Slovenië, groen, romantisch & liefdevol

Slovenië, groen, romantisch & liefdevol

Welk land is nu beter geschikt voor een romantische reis dan Slovenië? Mythische toppen en koele meren, helder water dat zich een weg baant langs dorpjes om uit te komen in het eindeloze blauw van de Adriatische Zee, dat is Slovenië! Plekken als Bled, Ljubljana, Piran en de Postojna zijn de toeristische trekpleisters. De elegante hoofdstad Ljubljana heeft de jongste jaren een schitterend elan gekregen met prachtige barokke en Art Deco-gebouwen. Het land waar romantiek is uitgevonden zal zeker uw hart veroveren!

Dag 1* • België - Ljubljana

We nemen onze vlucht vanuit België naar Ljubljana, waar we opgewacht worden door onze Premium autocar. Aansluitend rijden we naar het stadscentrum voor bezoek aan het kasteel Ljubljana Grad. Het kasteel is gebouwd op het hoogste punt van de stad, we hebben vanaf de toren dan ook een prachtig zicht over de stad en de omgeving. Eén bekend bouwwerk van Ljubljana, de Drie Bruggen of Tromostovje verbindt de twee delen van de stad met elkaar. Het belangrijkste kerkelijk gebouw van de stad is de kathedraal van Sint-Nicolaas. Verder staat een geleide wandeling door de oude stad en een boottocht langs de mooiste bruggen van Ljubljana op het programma. Installatie in het ****Austria Trend Ljubljana hotel.

*bezoek afhankelijk van de vluchturen

 

Dag 2 • Velika Planina

Reikend tot een hoogte van 1660 m ligt Velika Planina als een zonneterras aan de voet van de machtige toppen van de Kamnische Alpen. Dat dit gebied tot de mooiste alpenweiden van Slovenië behoort zullen we na ons bezoek niet over twijfelen. De bekendste attractie van Velika Planina zijn de meer dan 50 herdershutten die samen één van de best bewaarde herdersnederzettingen van Europa vormen. Na de middag brengen we een bezoek aan de bron van de Kamniška Bistrica rivier. In dit wondermooi landschap van de Kamnische Alpen ontdekken we de geheimzinnige Karst wereld.

 

Dag 3 • Novo Mesto - Grad Otoec - Kostanjevica na Krki - Pleterje

De stad Novo Mesto behoort tot één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van de Hallstatt-cultuur in Europa. Hierdoor heeft de stad de bijnaam “Stad van Situlas”. De oude stadskern is gelegen op een heuvel in een nauwe bocht van de romantische Krka-rivier. Op een klein eiland, omringd door de mooie Krka-rivier bevindt zich Grad Otoec, dat tot één van meest romantische kastelen in Slovenië wordt gerekend. Het kasteel werd onlangs gerenoveerd tot een luxueus 5-sterrenhotel, waarbij de gotische en renaissance-elementen zijn behouden, zodat de unieke sfeer van vroeger tijden herleefd kan worden. Kostanjevica na Krki is de kleinste stad in Slovenië en tevens de enige nederzetting totaal omgeven door water. Het Kartuizerklooster van Pleterje is een katholiek klooster waar de ‘bewoners’ een streng contemplatief leven leiden. Enkel de kloosterkerk is te bezichtigen.

 

Dag 4 • Postojna - Lipica - Portoroz

’s Morgens verlaten we Ljubljana en rijden richting Sloveense kust. Gedurende de voormiddag bezoeken we de Grotten van Postojna, beter bekend als Postojnska Jama. Deze grotten zijn een wonder der natuur en mogen zich met de mooiste grotten op aarde meten. Na de middag brengen we een bezoek aan stoeterij te Lipica. Al sinds de Habsburger monarchie zijn de Lippizaner paarden erg populair. De Lippizaner hof stoeterij in Lipica is dan ook erg in trek bij paardenliefhebbers. De Lippizaner stoeterij is opgericht door Karel II van Oostenrijk. Veel van de paarden werden destijds gefokt om zijn hof in Graz aan te vullen. Ook nu heeft de Lippizaner hof stoeterij nog veel naam en faam in de wereld van rij- en koetspaardenfokkers. Installatie in het **** LifeClass Hotel Riviera of Neptun of Mirna in Portoroz.

 

Dag 5 • Piran en Vispicknick

Het stadje Piran is al jaren één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Slovenië. Het is een echt authentiek mediterraan stadje met veel middeleeuwse architectuur. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Piran zijn: de Kathedraal van Sint Joris, het prachtige Tarinjev plein en de oude stadsmuren. De kathedraal van Sint Joris is gebouwd op de fundamenten van oude Romeinse gebouwen. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden is het 14e-eeuwse kruisbeeld van Piran. ’s Middags maken we een 3 uur durende boottocht langs de Sloveense kust met vispicknick.

 

Dag 6* • Portoroz

Vandaag genieten we van een vrije dag in Portoroz, dat letterlijk "haven van de rozen" betekent. Deze populaire badplaats ligt aan een circa 40 km lange prachtige kust. Een van de bezienswaardigheden van de stad is het voormalige klooster Sint-Bernadin. De plaats huisvest ook het The Rolling Stones Museum wat is gewijd aan de Britse rockband.

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

 

Dag 7 • Tolmin - Kobarit - Vrši Pas - Bohinjsko Jezero

Voor de middag rijden we naar de Tolmin kloof. Dit prachtige stukje natuur is geboetseerd door de natuur zelf en is de belangrijkste bezienswaardigheid van het Triglav National Park. We begeven ons aansluitend naar de Soa vallei en rivier die een bijna onwerkelijke groenblauwe kleur heeft. Vele dichters en schrijvers hebben geschreven over de schoonheid van de Soa. Na de middag rijden we over de Vrši-pas, een bergpas tot een hoogte van 1.611 m boven de zeespiegel, gelegen in de Julische Alpen. Het is een spectaculaire bergpas met heel wat haarspeldbochten. Installatie in het Hotel Jezero**** te Bohinjsko Jezero.

 

Dag 8 • Bled - Bohinjsko Jezero

Het kasteel van Bled ligt op een rots hoog boven het meer. Vanaf het kasteel hebben we een fabelachtig uitzicht op het meer en op de bergen rondom het meer. Met Pletna bootjes, een soort gondel, brengen we een bezoek aan de kerk van Maria-Hemelvaart op het Maria-eiland in het meer van Bled. De Sloveense meren vormen een belangrijke schakel in het landschap, na de middag gaan we naar het meer van Bohinj. Genesteld tussen steile bergwanden ligt zonder twijfel het meest spectaculaire meer van Slovenië, genaamd Bohinjsko Jezero. Met de kabelbaan gaan we tot een hoogte van meer dan 1.500 meter boven zeeniveau. Vanaf de Vogelberg geniet je van prachtige kleuren en adembenemende uitzichten. Aansluitend bezoeken we de Savica waterval, één van de meest romantische watervallen van Slovenië met een belangrijke historische betekenis. Om een prachtige dag te besluiten maken we een boottocht van ongeveer een uur op het Bohinj meer.

 

Dag 9* • Radovljica - Ljubljana - België

Voor de middag rijden we naar het kleine middeleeuwse plaatsje Radovljica. Hoewel het stadje erg klein is, doet het aan als een openluchtmuseum met veel laatmiddeleeuwse, renaissance en barokke schatten. We bezoeken het Šivec huis, een buitengewone voorbeeld van 16e-eeuwse stedelijke architectuur. Nadien rijden we naar Ljubljana voor onze terugvlucht naar België.

*bezoek afhankelijk van de vluchturen

Hotels****

Austria Trend Ljubljana****

Algemeen: Austria Trend Hotel Ljubljana beschikt over een spa- en wellnesscentrum en diverse restaurants. Snelle Wifi is gratis beschikbaar in alle ruimtes.

Kamers: alle kamers van dit hotel zijn voorzien van airconditioning, een minibar, een flatscreen-tv met kabelzenders, een kluisje en een bureau. De eigen badkamers zijn uitgerust met een bad of een douche, een haardroger en gratis toiletartikelen. Er is keuze tussen standaardkamers of een superior in Ljubljana en zeezicht in Portoroz.

Maaltijden: er wordt dagelijks een rijk en gevarieerd ontbijtbuffet verzorgd. Voor het avondmaal worden lokale en internationale gerechten geserveerd.

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart 
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven 
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren. 

  • Transfer van bij u thuis naar de luchthaven en terug

  • Vlucht van Brussel naar Ljubljana en terug
  • Vervoer met *****ROYAL CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf 1e dag avondmaal tem 9e dag ontbijt
  • Alle uitstappen zoals beschreven in het programma
  • Inbegrepen toegangen: Kasteel Ljubljana, Boottocht in Ljubljana, Velika Planina, Grotten van Postonja, Stoeterij Lipica, Piran Vispicknick, Tolmin kloof, Kasteel van Bled, Pletna bootje Bled, Kabelbaan Bohinj, Waterval Bohinj, Boottocht Bohinj, Sivec huis
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België