Rijsel

Rijsel

In Rijsel is veel te beleven. Naast het Palais des Beaux-Arts, één van de belangrijkste musea van Frankrijk, is Rijsel een waar shoppingparadijs! Het moderne winkelcentrum Euralille en het winkel-wandelcentrum rond de Rue de Béthune lopen over van boetieks.

Voormiddag: Na onze vrije koffiestop bezoeken we Rijsel. We starten bij het treinstation Lille Europe en bewonderen de moderne architectuur in deze nieuwe wijk. De wandeltocht door de stad brengt ons oa langs de metro (één van de modernste ter wereld), Place Rihour en Place de Général de Gaulle met de oude beurs. Het Hospice Comtesse werd gesticht door Johanna, gravin van Vlaanderen. De kathedraal Notre Dame de la Treille brengt ons het contrast van neogotiek en hedendaagse architectuur.

Middag: Vrij middagmaal.

Namiddag: Rijsel is een waar shoppingparadijs. Het winkelcentrum Euralille, met zijn hightech architectuur, het Oude Rijsel en het winkel-wandelcentrum rond de Rue de Béthune lopen over van boetieks die zeer bekend zijn bij het Belgische publiek. Vrije shoppingnamiddag of mogelijkheid om een vrij bezoek te brengen aan één van de vele bezienswaardigheden of musea.

Avond: Het einde van een prachtige dag in Rijsel is voorzien rond 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar

  • Begeleide wandeling door Rijsel
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen