Wanneer u zover bent, zijn wij er klaar voor!


CORONA UPDATE: JULI

Voor vertrek:

Reizigers uit België moeten in het bezit zijn van het COVID-certificaat van de EU. Dit certificaat levert het bewijs dat een persoon:

 • volledig gevaccineerd* is tegen COVID-19:

* Astra Zeneca, Moderna en Pfizer: 2 weken na laatste prik

* Johnson & Johnson: 4 weken na prik

 • een negatief testresultaat, PCR of snel antigeen heeft ontvangen (met de naam van de test, de datum en het tijdstip van de test, het testcentrum en het resultaat) Let op: een zelftest is niet geldig!
 • Hersteld bent van COVID-19

Dit certificaat kan aangevraagd worden via volgende link:

https://www.vlaanderen.be/covid-certificaat/covidsafebe-app-mobiele-app-om-covid-certficaten-te-downloaden

Wanneer u niet in het bezit bent van voornoemd certificaat, dient u in het bezit te zijn van een negatieve COVID-19-test.

 • Deze test moet voor aankomst, vóór vertrek uitgevoerd worden. Tijdstip afhankelijk van land tot land.
 • Aanvaarde tests: antigeen, PCR
 • Volgende gegevens moeten vermeld worden: naam van de geteste persoon, datum/tijdstip van de test, soort test, het testresultaat, uitgever van het certificaat.
 • De informatie moet verstrekt worden in verschillende talen.
 • U bent als reiziger zelf verantwoordelijk om uw testmoment vast te leggen. Informeer u tijdig bij een testcentrum bij u in de buurt. U kan een centrum vinden via volgende link: https://www.info-coronavirus.be/nl/testen/#waar

Bij vertrek met ons vervoer zal u volgend bewijs moeten voorleggen aan chauffeur of reisleiding:

 • certificaat dat u volledig ingeënt bent

of

 • bewijs dat u, kort voor vertrek, negatief werd getest door middel van een PCR of antigeen-test

Je vaccinatiecertificaat aanvragen
Je vaccinatiecertificaat is beschikbaar vanaf 48u na je vaccinatie (maar soms kan het tot een week duren); dit is grotendeels afhankelijk wanneer het vaccinatiecentrum de gegevens invoert in de centrale vaccinatiedatabank. Meestal is dat nog de dag van de vaccinatie zelf, maar soms ook pas enkele dagen later. Vanaf dan kan je je vaccinatiecertificaat downloaden via mijngezondheid.be, Mijn Burgerprofiel of via de mobiele app CovidSafeBe.

Een papieren versie aanvragen
Je kan een papieren versie van je vaccinatiecertificaat aanvragen met je rijksregisternummer via een helpdesk van de Vlaamse overheid op het nummer 078 78 78 50 (bereikbaar van 9 tot 19 uur op weekdagen). Je ontvangt het certificaat dan enkele dagen later per post.Heb je dringend een vaccinatiecertificaat nodig? Dan download je het best je digitale exemplaar. Dat is altijd de snelste manier.

Tijdens de reis:

In sommige landen blijven bepaalde coronamaatregelen van kracht. U kan zicht hierover informeren via volgende linken:

https://reopen.europa.eu/nl/map/DEU/7001

https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

 

Na de reis:

Wanneer u terugreist naar België wordt er aangeraden steeds het laatste reisadvies na te lezen. Dit kan via volgende link: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

 

Binnen de 48 uur voor aankomst in België moet u een Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) invullen

Dit kan online via volgende link:

https://travel.info-coronavirus.be/nl/public-health-passenger-locator-form

 

Indien nodig zal u een papieren exemplaar ter beschikking worden gesteld via onze chauffeur of reisleiding. Dit document dient u bij aankomst in België zelf door te mailen naar PLFBelgium@health.fgov.be

Indien wij uw vakantie moeten annuleren wegens corona, dan krijgt u de reeds betaalde reissom terug, ook als u betaald hebt met een corona tegoedbon, uitgezonderd het bedrag van de facultatieve verzekering. Als financieel gezond bedrijf kunnen we u deze garantie bieden, daar mag u op vertrouwen.


CORONA UPDATE: MEI

GOED NIEUWS!

Vanaf dinsdag 25 mei is ons kantoor opnieuw open:
van maandag tot vrijdag van 09u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 17u30

Uiteraard kunt u ons steeds een e-mail sturen: reizen@lauwers.be.

De huidige versoepelingen laten ons toe om opnieuw te reizen. Bekijk alvast ons huidig aanbod zomerreizen op onze homepage:

Uw veiligheid blijft onze prioriteit, daarom heeft Reizen Lauwers beslist om niet af te reizen wanneer uw vakantiebestemming rood kleurt. Indien wij uw vakantie moeten annuleren wegens corona, dan krijgt u de reeds betaalde reissom terug, ook als u betaald hebt met een corona tegoedbon, uitgezonderd het bedrag van de facultatieve verzekering. Als financieel gezond bedrijf kunnen we u deze garantie bieden, daar mag u op vertrouwen.


CORONA UPDATE: APRIL/MEI

Maandag 26 april is de paaspauze voorbij en zijn alle niet-essentiële winkels opnieuw open zonder afspraak.

Concreet betekent dit dat ons kantoor vanaf maandag 26 april open is op volgende dagen:
DINSDAG & DONDERDAG van 09u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 17u30: 03/460 18 18
Uiteraard kunt u ons steeds een e-mail sturen: reizen@lauwers.be.
We proberen zo snel mogelijk te antwoorden maar gelieve ons te willen verontschuldigen als het iets langer duurt omwille van de uitzonderlijke omstandigheden.


CORONA UPDATE: MAART/APRIL

Naar aanleiding van de reeks strengere maatregelen aangekondigd door het Overlegcomité, zijn ook wij genoodzaakt om de pauzeknop opnieuw in te drukken.

 

Concreet betekent dit dat ons kantoor vanaf vrijdag 26 maart gesloten is.
We zijn telefonisch bereikbaar maar wel enkel op DINSDAG van 09u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 17u30: 03/460 18 18
Uiteraard kunt u ons steeds een e-mail sturen: reizen@lauwers.be.
We proberen zo snel mogelijk te antwoorden maar gelieve ons te willen verontschuldigen als het iets langer duurt omwille van de uitzonderlijke omstandigheden.

 

Omwille van het huidige gebrek aan perspectief om te kunnen/mogen reizen, hebben we ook besloten om alvast een deel van onze reizen voor 2021 te annuleren:

 • Dagreizen tot eind mei
 • Meerdaagse reizen tot eind juni
 • Verre Bestemmingen (Wereld) tot eind augustus

 

Voor info over onze andere reizen en boekingen, kan u steeds terecht op onze website.


CORONA UPDATE: MAART

Reizen Lauwers blijft optimistisch vooruit kijken naar de heropstart van de reissector maar is ook realistisch.

 

Vanwege het huidige verbod op alle niet-essentiële reizen en de onduidelijkheid over wanneer we opnieuw kunnen/mogen reizen, hebben we besloten om onze non-activiteit te verlengen:

 • voor dagreizen tot 30 april 2021
 • voor meerdaagse reizen tot 31 mei 2021


CORONA UPDATE: FEBRUARI

Goed nieuws! We verlengen onze Corona-tegoedbonnen tot 31/12/2022.

Tot welke datum mag u uw Corona-tegoedbon inruilen?

De geldigheidsdatum van alle Corona-tegoedbonnen wordt automatisch verlengd tot 31 december 2022. Concreet betekent dit dat u tot die datum de reis van uw keuze kunt reserveren.

Kunt u ook na 31/12/2022 op reis vertrekken met uw Corona-tegoedbon?

Jawel, u dient de reis te reserveren voor het verstrijken van de geldigheidsdatum, maar de werkelijke vertrekdatum mag ook in 2023 plaatsvinden. Zo kunt u bijvoorbeeld op 23 december 2022 een citytrip naar Parijs reserveren met als vertrekdatum 2 april 2023.

Het bedrag van de Corona-tegoedbon kan na de oorspronkelijke vervaldatum ook worden terugbetaald maar is het niet fijner om een mooi vooruitzicht te behouden en al even weg te dromen bij die inmiddels zo lang verwachte reis?


CORONA UPDATE: JANUARI

Beste klanten,

Om de strijd aan te gaan tegen het coronavirus voerde België een nieuwe lockdown in.


Om die reden is ons kantoor tijdelijk gesloten.
We blijven bereikbaar via e-mail: reizen@lauwers.be.


Klik hier voor onze aangepaste openingsuren.

Indien uw reis geannuleerd wordt, wordt u door ons gecontacteerd.


Onze medewerkers doen er alles aan om uw dossier zo snel mogelijk af te handelen. Intussen werken wij verder aan onze brochures voor 2021, om u volgend jaar weer te kunnen verwelkomen op één van onze fantastische reizen. Hou alvast onze website/facebookpagina in de gaten.

Blijf goed voor elkaar zorgen en tot snel!

De familie Lauwers en medewerkers


UW VEILIGHEID

Goede afspraken maken goede vrienden, daarom is het belangrijk dat we ons allen houden aan de vooropgestelde veiligheidsmaatregelen. Om het voor u wat te vergemakkelijken, hebben we een handig overzicht gemaakt met de belangrijkste voorzorgsmaatregelen. Voor de meest actuele informatie raden we u aan kort voor vertrek onze website te raadplegen of ons even te contacteren.

Hygiëne

Naast het regelmatig handen wassen gelden ook de volgende regels: niezen of hoesten dient te gebeuren in de elleboog en als men ziek is moet men thuis blijven.

Veiligheidsschermen

Om u nog beter te beschermen, voorzien we achter elke zetel een doorzichtig veiligheidsscherm vervaardigd uit onbreekbaar polycarbonaat.

Ventilatie/airco

Het ventilatiesysteem wordt onderhouden en regelmatig ontsmet volgens de voorschriften van de constructeur. 

Reinigen van autocar

Onze chauffeurs reinigen op regelmatige basis alle harde en gladde oppervlakten in de autocar (handgrepen, arm- en hoofdsteunen,… ). Dit gebeurt ook tijdens de geplande tussenstops.

Vaste zitplaats

De toegewezen zitplaats kan niet meer worden gewijzigd. U kan dus enkel plaatsnemen op de zetel met uw persoonlijk zetelnummer.

Headset

Voor ieders comfort voorzien we headsets. Zo kan u vanop veilige afstand toch goed meeluisteren naar wat de gids te vertellen heeft.

Afstand 1,5m

Tenzij anders aangegeven geldt tijdens de volledige reis een afstand van 1,5 meter voor iedereen die niet tot éénzelfde bubbel behoort.

Mondmasker

Bij het op- en afstappen, of plaatsen waar geen 1,5 meter kan worden gegarandeerd, is het dragen van een mondmasker verplicht.

Handgel

Iedereen dient bij het opstappen de handen te reinigen met een desinfecterende handgel. Onze autocars zijn voorzien van dispensers, gebruiksvriendelijk gemonteerd aan de binnenzijde van de deur.

Deze maatregelen zijn van toepassing zolang de COVID-19 pandemie aanhoudt.

VERTREK

 • Mondmasker verplicht bij opstappen & afgeven van de bagage
 • Uw bagage graag plaatsen in de aangegeven zone met inachtneming van de social distancing
 • Het desinfecteren van uw handen is verplicht bij het op- en afstappen
 • Het op- en afstappen gebeurt met minstens 1,5m afstand, met mondmasker en volgens de richtlijnen die meegedeeld worden door de chauffeur en/of gids
 • Beperk uw handbagage aub voor uw eigen reiscomfort


AUTOCAR

 • Het ventilatiesysteem wordt tiptop onderhouden en regelmatig ontsmet volgens de voorschriften van de constructeur en is zo ingesteld om de verse buitenlucht binnenin maximaal toe te laten
 • Al onze autocars zijn uitgerust met permanente luchtreinigers om de kwaliteit van de circulerende lucht in het voertuig te verbeteren en om micro-organismen zoals virussen, bacteriën en allergenen te vernietigen
 • Onze airco’s krijgen bovendien ook wekelijks een antibacteriële behandeling, zodat schimmels, bacteriën, virussen en andere boosdoeners ook hier geen kans krijgen
 • BELANGRIJK: om u nog beter te beschermen, voorzien we achter elke zetel een doorzichtig veiligheidsscherm vervaardigd uit onbreekbaar polycarbonaat of een doorzichtig veiligheidsgordijn
 • Mondmasker is verplicht bij het op- en afstappen, wanneer u recht staat of rondloopt op de autocar en wanneer social distancing niet mogelijk is
 • U zit alleen op de toegewezen zitplaats die voor u geboekt werd, zich verplaatsen is niet toegestaan
 • De autocars worden ook ter plaatse gedesinfecteerd
 • Uiteraard wordt na de rit elke autocar gereinigd met een desinfecterend product
 • Oppervlakken die veel aangeraakt worden, krijgen extra aandacht en worden ook tijdens de rit bijkomend gereinigd met een desinfecterend product
 • Wij vragen uw begrip om het toilet alleen in noodgevallen te gebruiken en de desinfecterende doekjes die voorhanden zijn te gebruiken zowel voor- en na het gebruik. Handen wassen is eveneens verplicht
 • Wij vragen om enkel uw eigen vuilniszakje te gebruiken om uw afval in te deponeren
 • Vanzelfsprekend vragen wij ten allen tijde de hygiënemaatregelen te respecteren en ook tijdens de haltes afstand te bewaren


BESTEMMING

 • Reizen vanuit België is toegelaten. Of het ook mogelijk is om een ander land binnen te komen hangt af van de toestemming van dat ander land. Voor sommige landen gelden bepaalde voorwaarden zoals het voorleggen van een negatieve COVID-test. Het is dus uiterst belangrijk om de reisadviezen per land op te volgen. Reizen Lauwers zal u hierover informeren indien nodig.
 • Wij garanderen u dat er geen risico’s genomen worden. Als de situatie op een bepaalde bestemming vóór vertrek plotseling ernstig wijzigt, zullen wij zonder aarzelen de reis annuleren
 • Op ons kan u ook 100% rekenen moest tijdens de reis toch een ernstige wijziging in de toestand plaatsgrijpen. Reizen Lauwers zal dan instaan voor de terugreis
 • De hygiënemaatregelen zoals in België zijn overal van toepassing, ook op uw bestemming
 • Zorg ervoor dat u steeds een mondmasker op zak heeft


KLEURCODE

Volg via onderstaande linken welke kleurcode het land of de regio heeft waar u naartoe reist en welke maatregelen er van toepassing zijn:

Buitenlandse zaken  I  Europese Unie


REGISTRATIE

 • Het is verstandig om je te registreren via Travellers Online , een website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dan kan ons land beter in kaart brengen welke landgenoten zich bevinden in besmet gebied en via die tool kan er ook worden gecommuniceerd over maatregelen. Ambassades en consulaten blijven ook ter beschikking staan van Belgen die in het buitenland in de problemen zouden zitten.
 • Het is verplicht om binnen de 48 uur voor thuiskomst van uw meerdaagse reis het elektronische “PASSENGER LOCATOR FORM ” in te vullen.