Wenen

Wenen

Dag 1 • België - Deggendorf
Vóór de middag rijden we richting Keulen en Frankfurt met onderweg een vrij middagmaal. Na de middag gaat het langs Würzburg en Nürnberg naar ons ****hotel The Rilano Deggendorf.

Dag 2 • Deggendorf - Wenen - Unterkirchbach
‘s Morgens vertrekken we via Passau, Linz en St. Pölten richting Wenen. Na de middag rijden we naar Schönbrunn waar we een facultatief bezoek brengen aan het Paleis en zijn park (± € 22 pp). Vervolgens hebben we vrije tijd om de prachtige tuinen te bewonderen, een demonstratie van Apfelstrudel bakken bij te wonen met koffie (betalend) of het Koetsenmuseum te bezoeken. Nadien rijden we naar Unterkirchbach voor twee overnachtingen in het ***hotel Marienhof.

Dag 3 • Wenen
Vandaag staat het ‘Keizerlijk Wenen’ op het programma. Na een rondrit langs de Ringstrasse wandelen we naar de Stephansdom en bezoeken we het hart van de stad. Na de middag brengen we een facultatief bezoek aan de Hofburg, met Silberkammer, Sisi Museum en de keizerlijke appartementen (± € 17 pp). Ook een bezoek aan de Kapuzinergruft (± € 8 pp) met de monumentale graftombes van de Habsburgers is mogelijk. Rond 16u30 rijden we terug naar het hotel voor het avondmaal. Daarna keren we opgefrist terug naar Wenen voor een facultatief avondconcert van het Wiener Residenzorchester, Mozart & Strauss gekruid met balletdans en solozang (± € 26 pp).

Dag 4 • Wenen - Deggendorf
In de voormiddag maken we een wandeling door de tuinen van het Schloss Belvédère. Nadien gaan we via het Stadtpark naar het merkwaardige Hundertwasserhaus met zijn bontgekleurde gevel. Vervolgens kunnen we in het Donaupark met de lift een prachtige uitzicht genieten van op de Donauturm (± € 18,60 pp). Rond de middag rijden we naar de Prater, het permanente pretpark met het beroemde Riesenrad en tientallen spectaculaire attracties. Er is een keuze aan restaurants voor een vrij middagmaal. In de namiddag verlaten we de Oostenrijkse hoofdstad en rijden tot Deggendorf voor onze tussenovernachting.

Dag 5 • Deggendorf - België
We rijden doorheen Duitsland terug naar België.

HOTEL MARIENHOF***

Ligging: rustig gelegen in het hart van het Wienerwald, op 30 minuten van Wenen

Uitrusting: modern hotel met receptie, lift, restaurant, bar, terras, tuin, wellness, binnenzwembad, gratis wifi (in de openbare ruimtes) comfortabel ingerichte kamers, badkamer met bad/douche, haardroger en toilet, bureau, radio, tv, telefoon, minibar, kluisje

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu of buffet

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR

  • Kamer met ontbijtbuffet
  • Gebruik van draadloze headset
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België