Vietnam - Cambodja • De absolute juwelen van Zuidoost Azië

Vietnam - Cambodja De absolute juwelen van Zuidoost Azië

Deze reis is ronduit een schitterende combinatie met daarin een zeer grote variëteit aan steden, strand, tempels en echte topbezienswaardigheden zoals de Halong Bay en het machtige tempelcomplex van Angkor What, dat verkozen werd als nummer één op de lijst van mooiste plekken op aarde door Lonely Planet. Voeg daarbij een super vriendelijke bevolking en overheerlijke keuken en je hebt een reis om u tegen te zeggen. Deze reis werd speciaal opgebouwd om zoveel mogelijk te zien maar tegen een aanvaardbaar tempo zodat u voldoende tijd hebt om al dat moois goed te absorberen en degelijk te bevatten. Deze reis is werkelijk onze bestseller en staat dan ook maximaal op punt. De maaltijden zijn op deze reis een mix van de Oosterse en af en toe ook de Westerse keuken om het niet te ééntonig te laten worden.

Dag 1 • Brussel - Hanoi

U vliegt per lijnvlucht vanuit Brussel naar het noorden van Vietnam, meer bepaald de hoofdstad Hanoi.

Dag 2 • Hanoi (a)

Aankomst en onthaal. Hanoi is een mooie stad met veel Franse koloniale invloeden wat u heel goed kan merken aan de gebouwen en brede lanen. Uw hotel Lan Vien is erg centraal gelegen met een groot shoppingcenter vlak naast de deur. Bezoek aan het Etnologisch Museum met een overzicht van de 54 officieel erkende etnische groepen. Minderheden en stammen die nu nog altijd verspreid over het ganse land leven. Goede raad: let in Vietnam in het algemeen altijd wel heel goed op met zeer drukke verkeer want er rijden tienduizenden mensen op de brommer door de straten.

Dag 3 • Hanoi (o,m,a)

Ganse dag citytour met bezoeken aan het Ho Chi Minh complex met het statige mausoleum en zijn vroegere woning. Verder de éénzuilige pagode, Tempel van de Literatuur en Hoan Kiem Lake. In de namiddag een ritje met de rickshaw om de befaamde 36 straatjes van het oude kwartier in Hanoi te ontdekken. Bezoek aan de Hoa Lo gevangenis, beter bekend als Hanoi Hilton. Onder andere de US Senator McCain zat hier gevangen. Vanavond een voorstelling van het Bong Sen waterpoppentheater dat zijn oorsprong bij de boeren op het veld kent. De spelers staan in het water en laten er prachtige met lak beschilderde poppen over het wateroppervlak dansen.

Dag 4 • Hanoi - Halong Bay (o,m,a)

Stevige rit doorheen een spectaculaire natuur naar de befaamde Halong Bay waar u aan boord gaat van een junk-boot voor een cruise. Deze houten en wit geschilderde boten met oranje zeilen varen doorheen een schitterend waterlandschap waarin hoge rotsen uw horizon een extra toets geven. Een fenomeen van ongekende schoonheid! In de baai van het plaatsje Halong rijzen meer dan 3000 kalkstenen rotspartijen loodrecht uit het water omhoog. Terecht dat dit gebied een plekje op de Werelderfgoedlijst van de Unesco heeft verworven. Overnachting aan boord in erg comfortabele cabines met privé badkamer van het Syrena Cruise schip. Een enthousiaste bemanning staat garant voor een toffe vaart en mis zeker de Happy Hour, de kooklessen en het inktvis-vissen niet.   

Dag 5 • Halong Bay - Hanoi-Hué (br,a)

U kan rustig wakker worden want u vaart nog verder tot tegen de middag. De vroege vogels onder u kunnen Tai Chi doen op het bovendek tijdens het ochtendgloren. Heerlijk cruisen in dit uniek decor met stops om verborgen grotten te bezoeken. Na de brunch ontscheping en terug naar Hanoi waar u met een binnenlandse vlucht naar Hué zal vliegen. Onthaal en transfer naar het hotel Eldora waar u twee nachten zal logeren.

Dag 6 • Hué (o,m,a)

De dag begint met een heerlijke boottocht over de Parfumrivier en dan een bezoek aan de schitterende Tien Mu Pagode en het mausoleum van keizer Minh Mang. Na de middag een geleid bezoek aan de grote Hué Citadel met inbegrip van de Imperial City en de Forbidden City. In Vietnam is de fastfoodketen KFC populairder dan Mc Donalds omdat de beeltenis van KFC geweldig lijkt op hun voormalig leider Ho Chi Minh, niet belangrijk maar wel leuk om te weten.

Dag 7 • Hué - Danang - Hoi An (o,m,a)

Deze dag begint met een bezoek aan de Tu Duc Thomb en de Khai Dinh Tomb. Heerlijk bezoek aan het Cat Tuong Quan Zen House. Deze oase van rust en kalmte is een ware verademing tegenover de snelle luide buitenwereld. Na de lunch rijdt u verder naar Hoi An met onderweg nog enkele interessante stops in Lang Co Beach en de Hai Van Pass. In de moderne stad Danang brengt u een bezoek aan het beeldige Cham museum. Danang is ideaal om een keertje terug naar Vietnam te komen als u een heerlijke strandvakantie zoekt op een schitterend strand zonder al teveel drukte. Er zijn in Hoi An twee overnachtingen voorzien in hotel Hoi An Central dat op wandelafstand gelegen is van het oude verkeersvrije centrum. Koop ’s avonds van de kinderen een lampion met kaarsje erin en laat het drijven op de rivier als geluksbrenger. 

Dag 8 • Hoi An (o,m,a)

Uitgebreid bezoek aan het oude Hoi An wat terecht op de lijst van het Unesco Werelderfgoed prijkt. De straten van Hoi An zijn een bezienswaardigheid op zich en hangen vol kleurrijke lampionnen die ’s avonds een feeëriek beeld geven. De stad staat vol houten huizen en gebouwen in Franse stijl. Bezoek het museum van Vietnamese keramiek en hoe dat over de hele wereld verzeild is geraakt. Ook de Chinese Assembly Hall is een bezoekje waard net zoals de Japanse brug en de pittoreske Hoi An Market. Er staat ook een boottochtje op het programma. Maar na de middag kan u ook wat rusten om bijvoorbeeld wat van het zwembad te genieten.

Dag 9 • Hoi An - Saigon (o,m,a)

Transfer naar de luchthaven van Danang voor de binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City, beter bekend als Saigon. Ganse dag bezoeken met onder andere het Reunification Palace, waar u binnenskamers de War Room van het voormalige Zuid-Vietnamese leger (Vietcong) kan zien. Verder staan op het programma het schitterende oude Frans-koloniale postgebouw, de 19de -eeuwse Notre-Dame kathedraal, het erg aangrijpende War Remains Museum en tenslotte de drukke Ben Thanh markt. U zal twee nachten logeren in het Northern Saigon hotel.

Dag 10 • Cu Chi Tunnels (o,m,a)

Onvergetelijk bezoek aan de befaamde Cu Chi tunnels. Dit is een enorm netwerk van honderden kilometers tunnels en schuilkelders die tijdens de Amerikaanse bezetting door de Vietcongstrijders werden gegraven om de lokale bevolking te beschermen tegen de vernietigende luchtaanvallen. Dan een memorabel bezoek aan het huis van Miss Kim Phuc in Trang Bang. U herinnert zich vast en zeker nog wel de iconische foto van het door napalm verbrande meisje dat door de straat liep. Bij terugkeer in de stad nog een bezoek aan de keizerlijke Jade tempel en de Ben Tahn markt.

Dag 11 • Saigon - Mekong Delta - Can Tho (o,m,a)

Na het ontbijt vertrekt u doorheen het mooie landschap van de Mekong rivier delta naar de provincie Vinh Long. Daar aangekomen maakt u een boottocht naar de drijvende markt van Cai Be. Hier komen dagelijks tot 500 bootjes uit de wijde omgeving naartoe om handel te drijven in fruit, groenten, bloemen en specerijen. In de namiddag nog een aangenaam bezoek aan een familie die een zeer geliefd lokaal snoepgoed van kokosnootsuiker maakt. Nadien wat vrije tijd. U zal in Can Tho overnachten in het keurige hotel Ninh Kieu Riverside.

Dag 12 • Can Tho - Chau Doc (o,m,a)

Gezien u hier in een zeer vruchtbaar en rivierrijk gebied bent bezoekt u vandaag per boot de Cai Rang Floating Market en hebt u daarna voor wie wilt nog een toffe uitstap per fiets door de boomgaarden en fruitvelden. Dan reist u door naar de stad Chau Doc in het grensgebied met Cambodja. Deze stad is gelegen in de An Giang provincie en meer bepaald aan de Hau rivier. Overnachting in hotel Chau Pho. Hiermee wordt het Vietnam gedeelte van uw reis afgesloten.

Dag 13 • Chau Doc - Phnom Penh (o,m,a)

Per Blue Cruiser speedboot vaart u vandaag naar de hoofdstad Phnom Penh in Cambodja waar een nieuw deel van deze erg boeiende reis begint. Grensformaliteiten en geld wisselen is dan aan de orde. Aan de kade kan u bij aankomst met een beetje geluk al de eerste Apsara dansers zien. Na de lunch start u met een bezoek aan het Royal Palace met daar tegenover de zilveren pagode. Dan een leerrijk bezoek aan het National Museum, ook wel Musee des Beaux-Arts genoemd omdat het in 1920 door de Franse archeoloog en schilder Georges Groslier in pure Khmer stijl werd ontworpen en gebouwd. Ook een bezoek aan de Russische markt is de moeite waard. In Phnom Penh logeert u twee nachten in het stijlvolle Sunway hotel. Deze hoofdstad is gelegen aan de samenvloeiing van de Mekong- en de Tonle Sap rivier. Cambodja is nog een arm land maar wel in snelle evolutie, volle economische en toeristische expansie en desondanks toch nog bijzonder charmant.

Dag 14 • Phnom Penh - Killing Fields (o,m,a)

Enkele erg pakkende bezoeken wachten op jullie waaronder eerst het bezoek aan het S21 Toul Sleng Genocide museum (oorspronkelijk een school) waar duizenden onschuldige (meestal hoger opgeleide) Cambodjanen werden gevangen gehouden en terechtgesteld in de periode van het barbaarse Pol Pot regime (1975-1979). Moeilijk te bevatten als toerist dat een leider zo zijn eigen volk heeft trachten uit te roeien. Nadien de onvermijdelijke Killing Fields van Choeung Ek waar ook weer tienduizenden mensen koelbloedig werden afgemaakt door de Rode Khmers. Ze werden ’s nachts in vrachtwagens aangevoerd vanuit de hoofdstad. Een hoog monument vol schedels achter glas domineert de ingang van het domein. Er wordt een grauwe film vertoont over wat er zich daar heeft afgespeeld. Deze wrede gebeurtenissen staan gegrift in het nationaal geheugen van deze fiere natie.

Dag 15 • Phnom Penh - Siem Reap (o,m,a)

Vandaag een lange rit maar met de nodige stops (oa. het dorpje Skun Short waar een bijzonder spinnenverhaal van tarantula’s aan vasthangt) naar Siem Reap, de thuisbasis van het wereldberoemde tempelcomplex van Angkor What. Een waar hoogtepunt om u tegen te zeggen. In Siem Reap aangekomen is er eerst de check-in in het eersteklas Saem Siemreap hotel om u op te frissen vooraleer een fijn boottochtje te gaan doen op het Tonle Sap meer. Neem ‘s avonds nog even een tuk-tuk om een ritje door de stad te maken of geniet van een drankje op de vele terrasjes die het centrum van de stad rijk is. Alles draait om de befaamde Pub Street.

Dag 16 • Angkor (o,m,a)

Ganse dag uitsluitend om dit magistrale en zeer grote boeddhistische tempelcomplex te bezoeken. Alles begint met een bezoek aan het ommuurde Angkor Tom gedeelte met de prachtige Bayon tempel. Wandeling naar de Zuidpoort en de Weg der Reuzen. Vervolgens de bekende Preah Khan tempel die diende als decor voor Angelina Jolie als Lara Croft in de film Tomb Raider. Na de middag een uitgebreid bezoek aan de fenomenale site van Angkor Wat, het grootste religieuze bouwwerk ter wereld op een oppervlakte van meer dan 200 hectare. Alles werd gebouwd ter ere van Koning Suryavarman de Tweede in het begin van de 12de eeuw als zijn hoofdstad. Iedereen probeert op die ene plek langs het water die ene perfecte foto met weerkaatsing te maken als blijvend souvenir. De machtige site van Angkor is de echte apotheose van deze reis.

Dag 17 • Siem Reap - Brussel (o)

’s Morgens nog een bezoek aan het boeddhistisch klooster Prom Rath en de Artisan d’ Angkor om wat laatste souvenirs in te slaan. Een goede suggestie is om de laatste middag bijvoorbeeld op eigen houtje te gaan lunchen in het restaurant Red Piano met Belgische eigenaar. Vrije namiddag tot aan de transfer naar de luchthaven van Siem Reap voor de terugvlucht naar Brussel.

Dag 18 • Brussel

Thuiskomst op de luchthaven van Zaventem en einde van een schitterende reis.

Volgens programma

 

 • Wervelende topreis in VOL pension

 • Visa en grenstaksen inbegrepen

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS luchthavenvervoer in gans Vlaanderen (1 adres per dossier)