Tongeren & Maastricht

Tongeren & Maastricht

Voor de middag brengen we een bezoek aan de stad Tongeren, een culturele hot spot in een groene omgeving. De oudste stad van België heeft heel wat te bieden en zal u aangenaam verrassen. Na de middag trekken we naar Maastricht. Men noemt Maastricht wel eens de stad van het goede leven. Aan u om daar vandaag van te proeven!

Voormiddag: vanuit onze opstapplaatsen rijden we naar Riemst waar we verwacht worden voor een koffie met een koffiekoek. Daarna rijden we richting Tongeren, de stad van Ambiorix en oudste stad van ons land. Met onze gids wandelen we langs o.a. de Grote Markt met het gekende standbeeld van Ambiorix, de prachtige O.L.Vrouwebasiliek en het mooie stadhuis. We zien ook het gerechtshof en vergeten natuurlijk niet het sfeervolle begijnhof. Na de stadswandeling nog even vrije tijd op de Grote Markt. Zij die wensen kunnen ook op eigen kracht een bezoek brengen aan het Gallo Romeinse Museum.

Middag: we genieten van een 3 gangenmenu.

Namiddag: na ons lekker middagmaal rijden we naar Maastricht, de stad van historische panden en hippe winkels. Statige kerken en avontuurlijke grotten, weidse pleinen en terrassen vol gezelligheid. Dat alles én meer is Maastricht. Onze gids toont ons het statige stadhuis, het Vrijthof en de prachtige basiliek Sint-Vervaas. Na een wandeling langs de bijzonderste bezienswaardigheden hebben we nog even vrije tijd voor shopping in de vele winkelstraten of kunnen we genieten van een drankje is één van de vele gezellige horecazaken.

Avond: het einde van deze dagreis is voorzien om 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Koffie met koffiekoek
  • Bezoek aan Tongeren
  • Middagmaal
  • Bezoek aan Maastricht
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen