Vincent Van Gogh in het Kröller-Müller Museum

Vincent Van Gogh in het Kröller-Müller Museum

Dit jaar, 2020, is het precies 130 jaar geleden dat de beroemde schilder, Vincent Van Gogh, overleden is. In dit kader stelt het Kröller-Müller Museum de tentoonstelling Van Gogh en co aan u voor. Het museum beschikt over de tweede grootste Van Gogh collectie ter wereld naast het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Voormiddag: In het Nederlandse Gelderland, te midden van het Nationaal Park De Hoge Veluwe en omringd door heide, bos en uitgestrekte zandvlakten, ligt het Kröller-Müller Museum. In het modern ingerichte museum bezichtigen we de tweede grootste collectie ter wereld van de impressionistische schilder Van Gogh. We krijgen de kans om ruim 90 schilderijen en 180 tekeningen van deze schilder te bewonderen. Naast Van Gogh kunnen we ook topstukken van andere schilders bekijken zoals Monet, Seurat, Picasso, Mondriaan en nog vele anderen. We nemen ruim de tijd om het museum op eigen tempo te bezoeken.

Middag: We genieten van een lekker middagmaal.

Namiddag: Na het middagmaal nemen we rustig de tijd om kennis te maken met de aangrenzende beeldentuin en de uitzonderlijke, mooie en ongerepte natuur van het Nationaal Park De Hoge Veluwe. In het park vinden we een grote diversiteit aan planten- en diersoorten. Geïnteresseerden kunnen één van de gratis witte fietsen lenen om het park te ontdekken. Tijdens een bezoek aan het Museonder, hiervoor gaan we letterlijk ondergronds, leren we over alles wat onder het aardoppervlak leeft en geleefd heeft. Uiteindelijk belanden we zelfs in het middelpunt van de aarde. Onderweg ontdekken we oa een compleet wortelstelsel van een 135 jaar oude boom, botten van reeds lang uitgestorven dieren,…Vervolgens maken we met de autocar een mooie rondrit langsheen de randen van dit uniek natuurgebied.

Avond: Het einde van deze culturele dag is voorzien om 17u30.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar

  • Toegang tot het Nationaal Park de Hoge Veluwe
  • Toegang Kröller-Müller Museum
  • Middagmaal
  • Rondrit langsheen de Parkrand
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen