’s Hertogenbosch, ofwel Den Bosch

s Hertogenbosch, ofwel Den Bosch

Vandaag brengen we een bezoek aan 's Hertogenbosch, de stad die ook wel gekend is als Den Bosch. Den Bosch is de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant en naar inwonersaantal de vierde stad van Nederland. Wist je trouwens dat 's Hertogenbosch en Leuven al 775 jaar zustersteden zijn?

Voormiddag: Na de diverse opstapplaatsen rijden we naar ’’s Hertogenbosch. In deze stad ontmoeten oud en nieuw elkaar. Het is een prachtige vestingstad boordevol monumenten maar het is ook de stad van eigentijdse kunst, design en hippe winkels. De Stad van middeleeuws wonen boven de Binnendieze en van de eigentijdse woningen in het Paleiskwartier. Met onze gids maken we een wandeling door de stad. We zien het monumentale stadhuis, de prachtige Grote Markt en bezoeken de indrukwekkende Sint-Janskathedraal.

Middag: We genieten van een lekker 3-gangen middagmaal.

Namiddag: Na onze lunch gaan we een boottocht maken op de Binnendieze. In fluisterbootjes word je geleid door het eeuwenoude waterstelsel van de middeleeuwse vestingstad. In sommige stukken gaat men ook letterlijk onder de stad door. De gids kan je alles vertellen over de oude panden, muren en vestingwerken die worden gepasseerd. Je wordt echt verrast door de spannende waterloop, unieke stilte en prachtige doorkijkjes. Na onze boottocht nemen we nog even vrij. We sluiten onze dag af met nog een tas koffie en een lekkere Bossche bol. Deze specialiteit moet je hebben geproefd!

Avond: Einde van deze leuke citytrip is voorzien om 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar

  • Stadswandeling met gids
  • Middagmaal
  • Boottocht op de Binnendieze
  • Koffie met Bossche Bol
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen