Rondreis Griekenland, door het land van Aphrodite

Rondreis Griekenland, door het land van Aphrodite

Dag 1 • België - Athene

We nemen onze vlucht naar Athene en rijden naar het ****hotel Stanley. Na het avondmaal maken we een stadsrondrit door Athene.

Dag 2 • Athene - Tolo

In Athene reizen we met onze gids terug in de tijd met o.a. een bezoek aan de Akropolis, het Akropolismuseum en de Areopaag (facultatief ± € 20 pp). We wandelen door naar de Plaka, het kloppende hart van Athene. Als apotheose aanschouwen we de aflossing van de wacht aan het parlementsgebouw. Aansluitend vertrekken we richting het charmante badplaatsje Tolo. Onderweg houden we een fotostop aan het kanaal van Korinthe. In de vooravond komen we aan in het ***hotel Tolon Holidays.

Dag 3 • Mycene - Epidaurus

We beginnen de dag met een uitstap naar de koningsburcht van Mycene met de beroemde leeuwinnenpoort (facultatief ± € 12 pp). Even verderop verkennen we Epidaurus met zijn imposant theater, het museumpje en de resten van de tempels (facultatief ± € 12 pp). Nagenietend van alweer een heerlijke portie Hellenistische cultuur keren we terug naar Tolo voor wat vrije tijd.

Dag 4 • Cruise naar de eilanden Hydra & Spetses

Vandaag maken we een bootexcursie naar de eilanden Hydra en Spetses (facultatief ± € 35 pp). De baai bij de hoofdstad Hydra lijkt op een reusachtig theater met de haven als scène en de huizen als tribunes. De vissers- en jachthaven is één van de mooiste van Griekenland. Op het eiland Spetses rijden geen auto’s, enkel koetsen en fietsen. Het is dé favoriete vakantiebestemming van de Atheense burgerij.

Dag 5 • Olympia

Na het ontbijt doorkruisen we de Peloponnesos tot Olympia. We ontdekken het stadje waar men om de vier jaar de Spelen organiseerde ter ere van Zeus. Nog steeds domineert zijn tempel de archeologische site (facultatief ± € 12 pp). We overnachten in het ****hotel Olympic Village.

Dag 6 • Delphi

We vervolgen onze weg via Patras en bereiken de orakelstad Delphi. De gewezen orakelplaats ligt in een overdonderend stuk natuur. Het daarbijhorende museum geeft ons een heel goede indruk van het belang van deze site (facultatief ± € 12 pp). Deze nacht brengen we door in het ****hotel Anemolia.

Dag 7 • Metsovo

We reizen door het fascinerende landschap richting Metsovo. Typische dorpen met uitgestrekte dalen wisselen mekaar af. In de omgeving van Ioannina trekken we een stuk doorheen het Pindosgebergte. In de late namiddag bereiken we Metsovo, een bergdorp met een schilderachtig marktplein en een bevolking die waardig zijn afkomst draagt. We slapen vannacht in het ***hotel Apollon.

Dag 8 • Metsovo - Kalambaka

In Metsovo verwonderen we ons vooreerst in de Agia Paraskevi-kerk, met een indrukwekkende 18e -eeuwse iconostase en bijzonder fraaie byzantijnse muurschilderingen. De liefhebbers kunnen nadien kennis maken met de collectie van het Museum voor Volkskunst (facultatief ± € 3 pp). De schilderachtige wegen leiden ons vervolgens naar Kalambaka, waar we nog even een kijkje nemen in een atelier van iconenkunstenaars. We logeren in het ****hotel Eden Famissi.

Dag 9 • De Meteora kloosters - Eretria

Na een verkwikkend ontbijt brengt de chauffeur ons naar de Meteora kloosters, die bijna als adelaarsnesten op rotspieken zijn gebouwd (facultatief ± € 6 pp). De kerken zijn parels van schilderkunst, fresco’s en iconen en de refters en de cellen stralen een zeldzame rust uit. In de namiddag voert de reis ons via Trikala en Larisa naar Glyfa. Met de veerboot varen we van Glyfa naar het eiland Evia. Onze laatste drie dagen verblijven we in het *****Negroponte Resort met een aantrekkelijke volpension formule.

Dag 10 & dag 11 • Eretria

We genieten van de zon en de faciliteiten van ons luxeresort. Het zwembad zorgt voor de nodige verfrissing en de tuin brengt ons tot rust.

Dag 12 • Athene - België

We genieten van wat vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven in Athene voor onze terugvlucht naar België. Opgelet: de volgorde van het programma kan aangepast worden in functie van de vluchturen en/of beschikbaarheid.

Hotels*** & ****

Ligging: de hotels zijn centraal gelegen

Uitrusting: mooie en comfortabele hotels met restaurant, bar, meestal lift, sommigen met zwembad, comfortabel ingerichte kamers, badkamer met bad of douche en toilet, telefoon, wifi en tv

Negroponte Resort: aerobics, winkels ter plaatse, fitness, jacuzzi en zwembad

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds nationale en internationale 3-gangen menu’s

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart

  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • Kopie van de ID kaart meenemen tijdens de uitstappen

INBEGREPEN

• Vluchten Athene heen en terug

• Transfers en rondrit met plaatselijke autocar

• Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 9e dag het ontbijtbuffet, nadien volpension vanaf de 9e dag het avondmaal tot het ontbijtbuffet op de 12e dag

• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België 

  • Verplichte plaatselijke gidsen (± € 20 pp)