Sicilië, de schatkamer van Europa

Sicilië, de schatkamer van Europa

Sicilië, La Trinacria of het eiland met de drie punten en drie zeeën, is een adembenemende schatkamer. De verschillende overheersers hebben ieder hun steentje bijgedragen en hebben Sicilië gemaakt tot een eiland vol afwisseling, met een schat aan geschiedenis, cultuur, natuur en culinaire hoogtepunten.

Dag 1 • België - Catania - Acireale

We nemen onze vlucht met Brussels Airlines naar Catania. Vervolgens rijden we naar Acireale voor installatie in het ****hotel Orizzonte Acireale.

 

Dag 2 • Noto - Modica

In de ochtend rijden we naar Modica, een aantrekkelijke historische stad die werd opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco en bekend staat om zijn barokke architectuur en chocolatiers. We kunnen een rondrit maken met een toeristisch treintje doorheen de stad (± € 5 pp), nadien maken we een wandeling en hebben we tijd voor een vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we Noto. Deze stad heeft een schitterend historisch centrum met barokke paleizen en kerken. De opvallende architectuur van de stad is te wijten aan een grote aardbeving die Sicilië in 1693 trof. De oude stad werd bijna volledig verwoest en er werd een volledig nieuwe stad gebouwd. Daarna keren we terug naar ons hotel.

 

Dag 3 • Etna* - Taormina

Na het ontbijt rijden we naar de Etna, de grootste nog actieve vulkaan in Europa. Indien de weersomstandigheden het toelaten rijden we naar het hoogste punt waar de autocar kan komen (circa 1900m). Vrijblijvend kunnen we nog hogerop tot 2850m met een kabelbaan en terreinwagens. Nadien rijden we naar Taormina, de parel van Sicilië. We maken een wandeling naar de mooie Engelse tuinen met prachtige panorama’s en flaneren op de Corso Umberto. Facultatief kunnen we ook een bezoek brengen aan het Griekse-Romeinse theater (± € 10 pp). Daarna terugrit naar ons hotel. 

*Afhankelijk van de weersomstandigheden 

 

Dag 4 • Piazza Armerina - Agrigento

In de voormiddag bezoeken we in Piazza Armerina de Villa Casale (± € 10 pp). In deze goed bewaarde Romeinse villa bewonderen we de prachtige vloermozaïeken. In de namiddag rijden we verder richting Gela. We brengen een facultatief bezoek aan de unieke tempelvallei van Agrigento (± € 10 pp). Overdag praalt de goudgele kleur van de tempels onder een straalblauwe lucht. Installatie in een **** hotel in Agrigento.

 

Dag 5 • Selinunte - Erice - Campofelice

In de voormiddag brengen we een facultatief bezoek aan het archeologisch park (± € 6 pp). De ruïnes van Selinunte bestaan uit 2 delen: de Akropolis en de oostelijke tempels. In de namiddag rijden we naar Erice, een parel op 751 m hoogte. We wandelen langs de kronkelende geplaveide straatjes en genieten daarna nog van vrije tijd. Nadien rijden we richting Palermo en Compofelice voor installatie in een ****hotel van de hotelgroep Fiesta.

 

Dag 6 • Palermo

Vandaag leren we de bruisende Siciliaanse hoofdstad Palermo kennen. In de voormiddag rijden we naar Monreale voor een vrij bezoek aan de kathedraal met zijn schitterende mozaïeken en een bezoek aan de kloostertuin met de fantastische Arabische zuiltjes en prachtig versierde kapitelen In Palermo bezoeken we het Palazzo dei Normanni met de Cappella Palatina met zijn schitterende mozaïeken en de kathedraal van Palermo. We wandelen langs de Quatro Canti, de Piazza Pretoria, de spectaculaire fontein met een groot aantal marmeren beelden en de Vucceriamarkt. In de namiddag maken we een rondrit en aan het Teatro Massimo genieten we van wat vrije tijd. We besluiten de dag met een bezoek aan de Catacombe dei Capucini, een intrigerende bezienswaardigheid. Alle inkomgelden samen: ± € 21pp.

 

Dag 7 • Cefalu - Madonië

We bezoeken eerst het historische vissersplaatsje Cefalu, gekenmerkt door de enorme rots, La Rocca. We wandelen door de pittoreske straatjes tot aan de Normandische kathedraal. Daarna rijden we door het Madoniegebergte, een uiterst mooi en nog onbekend natuurgebied. We houden halte in Castelbuono. Vervolgens rijden we langs de autostrade naar Acireale voor installatie in het ****hotel Orizzonte Acireale.

 

Dag 8 • Catania - Ortigia - Siracusa - België

In de voormiddag rijden we naar Catania waar we de vismarkt en de Dom bezoeken. Daarna verder door naar Siracusa, eens de belangrijkste Griekse nederzetting op Sicilië. We maken een wandeling op Ortigia met de ruïnes van de Apollo tempel, de Piazza Archimedes, de Dom en de Fonte Aretusa. Nadat we genoten hebben van wat vrije tijd en het vrij middagmaal, bezoeken we het archeologisch park Neapolis met het Griekse theater, de grot die het ‘Oor van Dionysus’ wordt genoemd en het Romeins Amphitheater (Inkomgelden ± € 14 pp) Aansluitend transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België.

Opgelet: het programma van dag 1 en dag 8 zijn afhankelijk van de vluchturen.

Hotels****

Ligging: alle hotels zijn vrij centraal gelegen

Uitrusting: lift, restaurant, bar, salon, veelal zwembad en solarium

Kamers: comfortabel ingericht, badkamer met bad of douche, toilet, telefoon, vaak airco en tv

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds buffet of nationale en internationale 3-gangen maaltijden 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • Vluchten Catania heen & terug
  • Transfers met plaatselijke autocar
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 8e dag het ontbijtbuffet
  • Tafeldranken bij avondmaal
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België