Vier kerstmis in Berlijn

Vier kerstmis in Berlijn

Dag 1 • België - Berlijn

We rijden langs de autosnelwegen richting Duitsland om via Dortmund, Hannover en Magdeburg, Berlijn te bereiken.

Dag 2 • Berlijn

We maken een stadsrondrit via de Potsdamer Platz, het Holocaust Memorial, de Brandenburger Tor, het Reichstaggebouw, de ‘Carillon’ en de ‘Grosse Stern’. Aansluitend bezoeken we facultatief Schloss Charlottenburg (nieuwe vleugel ± € 13 pp). Daarna kunnen we facultatief de Berliner Dom bezoeken (± € 7 pp), waarvan de koepel zich uitstekend leent voor prachtige foto’s. Op de nabijgelegen Alexanderplatz kuieren we nadien rustig over de grootste kerstmarkt van Berlijn, gevolgd door de kerstmarkt op de Gendarmenmarkt (± € 1 pp).

Dag 3 • Berlijn

Na het ontbijt wandelen we door het Sony Center op de Potsdammer platz en via het Holocaust Memorial, de Brandenburger Tor en Pariser Platz naar de Reichstag. Onderweg naar Postdam houden we halt voor een middagpauze. Bij het binnenrijden van Potsdam stoppen we nog even bij de Glienicker Brücke, waarna we vertrekken naar Potsdam voor een facultatief bezoek aan het nieuwe paleis in het park Sanssouci (± € 15 pp). In de late namiddag bezichtigen we de mondaine Brandenburger Strasse, met wederom een mooie kerstmarkt. Na het verlaten van Potsdam rijden we in stijl nog even door de prachtig verlichte Kurfürstendamm.

Dag 4 • Berlijn

Onze eerste bestemming is Treptower Park, met het kolossale monument voor het Rode Leger. Nadien houden we een fotostop bij een authentiek stukje Berlijnse muur en trekken we samen met de gids naar Checkpoint Charly. Hier voorzien we een facultatief bezoek aan het Mauermuseum Haus am Checkpoint Charly (± € 13 pp). Vervolgens brengt onze chauffeur ons naar de Kurfürstendamm, de grootste winkelboulevard van Berlijn en de kerstmarkt op de Breitscheidplatz aan de Kaiser-Wilhelm-Gedachtnis kerk. Eenmaal in het hotel toegekomen maken we ons rustig op voor een onvergetelijke Weihnachtsabend , waar we volop worden verwend met een exquis 6 gangendiner.

Dag 5 • Berlijn

Op kerstochtend raden we zeker de vermaarde kerstbrunch aan (te reserveren bij inschrijving). Aansluitend kunnen de geïnteresseerden de Haeckesche Höfe bezoeken met zijn ‘Ampelmann shop’ en het Anne Frank Zentrum, gekend voor de gezellige binnenhofjes. ’s Namiddags kunnen we vrijblijvend in het hotel een wervelende show bijwonen (te reserveren bij inschrijving). Ook deze avond mogen we ons weer verlekkeren op een overheerlijk 5 gangenmenu.

Dag 6 • Berlijn - België

We rijden doorheen Duitsland en keren terug naar België.

Opgelet: door omstandigheden kan de volgorde van het programma aangepast worden.

Hotel Estrel****

Ligging: in de Berlijnse wijk Neukölln, op 20 minuten met het openbaar vervoer van de Kurfürstendamm

Uitrusting: modern hotel met verschillende liften, restaurants en bars, wellness & fitnessruimte, gratis wifi, modern ingerichte kamers, badkamer met bad/douche, toilet en haardroger, telefoon, tv, minibar, tafel, airco

Maaltijden: uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds 3 x 3 gangenmenu, 1 x 6 gangenmenu en 1 x 5 gangenmenu

 

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart 
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

• **** PRINCESS CLASS AUTOCAR
• Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 6e dag het ontbijt
• Gebruik draadloze headset
• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België