Père Lachaise, waar we naast de graven van tal van beroemdheden ook graven van generaals die gediend hebben onder Napoleon terugvinden. Rond 16u00 verlaten we Parijs en rijden naar België.

Opgelet: volgorde programma kan gewijzigd worden afhankelijk van plaatselijke evenementen

Hotel The Originals City Rueil Centre***

Ligging: gelegen in het centrum van Rueil-Malmaison, vroeger de wonnplaats van Napoleon en zijn vrouw Joséphine, vlak bij restaurants en winkels. Met de RER zijn we in 4 haltes aan de Champs-Elysées.

Uitrusting: charmant hotel met receptie, lift, cocktailbar, gratis wifi, comfortabel ingerichte kamers, badkamer met bad/douche, haardroger en toilet, telefoon, tv, airco en bureau

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen menu in restaurant in Rueil-Malmaison (10 -15 minuten wandelen vanaf het hotel)

  • ****MAXI DUBBELDEK AUTOCAR

  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België