Wildmenu & Sint-Hubertus

Wildmenu & Sint-Hubertus

In de uitgestrekte bossen van de Kempen ligt tegen de Nederlandse grens het kleine gehucht Postel. Hier begint begin in oktober het jachtseizoen. Men jaagt er vooral op klein wild en reeën. Tijdens deze dagreis komen we alles te weten over de jacht en worden we verwend met een heerlijk wildmenu.

Voormiddag: na onze opstapplaatsen rijden we naar Postel, gelegen in een bosrijke omgeving bij de Nederlandse grens. We worden hartelijk ontvangen in de Kaasboerin met een lekker wildmenu.

Middag: we genieten van een heerlijk wildmenu: Bospaddenstoelensoep met truffelsalsa - Paté van ree met compote van rode ui en toast - Ragout van klein wild met gebraiseerd witloof, fijne spruitjes met spek en amandelkroketjes - Toffee van hazelnoten en een bolletje mokka-ijs

Namiddag: na ons lekker middagmaal gaan we op tocht met onze plaatselijke gids. We laten ons rijden door pittoreske dorpjes van zowel de Belgische als Nederlandse Kempen en laten ons uitgebreid informeren over de jacht. Thema’s zoals wanneer wordt de jacht geopend en op welk wild mag er geschoten worden komen uitgebreid aan bod en we leren wie Sint-Hubertus was. Jagen met vogels of vuurwapens, jachtvergunningen en hoe wild is ons wild? Items die de rode draad vormen van deze namiddag. We bezoeken een woonkamer van een welvarende valkenier en genieten van een heus jachttafereel met roofvogels allerhande. Een boeiende namiddag, daar mag je zeker van zijn.

Avond: einde van deze aangename dagreis is voorzien omstreeks 18u00.

Inbegrepen:

• Vervoer met luxe autocar
• Wildmenu
• Rondrit door de Kempen
• Bezoek aan de valkenier
• Begeleiding door een lokale gids
• BTW en wegentaksen