Costa Dorada

Costa Dorada

Na de verwelkoming door onze plaatselijke hostess aan de Costa Dorada, zal zij u meer informatie geven over welke bezienswaardigheden en/of uitstappen (afhankelijk van het aantal deelnemers) er hier mogelijk zijn, zoals:

 

BARCELONA

in één dag ziet u Barcelona’s meest indrukwekkende monumenten en gebouwen in vogelvlucht met o.a. La Sagrada Familia, Plaza Cataluna, la Rambla, Camp Nou stadion (FC Barcelona)…

 

DORPENTOCHT

dit is een heel gevarieerde tour door de binnenlanden van Catalonië.  We bezoeken o.a. leuke dorpjes, streekvelden met hazelnoot- en amandelbomen… Uiteraard mag een bezoek aan een cava- of wijnkelder niet ontbreken.

 

JEEPSAFARI

er bestaat meer dan alleen zon en strand… ontdek het prachtige binnenland door middel van een Jeepsafari!

 

TARRAGONA

In de Romeinse tijd was niet Barcelona de grootste en machtigste stad van Catalonië, maar Tarragona, toen nog Tarraco genaamd.  Prachtige Romeinse monumenten, een middeleeuwse wijk en een heerlijke ramblas wachten op u.  De stad ligt strategisch hoog boven de zee..

 

REUS

Op slechts 10 km van Salou en 8 km landinwaarts van de Costa Dorada ligt Reus, één van de meest culturele en commerciële steden van Catalonië. De wereldberoemde architect Antonio Gaudi, bekend van de vele bouwwerken in Barcelona, is in deze stad geboren.  Hier speelde hij met zijn vrienden, ging hij naar school en maakte hij zijn eerste schetsen alvorens op 16-jarige leeftijd te verhuizen naar Barcelona om daar zijn studie verder af te maken.  Het is zeker dat de periode die hij doorbracht in Reus invloed heeft gehad op zijn latere bouwwerken in Spanje.

Reus is ook de grootste winkelstad van de provincie Tarragona en men treft hier dan ook veel winkels aan van gerenommeerde merken. 

 

Dag 1 • België - Frankrijk - Spanje

Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we naar de centrale vertrekplaats.  De bagage wordt overgeladen en aansluitend rijden we via diverse snelwegen doorheen België, Luxemburg en Frankrijk.  Avondstop, film aan boord en middernachtstop.

 

Dag 2 • Spanje

’s Morgens bereiken we de eindbestemming.  Vrij ontbijt.  Onze kamers zijn beschikbaar vanaf 14u00.  Verblijf in kamer & ontbijt, halfpension (avondmaal in het hotel) of volpension (middagmaal en avondmaal in het hotel).

 

Dag 3 tem dag 7, 10 of 13 • Spanje

Verblijf op basis van kamer & ontbijt, half- of volpension of All Inclusive, naargelang het gekozen regime en hotel.

 

Dag 8, 11 of 14 • Spanje - Frankrijk -België

Ontbijtbuffet.  We verlaten onze kamer rond 10u00. Vrij middagmaal. In de loop van de  namiddag vertrekken we richting België. Vrij avondmaal in Spanje. Film aan boord en middernachtstop.

 

Dag 9, 12 of 15 • België

In de vroege ochtend komen we toe in Aarlen. Vrij ontbijt, plaatsen reserveren bij boeking. Aansluitend wordt de bagage overgeladen in Bierges en rijden we naar de verschillende afstapplaatsen.