Roemenië, het land van Dracula

Roemenië, het land van Dracula

Dag 1 • België - Boekarest - Predeal

We nemen onze vlucht naar Boekarest. Na aankomst in de luchthaven maken we kennis met onze plaatselijke gids. Aansluitend rijden we naar Predeal waar we logeren in het ****hotel Rozmarin.

Dag 2 • Bran - Brasov

Na het ontbijt begeven we ons naar Bran, gelegen op de grens van Transsylvanië en Walachije. Hier bezichtigen we het kasteel Bran, beter gekend als de burcht van Dracula. In Sinaia krijgen we vervolgens een rondleiding in het kasteel Pele. Dit kasteel was de zomerresidentie van de voormalige Roemeense koningen en wordt als één van de drie mooiste kastelen van Roemenië beschouwd. Aansluitend brengt de chauffeur ons naar Brasov voor een fotostop aan de ‘Zwarte Kerk’. Het is de grootste gotische kerk tussen Wenen en Istanbul en is nog steeds in gebruik als Lutherse kerk.

Dag 3 • Predeal - Lacu Rosu - Bicaz kloof - Gura Humorului

In de voormiddag rijden we door bonte dorpen in Szeklerland. Szeklers zijn een bevolkingsgroep binnen de Hongaarse minderheid in Roemenië. We houden even halt aan het Rode Meer en de spectaculaire Bicaz kloof. De rotswanden liggen vlak aan de weg en lopen tot 300 meter steil omhoog. In de namiddag vervolgen we onze route door de historische regio Bucovina. Tegen de avond komen we aan in het ****hotel Best Western Bucovina.

Dag 4 • Kloosters van de Bucovinastreek

Vandaag bewonderen we de unieke Byzantijnse fresco’s in de mooiste kloosters van Roemenië. Vooreerst nemen we jullie mee naar het klooster Moldovita, met prachtige buitenfresco’s, gevolgd door het klooster Voronet. De fresco’s van deze kloosterkerk hebben een typische blauwe kleur. Ten slotte staat het klooster van Sucevita op onze ‘to-see list’. Dit klooster stamt uit 1585 en staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Zowel de binnen- als de buitenmuren zijn magnifiek beschilderd met Bijbelse episoden. Ooit was het een prinselijke residentie, vandaag een versterkt klooster. Deze boeiende dag sluiten we af met een avondmaal opgeluisterd door de blaasmuziekkapel van het hotel.

Dag 5 • Gura Humorului - Borgopas - Târgu Mures

Over de Borgopas trekken we verder naar Transsylvanië. Via Bistrita vervolgen we onze route naar Târgu Mures waar we een stadswandeling maken. De stadskern staat bekend om zijn bijzonder elegante architectuur. Aan het Piata Trandafirilor vinden we o.a. het cultuurpaleis - opgetrokken in art nouveau - en de orthodoxe kathedraal die het Roemeense karakter van de stad extra benadrukt. We overnachten in het ****hotel Arena.

Dag 6 • Biertan - Sighisoara

In Biertan bezoeken we de 16e-eeuwse kerkburcht die bijna 300 jaar lang de zetel was van een Lutherse bisschop. Na de middag staat Sighisoara op het programma. De oude stad met zeven verdedigingstorens wordt beschouwd als Europa’s best bewaarde citadel. We bezichtigen de klokkentoren, de bergkerk en het geboortehuis van Vlad Tepes oftewel, graaf Dracula.

Dag 7 • Târgu Mures - Sibiu - Cozia - Boekarest

We rijden naar Sibiu, één van de oudste steden in Roemenië en eeuwenlang de rijkste en machtigste vestiging in Transsylvanië. We kuieren langs de belangrijkste bezienswaardigheden: de Pemflingersteeg, de Brug der Leugens, de kleine en grote ring en het Huetplein. Via het Oltdal en langs het klooster Cozia vervolgen we onze route naar Boekarest voor een verblijf in het ****hotel Rin Grand.

Dag 8 • Boekarest - België

We nemen onze vlucht terug naar België.

 

Hotels****

Ligging: de meeste hotels zijn vrij centraal gelegen

Uitrusting: mooie tot luxehotels met lift, restaurant, bar, wifi of vast internet, veelal met fitnessruimte, comfortabel ingerichte kamers, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, radio, tv en meestal kluisje

Maaltijden: ontbijtbuffet, ‘s avonds 3 gangenmenu

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart

  • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • Vreemde munt: Roemeense leu

INBEGREPEN

• Vlucht naar Boekarest heen en terug

• Transfers met plaatselijke autocar met airco

• Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijtbuffet

• Uitstappen en inkomgelden zoals beschreven in het programma

• Begeleiding door een plaatselijke Nederlandstalige gids