West Canada • The Splendor of Alberta and British Columbia

West Canada The Splendor of Alberta and British Columbia

West Canada biedt u ongerepte natuur met in Alberta de majestueuze Canadian Rockies en de prairies. In British Columbia vindt u een combinatie van het bruisende en moderne Vancouver, ruige natuur in het binnenland maar ook het bekende Vancouver Island met het statige Victoria. Tijdens uw reis kunt u zoal tegenkomen: beren, herten, berggeiten, bergschapen, elanden, zeearenden en walvissen of orkas. Gletsjers, watervallen, wilde rivieren, canyons en blauwgroene gekleurde meren zijn de natuurlijke hoogtepunten. We leggen ook contact met de pionierstijd en met de afstammelingen van de First Nations People (de lokale Indianenstammen).

Dag 1 • Brussel - Calgary

Centraal vertrek met de autocar naar Amsterdam voor de vlucht naar Calgary. Bij aankomst krijgt u al een eerste indruk van het moderne Calgary met zijn indrukwekkende wolkenkrabbers. Logies in hotel Ramada Plaza Downtown Calgary. Vrije avondwandeling in de hoofdstraat.

 

Dag 2 • Calgary - Banff (o,m)

In de voormiddag maakt u een wandeling als stadsbezoek aan Calgary en rijdt u door Stampede Park met zijn Saddledome, waar de jaarlijkse rodeo wordt gehouden. Dan een geleid bezoek aan het Heritage Park Historical Village, waar u kan zien hoe de mensen hier leefden toen de eerste reizigers zich hier settelden tussen 1864 en 1914. Lunch in één der historische gebouwen in het park. U verlaat het park en de stad en houdt onderweg nog halt aan de site van de Olympische Winterspelen in 1988 met zijn indrukwekkende skischansen. Verder naar het Banff National Park. In Banff zal u twee nachten logeren in het prachtige Moose Hotel and Suites. Optioneel (ca. 10 CAD) kan u ‘s avonds tot 23u gaan baden in een natuurlijk openlucht warmwaterbad, mooi gelegen tegen de berghelling.

 

Dag 3 • Banff (o,a)

’s Morgens vroeg bestijgt u Sulphur Mountain met de kabelbaan, om boven van unieke vergezichten te genieten over Banff en zijn omgeving. U houdt ook halt aan het beroemde Banff Springs Hotel (één der historische spoorweghotels) en de Bow Watervallen. U gaat wandelen aan Surprise Corner, de Hoodoos rotsformaties en Lake Minnewanka (het grootste meer van het park), waar u een vrije lunch hebt. Na de middag verlaat u Banff op weg naar de mooi uitgeslepen Johnston Canyon, waar u tot aan de Lower Falls wandelt. Verder door bewondert u Castle Rock. Eveneens een stop aan de Great Continental Divide lijn, de natuurlijke grens tussen Alberta en British Columbia.

 

Dag 4 • Banff - Lake Louise (o,a)

U bezoekt het Yoho National Park met oa. Wapta Lake, zicht op de Spiral Tunnels, Natural Bridge en het turquoise groene Emerald Lake, waar u kan lunchen. U bereikt daarna het kleine dorpje Lake Louise, waar u de twee meest beroemde meren van de Rockies vindt. U kan verpozen aan het fameuze Lake Louise en zijn imposante Victoria gletsjer en bijhorend Chateau Lake Louise. U maakt daarna een wandeling aan het Lake Moraine, dat ooit als achterkant fungeerde op de 20 CAD biljetten. Logies in hotel Lake Louise Inn.

 

Dag 5 • Lake Louise - Hinton (o,m)

Vandaag reist u over de Icefields Parkway, één van de meest spectaculaire wegen van Canada en N-Amerika. De weg voert u langs de belangrijkste gletsjers van Canada, hoge bergtoppen, blauwgroene meren en adembenemende watervallen en canyons. U stopt verschillende keren onderweg zoals oa. aan het Bow Lake en Peyto Lake. Nadien doet u een wandeling naar de Mistaya Canyon. De Athabasca gletsjer is dan weer het kroonjuweel van dit gebied. Buffetlunch met zicht op verschillende gletsjers. Daarna nog twee wandelingen aan de grootste bereikbare watervallen van de Icefields Parkway, de Sunwapta Falls en de Athabasca Falls. Twee overnachtingen in het fraaie hotel Holiday Inn te Hinton.

 

Dag 6 • Jasper (o,a)

Beleef een groot deel van de dag in het Jasper National Park met gletsjers, meren en weidse bossen. Vrije lunch met zicht op Lake Maligne. U maakt ook een boottocht op Lake Maligne naar het wereldberoemde Spirit Island, de meest gefotografeerde plaats van Canada. Daarna bezoekt u het mysterieuze Medicine Lake, dat jaarlijks leeg loopt en terug gevuld raakt. U eindigt de tocht met een mooie wandeling langs de Maligne Canyon, weliswaar 55 meter diep, maar op sommige plaatsen zo smal dat de eekhoorns er kunnen overspringen. Namiddag nog wat vrije tijd in het pittoreske centrum van Jasper.

 

Dag 7 • Hinton - Sun Peaks (o,a)

Vandaag passeert u de Yellowhead Pass en stapt zo over van de Mountain naar de Pacific tijdszone. U reist door het Mount Robson Provincial Park met de hoogste piek van de Rockies,  Mount Robson (3.954m), waar u een tijdje vertoeft. Verder stopt u aan de Rearguard Falls, waar u een wandeling doet naar de verschillende uitkijkplatformen. Realiseer u dat de sterkste Chinook zalmen (1300 km van de Pacific Ocean) tot hier geraken. Dan een heerlijke rivier safari met een catamaran, op zoek naar beren en andere dieren in het wild. Daarna zet u koers naar het Wells Grey Provincial Park, waar u een wandeling doet naar de spectaculaire Spahats Falls, gelegen in een oude vulkaankrater. Overnachting in het bergdorp Sun Peaks, een bekend skiresort, in de Sun Peaks Lodge.

 

Dag 8 • Sun Peaks - Whistler (o,m)

Langs Kamloops leidt een schilderachtige weg door de bergen, waarbij u stopt aan het gelijknamige meer. U bent nu in het warmste gebied van Canada, en de omgeving doet dan ook plots dor en woestijnachtig aan. In Cache Creek hebt u een geleid bezoek aan de historische Hat Creek Ranch. U zal er worden ingewijd door onze Indiaanse gastvrouw in het vroegere leven van de Sushwap Indianen. Daarna bezoek aan een authentiek Roadhouse waar u kan genieten van de vele anekdotes uit de pionierstijd. Na een rit met de postkoets is er ’s middags ook een heerlijke BBQ  in de Hat Creek Ranch. Vervolgens door de kronkelende Marble Canyon. Een stop in Lillooet, een historische plaats bekend voor de gold rush en de nog actieve jade delving. Nu volgt het meest steile en bochtige parcours van de reis. Na nog een paar korte stops aan oa. Seton Lake, Duffey Lake en Lower Joffre Lake komt u toe in Whistler, het mondainste skioord van Canada dat zowel ’s zomers als ’s winters veel te bieden heeft. Slenter door de km-lange gezellige verkeersvrije hoofdstraat van het centrum of geniet vanop één van de vele terrassen.  Logies voor twee nachten in hotel Whistler Peak Lodge.

 

Dag 9 • Whistler (o,a)

’s Morgens rijdt u naar een subtropisch regenwoud, waar u een wandeling doet naar de Brandywine Falls, omgeven door basaltblokken. Daarna bestijgen we Whistler Mountain met de kabellift tot aan het Roundhouse. Daar kan u heerlijk wandelen en genieten van de besneeuwde bergen in de omgeving. Een gezellige moderne bar met terras laat u genieten van spectaculaire uitzichten. Hier kan u ook vrij lunchen. Optioneel (maar inbegrepen in de prijs) kan u verder de Peak-to-Peak Experience doen, de langste (3,2 km) niet ondersteunde kabelbaan ter wereld, die de overbrugging maakt naar Blackcomb Mountain. De rest van de namiddag bent u vrij om te genieten van het gezellige centrum in Whistler. Uw reisleider maakt u graag wegwijs voor andere bezoeken/wandelingen tijdens de namiddag.

 

Dag 10 • Whistler - Victoria (o,a)

Via de schitterende Sea-to-Sky Highway daalt u vandaag af naar de kust. Onderweg stopt u aan de Shannon Falls, de 5de hoogste waterval ter wereld. Een korte stop zal ook de geschiedenis tot leven brengen van de oude Britannia Mijn. U krijgt verder zicht op de Howe Sound, een fjord die diep in het land snijdt. In Horseshoe Bay gaat u aan boord van de ferryboot voor een 1,5 uur  durende overtocht naar Nanaimo op Vancouver Island. Vrije lunch aan boord. Na de middag een bezoek aan de muurschilderingen van het plaatsje Chemainus. In Duncan gaat u dan weer kijken naar de verschillende totempalen die het stadje versieren, waaronder de dikste ter wereld. U stopt aan Mt Tolmie voor een panoramisch beeld van de stad en zijn mooie omgeving. Drie overnachtingen in de sfeervolle en Engels aandoende stad Victoria in het zeer centraal gelegen Best Western Carlton Plaza Hotel.

 

Dag 11 • Victoria (o,a)

Uitgebreide sightseeingtour met alle hoogtepunten van deze stad zoals oa. Chinatown, Craigdar-roch Castle, de Parlementsgebouwen en Thunderbird Park. U bezoekt ook Fisherman’s Wharf, de havenbuurt met zijn kleurrijke woonboten en boardwalk terrassen vol met horeca kraampjes (vrije lunch).  Nadien vrije tijd om heel de namiddag Victoria te verkennen.  Uw reisleider maakt u graag wegwijs over de verschillende mogelijkheden. U kan oa. het Royal BC Museum bezoeken of de Afternoon Tea gaan gebruiken in het schitterende Fairmont Empress Hotel of van een terrasje genieten te midden de markt op Bastion Square. Victoria doet erg Brits aan, mede door de historische gebouwen en de dubbeldek bussen die er rondrijden.

 

Dag 12 • Victoria (o,a)

Bezoek aan Butchart Gardens, een wereldberoemde tuin die werd aangelegd door de vrouw van een leisteengroeve magnaat. U kan vrij in alle sereniteit de verschillende secties van de tuin bewonderen op uw eigen tempo. Vrije lunch. Vanmiddag kan u optioneel een 3 uur durende excursie maken op zee met gesloten boot of zodiac om te gaan kijken naar de walvissen en/of orka’s (± 130 CAD), een unieke ervaring (inschrijven via uw reisleider tijdens de voorreisvergadering).

 

Dag 13 • Victoria - Vancouver (o,a)

In Swartz Bay nemen we de ferryboot terug naar het vasteland. Na de middag zet u koers naar de moderne wereldmetropool Vancouver. Rit dwars door de stad richting de bekende Capilano Suspension Bridge (één der langste voetgangers hangbruggen ter wereld). Daarna een bezoek aan Stanley Park, het grootste stadspark in Noord-Amerika, met zijn verzameling totempalen en indrukwekkend zicht op de skyline van de stad alsook op de Lions Gate Bridge, het icoon van de stad. De twee laatste overnachtingen zijn voorzien in het Best Western Plus Sands by the Sea hotel. Diner in het bekende restaurant Rogue Kitchen & Wetbar, gelegen in de oudste wijk Gastown. Vanzelfsprekend hoort u vanavond ook het vermaarde deuntje van de beroemde stoomklok.

 

Dag 14 • Vancouver (o,a)

Uitgebreide stadsrondrit met ook enkele korte wandelingen. U rijdt langs BC Place, de Telus World of Science gelegen aan het uiteinde van False Creek, Chinatown, West-End (de duurste woonbuurt van Noord-Amerika), Robson Square met de Vancouver Art Gallery en het beroemde Fairmont Vancouver hotel. Deze tour eindigt op Granville Island met een bezoekje aan de Public Market en onvergetelijke zichten op de skyline van de stad vanop het enorme boardwalk terras achteraan. De vrije namiddag in Vancouver zal u deugd doen. Vanavond een fijn afscheidsdiner op een heel bijzondere locatie, het Top of Vancouver Revolving restaurant op de hoogste verdieping (167 meter) van de panoramische toren. Eénmaal om de 60 minuten draait het restaurant 360 graden om zijn as.

 

Dag 15 • Vancouver - Amsterdam (o)

Na het ontbijt hebt u nog de voormiddag vrij voor uw laatste aankopen op Granville Island of een gezonde strandwandeling in English Bay. Na de middag is er de transfer naar de internationale luchthaven van Vancouver voor de terugvlucht naar Amsterdam (Schiphol).

 

Dag 16 • Amsterdam - Brussel

In Schiphol wacht de autocar u op om terug naar België te keren, het einde van deze waanzinnig mooie reis.

Volgens programma

 • ETA niet inbegrepen

 • Droomcircuit voor de echte natuurliefhebbers
 • Maximale inhoud maar toch voldoende vrije tijd
 • Met zeer ervaren eigen Nederlandstalige gids
 • HALF pension

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS luchthavenvervoer in gans Vlaanderen (1 adres per dossier)

Gerelateerde reizen