Winterparadijs Tirol

Winterparadijs Tirol

Dag 1 • België - Nassereith

Voor de middag rijden we richting Duitsland. In de namiddag vervolgen we de route via de Fernpass naar Nassereith.

Dag 2 • Kufstein - Ebbs (programma vertrekdata 15.01, 29.01 & 05.03)

In de voormiddag rijden we via de Tegernsee naar Kufstein. Dit vestingstadje wordt bezongen als de parel van Tirol. Een imposante burcht, waarin ook het heldenorgel staat, domineert het stadsbeeld. In de namiddag rijden we naar Ebbs. Hier brengen we een facultatief bezoek aan het Fohlenhof (± € 9 pp). Deze grote paardenkwekerij is internationaal gekend voor het kweken van de Haflingerpaarden. Dankzij het kweekprogramma van Fohlenhof zijn deze prachtige dieren wereldwijd verspreid. We bezoeken de stallen met de meer dan honderd paarden die zorgen voor het voortbestaan van deze mooie en gracieuse dieren.

Dag 2 • Nassereither Schellerlaufen  (programma vertrekdatum 11.02)

Op 12 februari 2023 vindt in Nassereith het Nassereither Schellerlaufen plaats, een groot vierjaarlijks canavalsfeest waar bezoekers van heinde en verre naar komen kijken. Een kleurrijk ensemble trekt door de straten. Kenmerkend voor de onvergelijkbare optocht zijn de prachtige maskers uit houtsnijwerk. We genieten van de sfeer en gezelligheid.

Dag 3  • Fügen - Mayrhofen - Jenbach

Na ons ontbijt rijden we richting Zillertal. Onze eerste halte is de biomassacentrale van Fügen. We brengen een facultatief bezoek aan dit bedrijf (± € 10 pp). In de Holzerlebniswelt leren we alles over hout, energie en de werking van de biomassacentrale. Vanuit de SichtBar genieten we op zestien meter hoogte van een prachtig uitzicht op het werkgebied. We rijden verder naar Mayrhofen voor een bezoekje aan dit gezellige stadje. Na ons middagmaal nemen we facultatief de Zillertalbahn naar Jenbach (± € 10 pp). Na ons bezoek aan Jenbach rijden we terug naar ons hotel in Nassereith.

Dag 4 • Hall - Innsbruck

Vandaag brengen we een bezoek aan Hall, één van de mooiste stadjes in Oostenrijk. Aansluitend rijden we naar Innsbruck, waar we een wandeling maken door het historische stadsgedeelte. Nadien is er vrije tijd om de stad verder te verkennnen.

Dag 5 • Schrocken-Wart - Kalbelesee

Na ons ontbijt maken we een mooie rit langs de dorpen Imst, Landeck, St. Anton am Arlberg tot in Warth. Hier genieten we van mooie uitzichten over de skigebieden van Schrocken-Wart. Na ons vrij middagmaal maken we een mooie wandeling rond de Kalbelesee, een op 1650 meter hoog gelegen meer met een prachtig uitzicht op de omringende bergtoppen.

Dag 6* • Dormitz - Nassereith

In de ochtend maken we een wandeling langs het meer van Nassereith. ’s Namiddags maken we een facultatieve tocht met de ‘Gürgltalexpress’ (± € 6 pp), genieten we van een verrassing in het hotel en hebben we de mogelijkheid om te gaan Eisstockschiessen (± € 6 pp).

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 7 • Nassereith - België

In de voormiddag rijden we doorheen Oostenrijk naar Duitsland. Vervolgens rijden we terug richting België.

Opgelet: Het programma kan gewijzigd worden in functie van de sneeuw en weersomstandigheden.

HOTEL GURGLTALBLICK***

Ligging: nabij het centrum van het kleine plaatsje Nassereith

Uitrusting: restaurant, bar, lift, salon, tuin met terras en ligstoelen, mooi en comfortabel ingerichte kamers met bad of douche, toilet, haardroger (op aanvraag aan receptie), tv, kluisje, zithoek en gedeeltelijk met balkon

Maaltijden: ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangenmenu met saladebuffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 7e dag het ontbijt
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België