Thailand - Laos • Het land van Siam met een geweldige buur

Thailand - Laos Het land van Siam met een geweldige buur

Thailand is opgenomen in ons aanbod maar niet zonder het een meerwaarde te geven door het te combineren met het buurland Laos dat voor velen onbekend gebied is. Thailand is het land van de glimlach. Bij uw aankomst in Bangkok zal u versteld staan van deze bruisende stad, maar ook van de prachtige cultuur en bezienswaardigheden die dit land te bieden heeft. U maakt dan ook een rondreis doorheen het afwisselende landschap en bezoekt er bovendien het prachtige Chiang Mai. De Thaise keuken is ook bijzonder lekker. Maar de vele mooie tempels en boeddhas zullen u niet onbewogen laten in dit mooie land. Laos is totaal anders. Wie een rondreis door Laos maakt, kan in ieder geval één conclusie trekken: het Aziatische land is volstrekt authentiek en nog lang niet in de greep van het massatoerisme. Een moderne infrastructuur wordt er stilaan aangelegd, terwijl je ook nog weinig buitenlandse invloeden hoeft te verwachten. Degenen die door Laos reizen komen dan ook in aanraking met een oorspronkelijk land dat symbool staat voor het traditionele Zuidoost-Azië. Als gast is er een serieuze aanpassing nodig tussen beide landen maar u krijgt er ook veel voor terug.

Dag 1 • Brussel - Bangkok

Vertrek vanuit Brussel voor een vlucht naar Bangkok.

Dag 2 • Bangkok (a)

Aankomst in Bangkok met onthaal en transfer naar uw hotel Royal Princess Larn Luang. Na de middag hebt u tijd om wat te bekomen van de lange vlucht. Vanavond zal u heerlijk gaan dineren in een lokaal restaurant op de levendige Khao San Road.

Dag 3 • Bangkok (o,m,a)

Vandaag bezoekt u enkele toeristische hoogtepunten van deze drukke hoofdstad. De Tempel van de Smaragden Boeddha en het Koninklijk Paleis vormen één complex aan de zuidkant van het belangrijkste plein van de stad, Sanam Luang. Wat Phra Kaeo is even oud als Bangkok zelf, de eerste steen werd gelegd in 1782. In het tempelcomplex vallen de kleurrijke chedi’s (graven) op met daken van bladgoud, geglazuurde oranje en groene tegels en pilaren die zijn versierd met mooie mozaïeken. De grootste trekpleister is een beeldje van slechts 60 centimeter hoog: de Smaragden Boeddha. Verder bezoek aan de Wat Po tempel met zijn liggende Boedha van maar liefst 46 meter lang en 15 meter hoog. Verder een bezoek aan een Thaise Massage school en dan trekt u de klongs op met de bekende longtail boten voor een bezoek aan de drijvende bloemenmarkt. De dag eindigt met wat shopping tijd en voor de liefhebbers is er vanavond nog een bezoek aan de befaamde Patpong wijk.

Dag 4 • Bangkok - River Kwai (o,m,a)

Vandaag gaat de reis verder naar Kanchanaburi waar u eerst het erekerkhof Don Rak bezoekt waar duizenden graven zijn voor slachtoffers van de Dodenspoorlijn tijdens WO II en het Japanse schrikbewind. Dan ziet u de wereldbekende brug over de rivier Kwai uit de legendarische gelijknamige film. U maakt een treinreisje van twee uren dat over de brug passeert en bezoekt verder het museum en de fameuze Hellfire Pass. Vervolgens vaart u per longtail boot over de Rivier Kwai naar uw hotel: het River Kwai Jungle Rafts, ook wel Floatel genoemd. Het Floatel is een sprookjesachtig hotel! De drijvende bungalows, gebouwd op bamboe vlotten, zijn omgeven door een schitterende jungle. De accommodatie is eenvoudig maar met eigen douche en toilet. Er is geen elektriciteit, het hotel wordt ‘s avonds verlicht met olielampen en krijgt daardoor een magische sfeer. Dit moet u meegemaakt hebben.

Dag 5 • Sukhothai - Lampang (o,m,a)

U reist verder door naar Sukhothai en u volgt voor een groot stuk de fameuze Chao Phraya rivier die eigenlijk de levenslijn van Thailand is. Sukhothai was de eerste hoofdstad van Thailand. Dit is de plaats waar de Thaise cultuur tot bloei is gekomen. Aankomst in uw boetiekstijl hotel Legendha Sukhothai waar u nog tijd hebt om te genieten van het mooie zwembad of een krachtige traditionele Thaise massage (optioneel) vooraleer aan tafel te gaan.

Dag 6 • Sukhothai - Lampang (o,m,a)

In de ochtend bezoekt u het Sukhothai Historical Park dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Daarna naar Lampang, de gemoedelijke hoofdstad van de gelijknamige provincie. In Lampang wordt nog veelvuldig gebruik gemaakt van paard en wagen als vervoersmiddel. Het is bekend is als voormalige centrum van de handel in teakhout. Dat is te zien aan het straatbeeld met prachtige huizen en tempels, waarin invloeden vanuit Birma en het oude Noord-Thaise Lanna koninkrijk te herkennen zijn. Bezoek aan de Wat Phra That tempel en dan naar uw hotel Lampang Riverlodge voor de overnachting.

Dag 7 • Lampang - Chiang Mai (o,m,a)

Deze dag begint met een uitgebreid bezoek aan het Thailand Elephant Conservation Center gelegen op een uurtje rijden van Lampang. Wie durft mag gerust een ritje maken op de rug van deze mastodonten. Verder door naar Chiang Mai, ook wel ‘De Roos van het Noorden’ genoemd. Het is een zeer levendige stad waar u vanavond een bezoek zal brengen aan de befaamde Nightmarket en u ook het avondmaal zal gebruiken. Hier zijn voor twee nachten de logies voorzien in hotel Imperial Mae Ping.

Dag 8 • Chiang Mai (o,m,a)

Voldoende tijd voor een bezoek aan de lokale markt waar de mensen naartoe komen die in de nabij gelegen heuvels wonen om hun verse koopwaar aan te bieden. Deze bergstammen zijn zeer kleurrijk gekleed en hebben schitterende souvenirs in petto voor u. Daarna een uitgebreid bezoek aan de schitterende Doi Suthep tempel met de fonkelende gouden boeddha’s en een schitterend uitzicht over de vallei. De beroemde rode trap ernaar toe met draken op de leuning is erg fotogeniek. Op de terugweg naar de stad nog een bezoek aan het museum van de bergstammen waar u alles te weten komt over deze fascinerende leefgemeenschappen. Vanavond een speciaal Kantoke diner met dansvoorstelling in het Chiang Mai Cultural Centre.

Dag 9 • Chiang Mai - Luang Prabang (o,m,a)

Vandaag zal u naar de luchthaven gebracht worden voor de vlucht naar Luang Prabang in Laos, een stad die gelegen is tussen de Mekong en Khan rivieren. Luang Prabang was de koninklijke hoofdstad tot in 1975. Bezoek aan één van de mooiste tempels: Wat Xieng Thong. De muren zijn ingelegd met mozaïek, met nu eens niet het leven van Boeddha als onderwerp, maar dat van de gewone man. U vervolgt uw bezoek naar de Wat Mai, gebouwd in 1796, dat bijzonder is door het houten dak. U zal maar liefst drie nachten verblijven in het heerlijke Villa Santi Resort.

Dag 10 • Luang Prabang (o,m,a)

Vroeg opstaan om de honderden kleurrijke monniken te gaan bekijken die op offerronde gaan. Wij reserveren goede plaatsen voor u langs het parcours! Na uw ontbijt een bezoek aan het voormalige Royal Palace. Verder een fijne boottocht op de machtige Mekong rivier naar de indrukwekkende Pak Ou grotten waarin duizenden boeddha beelden verscholen zijn. Verder naar het niet toeristische visserdorp Bang Shang Hai waar ze de rijstlikeur Lao Lao maken. Na de lunch bezoekt u het dorp Ock Pop Tock waar de bevolking bijzonder bedreven is in het weven van prachtige stoffen.

Dag 11 • Luang Prabang-Trekking Minderheden (o,m,a)

U reist af voor een avontuurlijke dagtrip naar een vallei ten zuidoosten van de stad waar u zal toekomen in het dorpje Long Lao. Hier start een vier uur durende trekking (basisconditie voldoende) met als hoogtepunt het contact met de Khamu en Hmong bergvolkeren. Ervaar de bijzondere levensstijl van de mensen in al hun schoonheid. De wandeling brengt u doorheen het regenwoud tot aan de Kwang Si waterval die deel uitmaakt van een ecologisch project te bescherming van de tijgers en beren die in deze regio vertoeven.

Dag 12 • Luang Prabang - Xieng Khoang (o,m,a)

Na het ontbijt reist u dan via een lange landelijke route naar de plaats Xieng Khoang met onderweg onder andere een stop in Ban Nam Ming, Gil Kacham, Ban Jeem en Nam Jad. Als er tijd overblijft in Xieng Khoang bezoekt u er de Mulberry Farm. Vanzelfsprekend mag een bezoekje aan de lokale Phonesavanh markt niet ontbreken. Overnachting in hotel Vansana Plain of Jars.

Dag 13 • Xieng Khoang - Van Vieng (o,m,a)

U bent naar hier gekomen om het mysterie van de Vlakte der Kruiken te ontrafelen. Op het plateau liggen honderden gigantische kruiken verspreid over verschillende locaties. De grootste kruik is meer dan 3 meter hoog en weegt 6000 kilo. Behalve deze grote kruiken liggen er ook nog vele kleinere kruiken. Tijdens de geheime oorlog in Laos zijn echter vele van deze kruiken beschadigd of vernietigd. De vlakte was namelijk een belangrijk slagveld. Volgens onderzoekers zijn de kruiken tussen de 2500 en 3000 jaar oud. Ze zijn vervaardigd uit een soort zandsteen dat niet voorkomt op de vlakte. Niemand weet waarvoor de kruiken gebruikt zijn. Allemaal zeer raadselachtig en bijzonder interessant. Nadien reist u langs rijstvelden en berglandschappen verder door naar de stad Van Vieng waar u zal logeren in het boetiekhotel Riverside Resort.

Dag 14 • Van Vieng-Vientiane (o,m,a)

Weer eens vroeg opstaan maar wel de moeite waard want u gaat eerst per tuk-tuk een avontuurlijk ritje maken naar de prachtige Kaeng Nyui waterval. Op weg naar de hoofdstad Vientane bezoekt u vandaag weer enkele andere dorpjes van Hmong Minderheden en ook het dorpje Sa Paper. In Vientiane zal u de laatste twee nachten verblijven in het schitterende Salana Boutique hotel. Een bezoekje aan de avondmarkt langs de Mekong rivier is ook een echte aanrader.

Dag 15 • Vientiane (o,m,a)

Uitgebreid stadsbezoek met alle hoogtepunten zoals de beeldige Wat Sisaket tempel en de Wat Ho Prakeo tempel waar oorspronkelijk de jade boeddha was ondergebracht die u eerder zag in Bangkok. Verder ziet u de triomfboog van de Overwinning Patuxai en het Boeddha park oftewel de Stad van de Geest dat op een 25 km ten zuiden van de stad gelegen is. Na de middag nog bezoeken aan Pha That Luang en het National Museum. Laatste vrije tijd voor wat shopping of om rond te kuieren in deze nogal Frans-Indochinees aandoende hoofdstad van Laos waar u vooral oog moet hebben voor de bijzondere architectuur. Qua aantal inwoners en oppervlakte is Vientiane de kleinste hoofdstad van Azië.

Dag 16 • Vientiane-Brussel (o)

Vrije tijd waarvoor uw reisleider nog advies en ideeën genoeg heeft tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht via Bangkok naar Brussel.

Dag 17 • Brussel

Aankomst op de luchthaven van Zaventem en slot van een heel bijzondere reis.

volgens programma

 • Unieke combinatie van twee uitzonderlijke landen
 • Zorgvuldig geselecteerde hotels en uiterst verzorgde maaltijden in VOL pension
 • Visa inbegrepen
 • Geen inentingen verplicht

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS luchthavenvervoer in gans Vlaanderen (1 adres per dossier)