Texel

Texel

Texel, het grootste eiland in de Nederlandse Waddenzee, werd gevormd door wind, zee en mensenhanden. We leren u het eiland kennen met al zijn bijzonderheden: de stolpboerderijen, de weilanden met de tuunwallen, de schapenboeten, de zeven dorpen van Texel, de polders en de unieke natuur van dit eiland.

Dag 1 • België - Den Burg - De Koog

In de voormiddag rijden we via de autosnelwegen richting Utrecht en Amsterdam. Vervolgens rijden we verder door naar Den Helder waar we in de vroege namiddag de overzetboot nemen naar het eiland Texel. Onze eerste bestemming is Den Burg, het grootste dorp van het eiland, met een historisch centrum en leuke winkeltjes. We bezoeken facultatief de Oudheidkamer (± € 3,50 pp), waar we kunnen ontdekken hoe het leven er vroeger aan toe ging op Texel. Nadien rijden we naar De Koog voor installatie in het hotel.

Dag 2 • Oudeschild - De Cocksdorp - De Slufter

’s Morgens rijden we naar Oudeschild waar de authentieke vissersvloot ligt. We krijgen de kans om met een echte kotter op garnalenvangst te gaan op de Waddenzee
(± € 11 pp). Onderweg kunnen we zeehonden spotten en op de terugweg smullen van de aan boord gekookte verse garnalenvangst. In de namiddag maken we een rondrit langs de noordkant van het eiland, via de Waal naar De Cocksdorp, waar de vuurtoren over het eiland waakt. We sluiten onze dag af in het prachtige natuurgebied van De Slufter. Nadien keren we terug naar De Koog.

Dag 3 • Den Hoorn - Ecomare - België

Vandaag maken we eerst een wandeling door Den Hoorn met zijn vele oude zeemanshuisjes. Daarna brengen we een vrij bezoek aan EcoMare (± € 11 pp), het centrum voor de wadden en de Noordzee. Het omvat een bezoekerscentrum, een zeehondenopvang, een vogelopvang, een natuurmuseum en een zeeaquarium. Na de tocht is er tijd om nog wat na te genieten aan het Noordzeestrand. Hier staat onze autocar klaar om ons naar de overzet te brengen om daarna via de autosnelwegen terug naar België te keren.

HOTEL DE PELIKAAN***

Ligging: gelegen in een rustige en bosrijke omgeving aan de rand van het Nationaal Park “Duinen van Texel”, op wandelafstand van het Noordzeestrand en de badplaats De Koog

Uitrusting: gezellig hotel met receptie, restaurant, bar, gratis wifi, sauna, solarium en fietsverhuur tegen betaling 

Kamers: comfortabel ingericht met badkamer met bad of douche en toilet, tv, telefoon

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 3e dag het ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België