Roemenië, het land van Dracula

Roemenië, het land van Dracula

Dag 1 •  België - Boekarest - Poiana Brasov

We nemen onze vlucht naar Boekarest. Na aankomst in de luchthaven maken we kennis met onze plaatselijke gids. Aansluitend rijden we naar Poiana Brasov voor installatie in het ****hotel Piatra Mare (of gelijkwaardig).

Dag 2 • Bran - Brasov

Na het ontbijt rijden we naar Bran, gelegen op de grens van Transsylvanië en Walachije. Hier bezichtigen we het kasteel Bran, ook wel de Dracula burcht genoemd. Daarna trekken we richting Sinaia voor een rondleiding in het kasteel Pele. Dit kasteel was de zomerresidentie van de voormalige Roemeense koningen en wordt als een van de 3 mooiste kastelen van Roemenië beschouwd. Aansluitend brengt de chauffeur ons naar Brasov voor een fotostop aan de ‘Zwarte Kerk’. Het is de grootste gotische kerk tussen Wenen en Istanbul en is nog steeds in gebruik als Lutherse kerk.

Dag 3 • Lacu Rosu - Bicaz kloof - Radauti

In de voormiddag rijden we door bonte dorpen in Szeklerland. Szeklers zijn een bevolkingsgroep binnen de Hongaarse minderheid in Roemenië. We houden even halt aan het Rode meer en de spectaculaire Bicaz kloof. De rotswanden liggen vlak aan de weg en gaan tot 300m steil omhoog. In de namiddag rijden we door de historische regio Bucovina. Tegen de avond komen we aan in Radauti voor installatie in het ****hotel Geralds (of gelijkwaardig).

Dag 4 • Kloosters van Bucovina streek

Vandaag bewonderen we de unieke Byzantijnse fresco’s in de mooiste kloosters van Roemenië. Vooreerst nemen we jullie mee naar het klooster Moldovita, met prachtige buitenfresco’s, daarna is het klooster Voronet aan de beurt. De fresco’s van deze kloosterkerk hebben een typische blauwe kleur. Aansluitend staat het klooster van Sucevita op onze “to-see list”. Dit klooster stamt uit 1585 en staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Zowel de binnen- als de buitenmuren hebben muurschilderingen met bijbelse episoden. Ooit was het een prinselijke residentie, vandaag een versterkt klooster. Vanavond genieten we van een folklore avond in ons hotel.

Dag 5 • Borgopas - Târgu Mures

Over de Borgopas trekken we verder naar Transylvanië. Via Bitritza vervolgen we onze route naar Târgu Mures, waar we een stadswandeling maken. De stadskern staat bekend om zijn bijzonder elegante architectuur. Aan het Piata Trandafirilor vinden we o.a. het cultuurpaleis, opgetrokken in art nouveau, en de orthodoxe kathedraal die het Roemeense karakter van de stad benadrukt. Installatie in het ****hotel Laguna (of gelijkwaardig).

Dag 6 • Biertan - Sighisoara

In Biertan bezoeken we de 16e eeuwse kerkburcht die bijna 300 jaar lang de zetel was van een Lutherse bisschop. Na de middag staat Sighisoara op het programma. De oude stad met 7 verdedigingstorens wordt beschouwd als de best bewaarde citadel van Europa. We bezichtigen de klokkentoren, de bergkerk en het geboortehuis van graaf Dracula.

Dag 7 • Sibiu - Cozia - Boekarest

We rijden naar Sibiu, een van de oudste steden in Roemenië en eeuwenlang de rijkste en machtigste vestiging in Transylvanië. We kuieren langs de belangrijkste bezienswaardigheden: de Pemflingersteeg, de brug der leugens, de kleine en grote ring en het Huetplein. Via het Oltdal en langs het klooster Cozia vervolgen we onze route naar Boekarest voor installatie in het **** hotel Rin Grand (of gelijkwaardig).

Dag 8 • Boekarest - België

Indien de vluchturen het toelaten, brengen we een laatste bezoek aan Boekarest, de hoofdstad van Roemenië. Deze stad werd ooit het ‘Parijs van het Oosten’ genoemd. Tijdens het bewind van Ceausescu onderging de stad een drastische gedaantewisseling. Kerken en pittoreske wijken moesten plaatsmaken voor grote boulevards en overheidsgebouwen. Sinds 1989 is men druk bezig de stad te renoveren. Tijdens de stadsrondrit zien we onder meer de ‘Arc de Triomphe’, het ‘Casa Presei Libere’, het ‘Plein van de Revolutie’ en het voormalige paleis gebouwd in opdracht van Ceausescu.

Opgelet: het programma van de 1e en 8e  dag is afhankelijk van de vluchturen.

Hotels****

Ligging: de meeste hotels zijn vrij centraal gelegen

Uitrusting: mooie tot luxehotels met lift, restaurant, bar, wi of vast internet, veelal met tnessruimte, comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, radio, tv, meestal kluisje

Maaltijden: ontbijtbuffet, ‘s avonds nationale en internationale 3-gangen maaltijden

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart

  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • Vreemde munt: Roemeense Leu

  • Vlucht naar Boekarest heen en terug

  • Transfers met plaatselijke autocar met airco
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 8e dag het ontbijtbuffet
  • Uitstappen en inkomgelden zoals beschreven in het programma
  • Begeleiding door een plaatselijke Nederlandstalige gids