Peru • De wonderbaarlijke erfenis van de Inca's

Peru De wonderbaarlijke erfenis van de Inca's

Toen de Spanjaarden in het begin van de zestiende eeuw in Peru arriveerden waren ze diep onder de indruk van de Inca-beschaving. De overheersers waren zich er echter niet van bewust dat deze Inca's de laatste schakel vormden in een lange keten van eeuwenoude beschavingen. Het land is grofweg in drie klimaatzones te verdelen met de woestijnachtige kuststrook, het grillige en indrukwekkende berglandschap van de Andes en de ondoordringbare jungle van het Amazone gebied. Dit typeert zich ook in de tradities en folklore van de plaatselijke bevolkingen. Per stad of regio merkt u de verschillen op in kledij, uiterlijk, gewoontes, keuken, etc... Dit maakt Peru zo kleurrijk, fotogeniek en super boeiend. Peru is ook het land van meer dan 3000 verschillende soorten aardappelen. In deze heerlijke rondreis maakt u uitgebreid kennis met de hoogtepunten van dit bijzonder mooie land.

Meer info nodig?
MAAK EEN AFSPRAAK MET ONZE SPECIALIST

Dag 1 • Brussel - Lima

Vertrek vanuit Brussel per lijnvluchten richting Zuid-Amerika en meer bepaald naar Lima, hoofdstad van Peru. Deze stad werd gesticht in 1535 door Francisco Pizarro. Aankomst in Lima met meer dan 9 miljoen inwoners de echte draaischijf van het land. Onthaal en transfer naar het moderne en hippe hotel Allpa Suites gelegen in de residentiele wijk Miraflores. Vlakbij ligt de oceaandijk en het shopping center Larcomar. Het district is één van de mooiste, schoonste en veiligste delen van Lima. Van oorsprong een gemeenschap aan het strand buiten de stad, is Miraflores uitgegroeid tot het hart van het toerisme, internationale zaken en entertainment.

Dag 2 • Lima - Arequipa (o,m)

Voor de middag een uitgebreid stadsbezoek aan het historische centrum, de Plaza de Armas, het San Francisco klooster en de fraaie kathedraal. Middagmaal in de stad. Peru heeft drie officiële talen: Spaans, Quechua en Aymara. Zowel Quechua en Aymara zijn afgeleid van de oude Inca talen. Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Arequipa in het zuiden van Peru. Verblijf in hotel Casona Solar. 

Dag 3 • Arequipa (o,m)

Stadsrondrit met bezoeken aan het klooster Santa Catalina, cultuurcomplex Chavez de la Rosa, huis Ricketts, de residentiele zone Selva Alegre, de wijk Yanahuara en tenslotte het uitkijkpunt Carmen Alto. De stad wordt gedomineerd door drie hoge en actieve vulkanen: Misti, Chachani en Pichu Picchu. De stad kreeg zijn naam van “Ariquioay-laten we hier stoppen” en werd gesticht in 1540. Na het middagmaal is er een bezoek aan het Museo Santuarios Andino waar de mummie van Juanita ligt. 

Dag 4 • Arequipa - Colca Canyon (o,a)

Vanuit Arequipa hebt u een rit van zo’n 160 km voor de boeg naar Chivay, de hoofdstad van de Colca Canyon. Deze is twee keer zo diep als de beroemde Grand Canyon in de Verenigde Staten. De reis duurt ongeveer vijf uren maar onderweg wordt er volop gestopt om foto's te nemen van de vulkanen en de lokale flora en fauna. Er is grote kans dat u er lama's, alpaca's, vicuñas en viscachas zal zien. De reis gaat over de Peruviaanse hoogvlakte en op een gegeven moment bent u 4800 meter boven zeeniveau. Bezoek aan de warmwaterbronnen van La Calera. Verblijf en avondmaal in hotel Casa Andina. Coca thee is een erg populaire drank in Peru. Cocabladeren zijn populair in Zuid Amerika door de geneeskrachtige eigenschappen. Deze bladeren hebben een groenachtige kleur en hebben een bittere smaak. Het wordt gebruikt als een stimulerend middel voor de behandeling van vermoeidheid, honger en dorst en is effectief voor hoogteziekte.

Dag 5 • Cruz del Condor - Puno (o,a)

In de morgen rijdt u naar de Cruz del Condor gelegen op de flanken van de Colca Canyon. Van hieruit zal u de schitterende vlucht van de condors kunnen bewonderen. Deze grote vogels laten zich op de thermiekbellen vanuit de 1200 meter diepe canyon naar boven zweven. Daarna terug naar Chivay met stops in een aantal dorpjes. Vrije lunch en dan een lange maar heel mooie rit (met voldoende stops) naar Puno, gelegen aan de oevers van het machtige Titicacameer dat het hoogst bevaarbare meer ter wereld is. Puno is de grootste stad die aan het Titicaca meer gelegen is en situeert zich op 3850 meter hoogte. Twee nachten verblijf in hotel Royal Inn.

Dag 6 • Puno - Taquile - Puno (o,m)

Zeer leuke uitstap op het Titicacameer dat met zijn 8400 vierkante kilometer oppervlakte het grootste meer van de Andes is. Met een private boot bezoekt u eerst de drijvende eilanden van de Uros indianen hetgeen erg fascinerend is. Nadien maakt u nog een leerrijke wandeling op het eiland Taquile dat ook wel het eiland van de handwevers genoemd wordt. Veel contact met de lokale bevolking is een rode draad doorheen al onze programma’s. Lunch onderweg.  

Dag 7 • Puno - Cusco (o,a)

Vandaag zal u een blijvende impressie opdoen van het mooie binnenland van Peru met zijn grote verscheidenheid. U reist door naar het toeristisch zeer bekende stadje Cusco dat gelegen is in een prachtig berglandschap en door de Inca's 'de navel van de wereld' werd genoemd. Het centrum van de stad ligt rond de Plaza de Armas dat omringd is door prachtige herenhuizen met houten balkons en originele Inca-muren. In Cusco verblijft u telkens in hotel Munay Wasi waar deze avond ook het avondmaal is voorzien. Het nationale drankje is de Pisco Sour. Deze cocktail bestaat uit een druiven brandy, pisco, samen met limoensap, siroop, eiwit, Angostura bitters en ijs. Deze cocktail is uitgevonden door een Amerikaanse barman in 1920 in Lima en is erg lekker en verfrissend tot je er teveel op hebt. 

Dag 8 • Cusco (o,a)

Stadsbezoek aan het koloniale Cuzco met als hoogtepunten de kathedraal en het Koricancha museum, beter gekend als de tempel van de zon. Op het grote plein van Cuzco staat de kathedraal, een indrukwekkend bouwwerk in gotische-renaissancestijl dat op de plek van een Inca-paleis is gebouwd. Binnen in de kathedraal treft u meer dan 400 schilderijen, houtsnijwerken en een zilveren altaar aan. De bouw van de kathedraal werd in 1559 gestart en werd bijna 100 jaar later voltooid. Veel stenen werden uit de nabijgelegen vesting Saqsayhuaman gehaald. Terwijl u naar binnen loopt, ziet u op de hoofddeuren een uit hout gesneden poemakop. Net boven Cusco in de richting van de Heilige Vallei bezoekt u nadien die vesting Saqsayhuaman, een complex verspreid over een gebied van 3094 hectare, gebouwd met immens grote stenen (sommige wegen 70 ton) die perfect op mekaar aansluiten. Lange tijd werd aangenomen dat dit een fort was, waar soldaten getraind werden. De architectuur doet echter vermoeden dat het een religieus bouwwerk is. Lunch onderweg. Na de middag vrije tijd om op eigen houtje te genieten van Cusco. Terrasjes en marktjes vol charme liggen om de hoek. Avondmaal vandaag met buffet en folklore dansen in Don Antonio. 

Dag 9 • Heilige Vallei - Aguas Calientes (o,m)

Daguitstap in de Heilige Vallei met bezoek aan de Inca ruïnes van Chinchero, de circulaire terrassen van Moray, de zoutmijn van Maras en de ruïnes van Ollantaytambo. Buffet middagmaal. In de namiddag neemt u dan de trein (1,5u) naar Aguas Calientes. Transfer naar het hotel Inti Punku  Machu Picchu voor de overnachting.

Dag 10 • Machu Picchu - Cusco (o,a)

Een klein busje brengt de groep via een zigzagweg naar de citadel van Machu Picchu. Uitgebreid bezoek aan deze machtige site erkend door de Unesco als werelderfgoed : vijf hectare ruïnes van een verloren Incastad tot aan de ontdekking door Prof. Hiram Bingham in 1911. Deze mysterieuze Inca citadel ligt op een hoog plateau omgeven door steile kloven en immens hoge en besneeuwde bergtoppen. Machu Picchu is een wereldwonder dat u als reiziger ooit moet gezien hebben! Vooral het decor waarin Machu Picchu gelegen is maakt het plaatje compleet. Vergeet bij het buitengaan van de site geen stempel ter aandenken van uw bezoek in uw paspoort te zetten. In de namiddag terug met de trein naar Ollantaytambo en aansluitend transfer naar uw hotel Munay Wasi in Cusco voor logies en avondmaal.

Dag 11 • Cusco - Lima (o)

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Lima met aansluitend de internationale terugvlucht naar België.

Dag 12 • Brussel

Aankomst op de luchthaven van Brussel en einde van een onwaarschijnlijk mooie reis. 

Volgens programma

 • Fascinerende ontdekking van Peru met alle hoogtepunten aan een scherpe prijs
 • Onze Vlaamse lokale agent staat garant voor een vlekkeloze service

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels/cruiseschepen (of gelijkwaardig)
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS luchthavenvervoer* in gans Vlaanderen

*1 adres per dossier.

Gerelateerde reizen