Tanzania • Out of Africa

Tanzania Out of Africa

Tanzania is het land van de natuurwonderen. Het meest gekende is ongetwijfeld Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika en tegelijk ook s werelds grootste solitaire vulkaan. De aanblik van zijn besneeuwde top boven het savannelandschap heeft iets onwerkelijk. De Ngorongoro-krater biedt eveneens een sprookjesachtige aanblik met zijn weelderig begroeide hellingen, meertjes en vele wilde dieren. U doet safaris in maar liefst vier nationale parken. Alle safaris gebeuren met open 4x4 voertuigen met pop-up dak. Als u ooit de Great Migration in het echt wilde zien dan is dit uw moment. Miljoenen dieren die volgens de seizoenen in een grote cirkel de regen volgen om aan water en groene grasvlaktes te geraken.

Dag 1 • Brussel-Arusha/Kilimanjaro (a)

Per lijnvlucht vanuit Brussel via Schiphol-Amsterdam met KLM naar Kilimanjaro. Gezien dit een dagvlucht is komt u ‘s avonds reeds op de bestemming toe. Onthaal en transfer naar uw hotel Arusha Duluti Serena.

 

Dag 2 & 3 • Tarangire National Park (o,m,a)

Mooie rit door de Masai steppe in zuidwestelijke richting om toe te komen in het Tarangire National Park waar de eerste twee dagen safari al op u wachten. Kenmerkend voor dit park is het heuvelachtige landschap met Baobab bomen. De Tarangire Rivier, waarnaar het park is genoemd, zorgt voor een permanente beschikbaarheid van water. Hierdoor bent u altijd gegarandeerd van het zien van wilde dieren. Het park is een thuishaven voor duizenden olifanten en ook voor grote kuddes migratiedieren. Tijdens de droge periode trekken zij vanuit de Masai Mara naar het zuiden. In het park treft u naast olifanten onder andere leeuwen, elanden, impala’s, gazelles, buffels, wildebeesten, zebra’s, luipaarden, neushoorns en heel veel verschillende vogelsoorten aan. In de 2600 vierkante kilometer van het Tarangire National Park wisselen reusachtige baobabbomen van enkele honderden jaren oud en grote groepen olifanten elkaar af in het gevecht om jullie aandacht. Het park is een glooiend gebied met een rode kleur en wijkt qua landschap sterk af van andere parken in Noord-Tanzania, maar het grote voordeel is dat dit een rustig wildpark is waar relatief weinig bezoekers komen. Voor u een uitgelezen kans om in alle rust van de natuur te genieten. Twee overnachtingen in de prima Tarangire Sopa Lodge.

 

Dag 4 • Lake Manyara (o,m,a)

Na het ontbijt vertrek naar Lake Manyara waar u op tijd arriveert voor de lunch. Na de lunch een volle namiddag safari in Lake Manyara Nationaal Park, gelegen aan de voet van de “Escarpment” van de Great Rift Vallei. Deze Rift Valley is zesduizend kilometer lang (van Libanon tot Mozambique) en scheurt het Afrikaanse continent in tweeën. Lake Manyara is één van de oudste en meest bezochte parken in Tanzania. Het park beschikt over prachtige bossen, graslanden en moerassen en niet te vergeten het ondiepe Manyara alkaline meer. Watervogels zoals vooral veel flamingo’s maar ook pelikanen en hamerkoppen zijn veelvuldig te zien in en rondom het meer. Het meest bijzondere van dit park zijn de in de boom klimmende leeuwen, welke regelmatig te zien zijn op de takken van acacia bomen. Speciaal zijn de olifanten, die komen zo dichtbij dat u ze bij wijze van spreken aan kunt raken. In het park treft u naast bovengenoemde dieren gazelles, impala’s, buffels, wildebeesten, hyena’s, bavianen, giraffes, ooievaars plus heel veel verschillende vogelsoorten aan. Goede accommodaties en toffe overnachting in de Lake Manyara Serena Safari Lodge.

 

Dag 5 • Mto wa Mbu - Ngorongoro (o,m,a)

Na het ontbijt rijdt u naar het dorpje Mto wa Mbu, onder begeleiding van een ervaren, Engelssprekende gids die zelf opgroeide in het dorp. De gids neemt u mee op verkenning in zijn dorp; u bezoekt een school, de crèche, de lokale markt, een boerderij en je wordt vast uitgenodigd bij de mensen thuis. Het dorpje Mto wa Mbu is gelegen in de groene en vruchtbare omgeving nabij Lake Manyara. Door het toerisme in Mto wa Mbu profiteert de lokale bevolking, waardoor de gemeenschap langzaam groeit. Als duurzame touroperator steunt Reizen Lauwers graag goed georganiseerde projecten en biedt dan ook deze excursies aan. Terug naar de lodge voor de lunch en dan op weg naar de verbluffende Ngorongoro Krater waar u ook weer twee nachten zal verblijven in de Serena Safari Lodge.

 

Dag 6 • Ngorongoro (o,m,a)

De Ngorongoro krater is ‘s werelds grootste intacte caldera (ingestorte vulkaankegel). Het gebied staat bekend als één van de wereldwijde natuurwonderen vanwege de geologische kenmerken. De krater dient als een toevluchtsoord voor diverse grote Afrikaanse zoogdieren en de naam ‘Ngorongoro’ is afgeleid van het geluid dat wordt gemaakt door de bellen om de nekken van het Masai vee. Door haar natuurlijke afsluiting is het een uniek voorbeeld van de diversiteit in de natuur. Er leven naar schatting 30.000 dieren in de krater. Daarmee is dit één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. De krater rand ligt op een hoogte van ongeveer 2200 meter! Door deze hoogte ligt de kraterrand vaak in de wolken. Het is er daarom ook vaak vochtig en behoorlijk koud. Het midden van de krater ligt ongeveer 600 meter lager dan de rand. ’s Nachts beklimmen kuddes zebra’s en olifanten de rand van de krater en overdag dalen de Masai met hun kuddes koeien en geiten lopend af in de krater om deze te laten drinken. In het park treft u grote kuddes zebra’s en wildebeesten aan maar ook onder andere de zwarte neushoorn, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden, luipaarden en nijlpaarden. Een opvallende afwezige is de giraffe. Door haar lange nek en lange poten is de steile afdaling naar de bodem van de krater een onmogelijk leefgebied voor deze dieren.

 

Dag 7 tem 10 • Serengeti National Park (o,m,a)

Vandaag zet u koers naar het Serengeti National Park, het grootste en meest beroemde park van Tanzania, een must voor iedere Afrika reiziger. Het is gelegen in het noordoosten van het land en grenst aan het Masai Mara Nationaal Park in Kenia. De Serengeti is bekend om de jaarlijkse migratie van zebra’s en gnoes waarbij tienduizenden dieren naar het noorden trekken op zoek naar de groenere graslanden in de Mara. Het is dan ook niet gek dat veel van de BBC natuur documentaires, zoals Planet Earth en Great Migrations hier zijn opgenomen. Het gevoel van ruimte gecombineerd met de uitgestrekte Serengeti vlaktes is overweldigend, evenals de hoeveelheid dieren die hier voorkomen. Serengeti betekent “eindeloze grasvlakte” in de Masai afgewisseld door granieten rotsformaties. U zal vier nachten verblijven in de magnifieke Serengeti Serena Safari Lodge. U hebt drie dagen de tijd om dit indrukwekkende park te bezoeken. Elke dag zijn er tochten naar andere delen en uithoeken van dit immense park. Elk gebied heeft zo zijn eigen kenmerken die in bepaalde seizoenen het best tot zijn recht komen. Het succes van dit park is naast de grote migratie voornamelijk te danken aan de grote hoeveelheden katachtigen. Er wordt geschat dat er zo een 2500 leeuwen leven!  De Seronera en de zuidelijke vlakten worden gezien als de ‘klassieke’ Serengeti met uitgestrekte graslanden en savannes waar verschillende diersoorten leven. Zo worden de leeuw en de luipaard regelmatig gespot in de Seronera Vallei. De zuidelijke vlakten zijn bezaaid met rotsachtige kopjes waarop een verscheidenheid aan dieren voorkomt; de klipspringer, het luipaard, reptielen en verschillende soorten vogels die zich in de rotsen nestelen. De Simba en Moru kopjes zijn geschikt voor het bezichtigen van verschillende troepen leeuwen. Bij deze kopjes is dan ook het idee van de Disney film ‘The Lion King’ ontstaan. De Westerse Passage is een relatief smalle arm van de Serengeti die zich uitstrekt vanuit het westelijke gedeelte van de Seronera Vallei tot bijna aan de kustlijn van Lake Victoria en veel vlakker als andere gedeeltes. Naast een aantal kleine, geïsoleerde bergketens, wordt dit gebied voornamelijk gedomineerd door een tweetal rivieren, de Grumeti en Mbalageti. De vegetatie van de Westerse Passage wordt gekarakteriseerd door woodland, onderbroken door gebieden van open grasland en de dichtheid van de grijze ‘whistling thorn’ bomen.

 

Dag 11 • Serengeti - Arusha (o,m)

Vandaag eindigt deze droomreis en gaat het met een binnenlandse vlucht van Seronera terug naar Arusha waar de lunch nog zal gebruikt worden. Nadien gaat het richting luchthaven van Kilimanjaro voor de lijnvlucht met KLM via Amsterdam naar uw oorspronkelijke vertrekpunt Brussel.

 

Dag 12 • Brussel

Aankomst op de luchthaven Zaventem en einde van een mooie reis. Hierna zal u enkele dagen met weemoed moeten bekomen van een trip vol waardevolle herinneringen.

volgens programma

 • Centraal-Afrika is wegens beperkte goede accommodaties niet goedkoop. Maar dit unieke programma met schitterende lodges en in VOL pension is zijn geld meer dan waard.
 • Inentingen tegen DTP, gele koorts, Hepatitis A & B en malaria zijn aanbevolen.

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS luchthavenvervoer in gans Vlaanderen (1 adres per dossier)

Gerelateerde reizen