Puglia, in de ban van de Trulli

Puglia, in de ban van de Trulli

Dag 1 • België - Bari - San Giovanni Rotondo - Manfredonia

We nemen onze vlucht naar Bari. Indien de vluchturen het toelaten rijden we nog naar de heiligdommen van Pater Pio in San Giovanni Rotondo. De Chiesa San Pio is een moderne kerk met prachtige moderne mozaïeken. De volgende twee avonden logeren we in het ****Regiohotel Manfredi.

Dag 2 • Vieste – Monte Sant’Angelo

Vandaag maken we een rondrit op het schiereiland Gargano met zijn prachtig kustgebied. In Vieste kunnen we een boottocht maken langs de witte rotsen en grotten (facultatief ± 19 Euro pp). Het oude stadje leent zich perfect voor ons vrij middagmaal en een wandeling door het middeleeuws centrum. We sluiten onze dag af in Monte Sant’ Angelo, het eindpunt van de “Route van de Aartsengel”, die begint bij de Mont Saint-Michel.

Dag 3 • Trani - Castel del Monte - Selva di Fasano

Via ‘de Saline’ - de grootste zoutvlakte van Europa - trekken we naar Trani, waar we de kathedraal bezichtigen en wandelen langs het kasteel en de jachthaven. Aansluitend vertrekken we naar het iconische Castel del Monte. Dit kasteel van Frederik II is het belangrijkste middeleeuws bouwwerk van Puglia. Niet alleen de buitenzijde van het immense kasteel imponeert, maar ook het panorama daarrond is onvergetelijk. Daarna brengt de chauffeur ons naar Selva di Fasano waar we onze intrek nemen in het ****hotel Sierra Silvana.

Dag 4 • Martina Franca – Locorotondo – Alberobello – Cisternino – Selva di Fasano

Een scenische route doorheen de Valle d’Itria, kronkelend tussen olijfbomen en wijngaarden, brengt ons eerst naar het historische centrum van Martina Franca. Na een fijne wandeling in de straatjes van het charmante Locorotondo rijden we naar één van de hoogtepunten van deze reis, Alberobello. Deze toeristische trekpleister vormt het centrum van de schilderachtige kalkstenen huisjes die met hun kegelvormige daken de streek omtoveren tot een sprookjesachtig gebied. We sluiten deze namiddag af met een interessante rondleiding in een olijfolieperserij in Cisternino.

Dag 5 • Matera - Selva di Fasano

We verlaten Puglia om in Basilicata even een bezoek te brengen aan Matera, de stad met de beroemde “Sassi”, de op elkaar gestapelde holwoningen en kerkgrotten. De Sassi en het park van de rotskerken staan volkomen terecht op de Werelderfgoedlijst van de Unesco (facultatief ± € 3 pp). We dwalen door de kronkelende steegjes en genieten van een vrij middagmaal met typische streekproducten in één van de Sassi.

Dag 6 • Lecce – Ostuni - Selva di Fasano

In Lecce – ook wel het “Firenze van het Zuiden” genoemd – kuieren we door de historische stadskern met zijn weelde aan barokke gebouwen. We passeren o.a. langs het bisschoppelijk paleis met de Domkerk, de resten van een Romeins amfitheater en als waardig sluitstuk verwonderen we ons aan de ongeëvenaarde gevel van de Santa Croce-kerk. Met een rustige wandeling door Ostuni, ‘la città bianca’, besluiten we een alweer gevarieerd dagprogramma.

Dag 7 • Monopoli - Polignano a Mare - Selva di Fasano

Deze ochtend vertrekken we naar Monopoli, één van de mooiste badplaatsen van Puglia. We verkennen het historisch centrum, flaneren langs de zeeboulevard en eindigen bij de Santa Maria della Madia, de kathedraal. Ons vrij middagmaal nemen we in de bruisende badplaats Polignano a Mare, waar we genieten van het prachtige uitzicht, een echt ‘dipinto di blu’. 

Dag 8 • Bari - België

Op onze laatste voormiddag zetten we koers naar Bari. Het oude centrum van de Noormannen en van Frederik II staat in schril contrast met de dambordvormige lanen van het nieuwe Bari van Murat, Napoleons schoonzoon. In dé stad van Sint-Nikolaas gaat onze aandacht vooral naar de basiliek van San Nicola. We nemen er ook nog een laatste vrij middagmaal vóór onze rit naar de luchthaven en onze terugvlucht naar België.

Opgelet: de volgorde van het programma kan aangepast worden. Het programma van dag 1 en dag 8 is afhankelijk van de vluchturen

Hotels****

Ligging: de hotels zijn rustig gelegen

Uitrusting: moderne hotels met restaurant, bar, lift, terras, tnessruimte en zwembad (seizoensgebonden), mooi ingerichte kamers met badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, tv, airco, wi en kluisje

Maaltijden: Zuid-Italiaans ontbijtbuffet, ‘s avonds 3 gangenmenu of buffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

INBEGREPEN

• Vluchten Bari heen en terug

• Transfers en rondrit met plaatselijke autocar

• Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijt

• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België