Cruise de mooiste Duitse kerstmarkten

Dag 1 • België - Bonn

We rijden langs Duitse autosnelwegen naar Bonn, stad van Ludwig van Beethoven waar we in de loop van de voormiddag toekomen. We maken kort kennis met de stad en dompelen ons vervolgens onder in de kerstsfeer. De kerstmarkt met feestelijk versierde kraampjes verspreidt zich over 4 pleinen. Daarnaast staat Bonn ook gekend als winkelstad. Na een gezellige namiddag schepen we in aan boord van het ****schip MS Dutch Grace. Bij een welkomstdrankje wordt de bemanning aan ons voorgesteld en krijgen we wat scheepsinformatie.

Dag 2 • Bonn - Düsseldorf

In de ochtend vaart het schip af naar Düsseldorf waar we kort na de middag toekomen. Onze gids neemt ons mee naar het centrum van de stad met maar liefst 7 kerstmarkten met elks een eigen thema. In de kerstperiode is de stad een aaneenschakeling van fonkelende lichtjes, metershoge kerstbomen en kleurrijke kerstdecoraties. Daarnaast zijn alle winkelstraten, etalages, gebouwen én pleinen omgetoverd in kerstsfeer. We weten niet waar eerst kijken!

Dag 3 • Düsseldorf - Duisburg

Deze ochtend kunnen we verder genieten van de pracht en praal in Düsseldorf of misschien toch nog even de sfeer opsnuiven op de kerstmarkt. Na de lunch varen we af naar Duisburg waar we in de loop van de namiddag toekomen. Wie van kerstbomen houdt, moet zeker in Duisburg zijn waar we verwelkomd worden met 750 kerstbomen. Heerlijk geurende lekkernijen en traditionele, ambachtelijke producten in bijna honderd prachtig gedecoreerde houten stalletjes maken het plaatje compleet.

Dag 4 • Duisburg - België

In de voormiddag ontschepen we en genieten nog wat van de kerstsfeer in Duisburg vooraleer terug huiswaarts te keren.

Opgelet: cruise van 9/12 en 15/12 vertrekt in Duisburg en eindigt in Bonn

Inbegrepen

  • Transfers België - Bonn/Duisburg en terug met een luxe ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Volpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 4e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige begeleider

Niet inbegrepen

  • Fooien aan boord

Praktische info

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

MS DUTCH GRACE****

Uitrusting: modern en tegelijk tijdloos elegant 4-dek schip met een breed scala aan faciliteiten, uitgerust met een zonnedek met ligstoelen en een whirlpool, panoramarestaurant, panoramabar, wifi, souvenirshop,

Kajuiten: ruime buitenkajuiten (± 15 m²), de ramen in de hutten op het Haydn Deck beneden kunnen niet worden geopend. De meeste kajuiten op het Straussdek hebben een Frans balkon - d.w.z. kamerhoge panoramische ramen die volledig kunnen worden geopend, maar een paar kajuiten op het Straussdek hebben gewoon een groot rond raam. Op het Mozartdek hebben alle kajuiten een Frans balkon. In elk van de smaakvol ingerichte hutten is er een separaat tweepersoonsbed, douche/toilet , flatscreen-tv, individueel regelbare airconditioning, föhn, een ruime kast, telefoon en kluis.

Animatie: regelmatig live muziek met dans aan boord

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s middags 3 gangenmenu en ’s avonds 4 gangenmenu aan boord, koffie/thee  inbegrepen, 1x per dag koffie/thee met cake of biscuits in het salon, middernacht snack

Extra: captain’s diner (afscheidscocktail in de bar en 1x 5 gangendiner)