Vaartocht met Antwerps menu

Vaartocht met Antwerps menu

Antwerpen, stad met een wereldhaven, is altijd meer dan een bezoekje waard. Een rondvaart met Flandria is de perfecte manier om Antwerpen en zijn haven te ontdekken vanop het water. Dit in combinatie met een typisch Antwerps menu aan boord maakt deze dag compleet.

Voormiddag: na onze opstapplaatsen rijden we naar het centrum van Antwerpen. Met onze gids wandelen we via de Suikerrui naar de Grote Markt. Hier bewonderen we het prachtige stadhuis. We eindigen ons stadsbezoek aan de O.L.-Vrouwekathedraal.

 

Middag: om 12 u gaan we aan boord van de Flandria. Na het vertrek genieten we van een typisch Antwerps menu met soep - Antwerpse balletjes met puree - dessert

 

Namiddag: terwijl we van ons middagmaal genieten, varen we via de Schelde door het indrukwekkende Deurganckdok. Omstreeks 15u00 eindigen we onze boottocht ter hoogte van het Eilandje. Dit is het oudste havengebied van Antwerpen. Vandaag is de havenactiviteit meer in het noorden geconcentreerd, maar het havengevoel overheerst nog steeds. Proef de oude sfeer van de loskade, pakhuizen en hangars. De grote publiekstrekker is het MAS. We kunnen tot op de dak van het MAS en genieten van een prachtig uitzicht over de haven en de stad. Nadien nemen we nog even vrije tijd op het Eilandje met zijn winkeltjes en vele gezellige terrasjes.

 

Avond: het einde van deze dagreis is voorzien omstreeks 18u00.