Streekspecialiteiten in Veurne & Diksmuide

Streekspecialiteiten in Veurne & Diksmuide

Veurne, een stad met ongeveer 12000 inwoners, is een regionaal centrum voor de Westkust en de Westhoek met vele bezienswaardigheden zoals het belfort, stadhuis en de Sint-Niklaaskerk. Het gezellige centrum zal u aangenaam verrassen. Na de middag rijden we naar Diksmuide. Hier ontdekken we vele sites die ons herinneren aan de Eerste Wereldoorlog.

Voormiddag: we worden ontvangen op het historische stadhuis van Veurne. Het bezoek is een combinatie van een historisch verhaal en het proeven van streekspecialiteiten. We horen het verhaal over de Boeteprocessie onder het genot van een heerlijke praline, genieten van een boetelingbier in de oude raadzaal en proeven een typische Veurnse witte worst en Veurns potjesvlees. In de Albertzaal luisteren we naar het verhaal van Koning Albert I die hier tijdens WO I zijn hoofdkwartier had. Voor de snoepers onder ons wacht er nog een lekker stukje meringuetaart, de Veurnse kletskopkoekjes en we sluiten ons bezoek af met de echte Veurnse babelutte.

Middag: we genieten van een lekker 3 gangenmenu.

Namiddag: na ons middagmaal beginnen we aan onze rondrit Groot-Diksmuide. We starten met een bezoek aan de kerk van Woumen en bezoeken de Belgische militaire begraafplaats van Keiem. We rijden via de Dodengang en de IJzertoren richting centrum. Hier genieten we nog even van vrije tijd na onze boeiende rondrit door de prachtige Westhoek.

Avond: het einde van deze boeiende dagreis is voorzien om 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Bezoek met proevertjes aan stadhuis Veurne
  • Middagmaal
  • Rondrit Groot-Diksmuide
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen