Peloponnesos, het mooie Griekenland

Peloponnesos, het mooie Griekenland

Dag 1 • België - Athene - Tolo

We nemen onze vlucht met Brussels Airlines naar Athene. Bij aankomst is er een transfer voorzien naar ons verblijfshotel  **** hotel John & George.

Dag 2 • Mycene

Voor de middag maken we een uitstap naar Mycene. In de oudheid was Mycene een belangrijke stad en het belangrijkste politieke en culturele centrum van de Myceense cultuur. De Myceners ontwikkelden een rijke cultuur, die voornamelijk een verdere ontwikkeling is van de Griekse beschaving. De ruïnes zijn van een grote architecturale schoonheid. Na deze boeiende ontmoeting met de geschiedenis genieten we van een vrije namiddag in Tolo.

Dag 3 • Epidaurus

In Epidaurus ligt het indrukwekkende en best bewaarde openluchttheater van Griekenland. Het stamt uit de 4e eeuw voor Christus. Met een capaciteit van 12000 tot 14000 zitplaatsen wordt het in de zomer nog steeds gebruikt voor voorstellingen van klassieke drama’s. Het meest verbazingwekkende is de geweldige akoestiek. Men noemt dit het wonder van Epidaurus. We genieten van een vrije namiddag in Tolo.

Dag 4 • Cruise naar de eilanden Hydra en Spetses

Vandaag maken we een bootexcursie naar de eilanden Hydra en Spetses. De baai bij de hoofdstad lijkt op een reusachtig theater, met de haven als scène en de huizen als tribunes. De vissers- en jachthaven van Hydra is een van de mooiste van Griekenland. Op het autovrije eiland Spetses rijden enkel koetsen en fietsen. Het is de favoriete vakantiebestemming van de Atheense burgerij, die hier mooie vakantievilla’s heeft.

Dag 5 • Nafplion 

Nafplion is een gezellig havenstadje in de schaduw van een grote rots waarop het Palamidi fort staat. Voor de middag brengen we een facultatief bezoek aan dit fort. We genieten van een prachtig panorama. Nadien struinen we doorheen Nafplion, de eerste Griekse hoofdstad. Dichtbij de haven ligt het vestingeiland Bourtzi met een Venetiaans fort. We brengen nog een bezoekje aan een ouzostokerij. Nadien genieten we nog van wat vrije tijd in het typische en gezellige centrum van Nafplion met zijn vele winkeltjes en terrasjes.

Dag 6 • Barbecue op het eilandje Daskalio

Vandaag varen we naar het eilandje Daskalio om daar te genieten van de rustige omgeving, de zee en uiteraard een overheerlijke barbecue met Griekse wijn.

Dag 7 • Tolo

in de voormiddag maken we facultatief een boottocht op het Kanaal van Korinthe (te reserveren bij inschrijving). Dit kanaal van 6,3 kilometer lang, 23 meter breed en acht meter diep verbindt de Korintische Golf met de Saronische Golf.Daarna genieten we van vrije tijd in Tolo, een vissersplaatsje dat uitgegroeid is tot een toeristische plaats waar vooral Grieken op vakantie komen. Het lange zandstrand heeft talrijke faciliteiten waar we ons zeker goed kunnen vermaken. Bij sommige restaurants en bars kunnen we als het ware met onze voeten in het water zitten.

Dag 8 • Athene - België

We eindigen onze rondreis in schoonheid in de hoofdstad Athene. Een plaatselijke gids leidt ons rond in de Akropolis en de Areopaag, waar in de oudheid recht werd gesproken. Afhankelijk van ons vluchtuur maken we nog een stadsrondrit door Athene.  Aansluitend begeven we ons naar de luchthaven voor onze terugvlucht.

Opgelet: de volgorde van het programma kan aangepast worden in functie van de vluchturen en/of beschikbaarheid.

Hotel John & George****

Ligging: gelegen op een helling boven de oude stad, vlakbij het strand en de attracties van Tolo. Vanaf het hotelterras een schitterend uitzicht op de baai en eilandjes voor Tolo

Uitrusting: uitstekend familiaal gerund hotel met 58 kamers, restaurant, bar, lift, zwembad en mooi groot terras, comfortabel ingericht, badkamer met bad en toilet, haardroger, telefoon, safe, tv, balkon, koelkast

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds uitstekende nationale en internationale 3-gangen of buffetmaaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart

  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Vluchten Athene heen en terug

  • Transfer luchthaven - hotel - luchthaven
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijtbuffet
  • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma, zonder toegangsgelden tot de sites
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België 

  • Toegangsgelden tot archeologische sites, musea en verplichte plaatselijke gidsen (± € 75 pp - 65 plussers ± € 65 pp)