Train World & Halle

Train World & Halle

Tijdens de voormiddag van deze dagreis dompelen we ons onder in de geschiedenis van de Belgische Spoorwegen met een bezoek aan Train World. Na de middag ontdekken we Halle, een verrassende plaats ten zuiden van Brussel.

Voormiddag: we beleven de geschiedenis van de Belgische Spoorwegen met een bezoek aan Train World. Dit prachtige spoorwegmuseum is  gelegen in en aan het station van Schaarbeek. Een mooie collectie van stoomlocomotieven, rijtuigen, wagons en andere historische collectiestukken geven ons een beeld van de evolutie in de wereld van de spoorwegen. We leren ook alles over de veiligheid en zien de werking van een heus seinhuis. Maquettes en miniaturen trekken onze aandacht en wie wil kan kennis maken met één van de boeienste jobs bij de spoorwegen: treinbestuurder. In een heuse simulator kunnen we een trein besturen tussen 2 Belgische stations.

 

Middag: we genieten van een 3-gangen menu.

 

Namiddag: na ons lekker middagmaal rijden we naar het centrum van Halle. Deze stad ten zuiden van Brussel heeft heel wat meer te bieden dan we denken. De gezellige binnenstad weet iedereen te bekoren en als hoogtepunt bezoeken we de Sint-Martinusbasiliek, de thuishaven van de zwarte Onze-Lieve-Vrouw van Halle, een absolute must. Naast de zwarte Madonna kunnen we er enkele meesterwerken uit de Europese kunstgeschiedenis bewonderen. Ontdek de 14e-eeuwse apostelbeelden en de barokke preekstoel. Ook de vele glasramen en de prachtige doopkapel mogen we zeker niet vergeten! Na ons bezoek aan de basiliek nemen we nog even vrije tijd in het centrum van Halle.

 

Avond: we eindigen deze dagreis omstreeks 18u00.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Bezoek aan Train World
  • Middagmaal
  • Bezoek aan Sint-Martinusbasiliek Halle
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen