Tuinen van Zuidoost Engeland

Tuinen van Zuidoost Engeland

Zuidoost Engeland staat bekend als de Tuin van Engeland. Eeuwenlang bouwde de Britse adel hier zijn kastelen en landhuizen. Het landschap is dan ook nu nog doorweven van grandioze kasteeldomeinen en prachtige landhuizen met fraai verzorgde toontuinen. Bovendien liggen de tuinen in een prachtig natuurgebied.

Dag 1 • België - Pashley Manor Gardens - Bateman’s - Dartford

Via de autosnelwegen rijden we richting Calais voor de overtocht naar Dover. Vanuit Dover rijden we doorheen het graafschap Kent naar Pashley Manor, een op-en-top Engelse landschapstuin omlijst met 500 jaar oude eiken, fonteinen, rozenperken en vijvers met een bijzonder Tudor Manor-house. Aansluitend gaan we naar Bateman’s Garden, een 17e-eeuws Jacobijns huis en een tuin uit de 20e eeuw, vroeger bewoond door niemand minder dan Rudyard Kipling, auteur van het Jungle Book.  In de bijgebouwen kunnen we enkele Rolls Royces van Kipling bekijken, de grote liefde van de eigenaar. Bateman’s heeft ook een zeer mooie tuin: een combinatie van een kruidtuin, een oer-Engelse rozentuin en een zogenaamde “wild garden”, waar planten en heesters door het ruwe gras komen. Nadien rijden we naar Dartford voor installatie in ons hotel.

 

Dag 2 • Emmetts Gardens - Wakehurst Place - Hever Castle

Deze voormiddag gaan we naar Emmetts Gardens, gekend voor zijn zeldzame en exotische planten en bomen. The Weald in het graafschap Kent biedt er onvergetelijke panorama’s. Vervolgens rijden we naar Wakehurst Place. Bij een bezoek ontdekken we mooie botanische tuinen, natuurlijke bossen, een Elizabethaans huis en Kew’s Millennium zaadbank. We besluiten de dag met een bezoek aan het grootste domein: Hever Castle. In de Italiaanse tuin vinden we prachtige beelden, fonteinen, een mooie rozentuin, een doolhof en een grote vijver, dit alles omgeven door een parklandschap.

 

Dag 3 • Dartford - Rochester - Leeds Castle - België

We houden kort halt in Rochester met zijn torenhoge donjon en kathedraal. Charles Dickens vond hier inspiratie voor zijn romans. Nadien bezoeken we Leeds Castle, één van de topkastelen van Engeland met veel koninklijke connecties. We wandelen door een wijds parklandschap naar de romantisch gelegen waterburcht. Er is ook de Culpeper cottagetuin, wijngaard en doolhof. In de namiddag rijden we naar Dover voor onze overtocht naar Calais. Via de autosnelwegen keren we terug naar België.

Hilton Dartford Bridge Hotel****

Ligging: rustig gelegen in het plaatsje Dartford

Uitrusting: mooi hotel met lift, receptie, restaurant, bar, lounge, binnenzwembad, sauna, stoombad, whirlpool, fitness, wifi in openbare ruimtes (tegen betaling)

Kamers: moderne en ruime kamers met badkamer met bad/douche, haardroger en toilet, telefoon, tv, airco, koffie- en theefaciliteiten

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3-gangen maaltijden

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij boeking de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • VREEMDE MUNT: Engelse Pond 

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 3e dag het ontbijtbuffet
  • Inbegrepen: bezoek Pashley Manor Gardens, Bateman’s, Emmetts Gardens, Wakehurst Place, Hever Castle, Leeds Castle
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België