Urk & boottocht door de Weerribben

Urk & boottocht door de Weerribben

Met deze dagtocht trekken we naar het noorden van Nederland. We brengen eerst een bezoek aan Urk. Deze stad was vroeger een eiland maar door de inpoldering van de Zuiderzee is Urk nu met het vasteland verbonden. Na de middag maken we een mooie boottocht door een prachtig gebied: de Weerribben.

Voormiddag: Na de gebruikelijke opstapplaatsen rijden we naar Urk. Urk is een plek met een pittoresk centrum en gezellige haven, vele leuke winkeltjes en shops gelegen tussen oude vissershuizen. Met onze gids maken we een wandeling door de stad. We zien het mooie protestantse kerkje en houden halt bij het grote monument ter ere van de vele vissers die met hun boot zijn vergaan op de ruige Zuiderzee. We trekken via de vuurtoren verder door de leuke steegjes en zien het geboortehuis van Appie Baantjer. Urk, een plaats die iedereen zal verbazen.

Middag: We genieten van een lekker 3-gangen menu.

Namiddag: Na ons middagmaal maken we een boottocht door het prachtig gebied de Weerribben. Nationaal Park Weerribben-Wieden is met ruim 10.000 hectare het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Een labyrint van plassen, meren, slootjes, mysterieus ogende moerasbossen, uitgestrekte rietpercelen en bloemrijke hooilanden. Kraamkamer voor bijzondere plant- en diersoorten en uitvalsbasis voor varende, fietsende en wandelende recreanten. We genieten van de prachtige natuur. Na onze boottocht worden we nog verwacht voor koffie met appelgebak voor we de terugreis aanvangen.

Avond: Het einde van deze dagreis is voorzien omstreeks 17u30.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Bezoek aan Urk
  • Middagmaal
  • Boottocht door de Weerribben
  • Koffie met appelgebak
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen