Ravissant Riga

Ravissant Riga

Het oude centrum van Riga lijkt wel één groot museum: smalle straatjes met kinderkopjes omringd door gebouwen uit de middeleeuwen en in het nieuwe Riga straten vol monumentale Jugendstil gebouwen. Daar dankt Riga zijn bijnaam 'Jugendstilhoofdstad van de wereld' aan.

Dag 1 • België - Riga

We nemen  ‘s avonds onze vlucht naar Riga en aansluitend nemen we onze transfer naar het centrum van de stad voor installatie in het ****Wellton Riga Hotel & Spa.

 

Dag 2 • Riga

Vandaag maken we uitgebreid kennis met het oude stadshart dat op Unesco ‘s werelderfgoedlijst staat. We beginnen met een wandeling in de Oude Stad. Het stadshart ademt naar het rijke verleden van een machtige Hanzestad met smalle straatjes, slanke kerktorens en ruime pleinen. We bewonderen o.a. het kasteel, de Dom, de 13e-eeuwse St Jacobskerk, de St Petruskerk met zijn 123m hoge toren, het parlementsgebouw, de Zweedse Poort en de oudste huizen van Riga gekend als de “Drie Broeders”. We eindigen onze wandeling bij het 42m hoge Vrijheidsmonument. De namiddag staat in het teken van de prachtige Jugendstilhuizen. De art nouveau die we hier kunnen bewonderen in de Albertastraat en de Elizabetesstraat wordt nergens in Europa geëvenaard. We bezichtigen tijdens onze wandeling enkele panden en liefhebbers kunnen het Art Nouveau museum bezoeken.

 

Dag 3 • Riga

Deze voormiddag brengen we een bezoek aan de gigantische markt van Riga, ondergebracht in oude hangars voor Zeppelins. Het is daarmee de grootste marktplaats van de Baltische staten. Sinds 1930 vindt de markt hier plaats. In elk van de vier hangars is er een andere specialiteit. Rond de gebouwen zijn er dan ook nog aparte kraampjes voor de artikelen die er niet echt in thuishoren. Het is een markt die altijd bruist van het leven. We wandelen door dit indrukwekkend complex met hallen voor vlees, verse vis, verse groenten en fruit, zuivelproducten en andere lekkernijen. Na de middag kunnen we de stad op eigen houtje verder verkennen. Wie wil kan bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Volkenkundig Openluchtmuseum dat een beeld geeft van het vroegere boerenleven, of aan het Bezettingsmuseum.

 

Dag 4 • Riga - België

We genieten van nog wat vrije tijd om door de gezellige straatjes te kuieren, nog een bezoek te brengen aan een museum of te wandelen door een van de prachtige parken. Vervolgens nemen we onze transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België.

 

Opgelet: het programma kan aangepast worden in functie van de vluchturen

Wellton Riga Hotel & Spa****

Ligging: het hotel ligt midden in de historische binnenstad en de meeste bezienswaardigheden liggen op maximaal 500 meter afstand.

Uitrusting: prachtig hotel met receptie, lift, restaurant, bar/lounge, bagageruimte, gratis wifi

Kamers: elegante standaardkamers met ruime badkamer met bad of douche, toilet en haardroger, telefoon, tv met satellietkanalen

Maaltijden: ontbijtbuffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • Tijd: in Riga is het 1 uur later dan in België
  • Fooien: een fooi van 5 tot 10% aan bedienend personeel is de maatstaf in Riga

  • Vluchten Riga heen & terug
  • Transfers luchthaven-hotel-luchthaven met plaatselijke autocar, alle andere verplaatsingen te voet of met openbaar vervoer
  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headsets
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België