Proevertjeswandeling & kerstmarkt in Leuven

Proevertjeswandeling & kerstmarkt in Leuven

Vandaag combineren we een kennismaking met de stad Leuven en de gezellige kerstmarkt van deze universiteitsstad. Een unieke gelegenheid om de culinaire specialiteiten van de stad te leren kennen en te genieten van een zalige kerstsfeer.

Voormiddag: we worden in Leuven opgewacht door onze gids voor een culinaire wandeling. We wandelen langs de belangrijkste gebouwen en pleinen. Onderweg krijgen we uitleg over de stad en genieten we bij de Leuvense middenstand van de plaatselijke streekproducten zoals de Leuvense paté, kaas uit het Hageland, chocolade gevuld met Hagelandse likeur en een plaatselijk gebrouwen ambachtelijk bier.

Middag: we genieten van een lekker 3-gangen menu.

Namiddag: na ons lekker middagmaal trekken we naar het Hoover- en Ladeuzeplein. Hier vinden we één van de oudste en mooiste kerstmarkten van het land. Meer dan 170 standen openen hun deuren. Beleef de vele muziekoptredens, ontdek ambachtelijke kerstcadeaus en culinaire verrassingen en geniet van een unieke kerstsfeer. Ook een bezoek aan de kerstman in zijn winterdorp mag je zeker niet missen. Op de Grote Markt is er een heuse wintertuin. De straatkeien maken plaats voor een afwisselend decor van winters groen, waarvan het ontwerp werd gebaseerd op een Engelse landschapstuin. In deze groene oase nip je van een heerlijke warme chocolademelk of glühwein. De wintertuin ligt bovendien in de schaduw van het prachtig verlichte stadhuis.

Avond: het einde van deze heerlijke dag is voorzien om 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Culinaire wandeling in Leuven
  • Middagmaal
  • Bezoek aan de kerstmarkt
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen