Zalig zomeren in Zuid-Zweden

Zalig zomeren in Zuid-Zweden

Dag 1 • België - Lübeck - Zweden

In Lübeck dineren we in een typisch Noord-Duits restaurant. Later die avond brengt een veerboot ons naar Zweden (voor een vlot verloop is het aan te raden ook over een kleine bagage te beschikken).

Dag 2 • Malmö - Lund

In de ochtend bereiken we Malmö, de thuisbasis van het hoogste gebouw van Noord-Europa: de spectaculaire ‘Turning Torso’. De geschiedenis van deze havenstad  kunnen we volop opsnuiven op de Lilla Torg met zijn pittoreske vakwerkhuizen en op de Stortorget, met het statige stadhuis en de kerk van Sint-Petri. De oude stadskern van het charmante Lund vormt ’s namiddags het ideale decor voor een rustige stadswandeling. We logeren in het ****hotel Scandic Malmö City (of gelijkwaardig).

Dag 3 • Malmö - Ystad – Mörrum - Växjö

Het charmante Ystad werd wereldwijd bekend om de Wallander thrillers. Nadat we Ystad hebben ontdekt, trekken we verder naar de bijzondere stenen formatie Ales Stenar, met een prachtig uitzicht op zee. De volgende stop maken we in Mörrum, een vissersdorpje waar in de plaatselijke rivier de grootste wilde zalmen en forellen rondzwemmen. Onze uiteindelijke bestemming is Växjö. Hier kuieren we o.a. langs de kathedraal en snuiven we de gezonde lucht op in het Linné-park. We overnachten in het ****Quality Hotel Royal Corner (of gelijkwaardig).

Dag 4 • Växjö - Vimmerby - Linköping

In de voormiddag staat de beroemde ‘Kosta Boda’ op het programma, één van de oudste Zweedse glasfabrieken. Vervolgens hopen we de ‘koning van de bossen’ te spotten in een elandpark. Na het middagmaal duiken we even terug in onze kindertijd, meer bepaald in de wereld van Pippi Langkous (facultatief ± € 15.50 pp) . Deze nacht verblijven we in het ****hotel Scandic Frimurarehotellet (of gelijkwaardig).

Dag 5 • Linköping - Götakanaal - Stockholm

Vandaag staat een heel speciale ervaring op het programma: een boottocht op één van de mooiste delen van het beroemde Götakanaal. Het sluizensysteem van Berg is daarbij één van de meest interessante attracties. We reizen verder door naar de provincie Sörmland, bekend uit de liefdesverhalen van Inga Lindström. Mooie steden met smalle straatjes en herenhuizen karakteriseren deze regio. Onderweg stoppen we ook even aan de badplaats Trosa. In het ****hotel Best Western Plus STHLM Bromma (of gelijkwaardig) genieten we van een welverdiende nachtrust.

Dag 6* • Stockholm

Een stadswandeling door Gamla Stan met zijn smalle straatjes, het stadhuis, de aristocratische paleizen en het koninklijk kasteel brengt ons gelijk in de sfeer. Liefhebbers kunnen later die namiddag Stockholm op eigen houtje verder verkennen, een terrasje doen of het gelijknamige oorlogsschip bezichtigen in het bekende - en eigenlijk niet te missen! - Vasamuseum (facultatief ± € 21 pp).

*wettelijk verplichte rustdag van onze chauffeur

Dag 7 • Stockholm - Örebro

We starten met een boottochtje naar het kasteel van Drottningholm (facultatief: boot & toegang ±  € 42 pp, te reserveren bij reservering). Ook na de middag vertoeven we in koninklijk gezelschap met een bezoek aan het schilderachtig gelegen Kasteel Gripsholm (facultatief ± € 15 pp). We installeren ons in het ****hotel Scandic Grand Örebro (of gelijkwaardig).

Dag 8 • Örebro - Vänern - Trollhättan

Naast het openluchtmuseum Wadköping herbergt ook het stadscentrum van Örebro een aantal architectonische pareltjes. Door dichte bossen reizen we vervolgens door naar Vänern: het grootste meer van Zweden. Vanuit Lidköping maken we een uitstap naar het kasteel van Läckö (facultatief ± € 13 pp). Het prachtig versierde kasteel met zijn kleine tuin is één van de meest populaire bezienswaardigheden. Vanaf hier is het niet ver naar Trollhättan. Vannacht logeren we in het ****hotel Scandic Swania Trollhättan (of gelijkwaardig).

Dag 9 • Trollhättan - Göteborg

Samen met onze gids verkennen we Göteborg, waar we ter afsluiting nog kunnen genieten van wat vrije tijd. ‘s Avonds is het tijd voor inscheping naar het Duitse Kiel. Op de veerboot dineren we in het buffetrestaurant en kunnen we nog gezellig wat napraten aan de bar.

Dag 10 • Kiel - België

We varen verder richting Duitsland. Via Hamburg en Bremen keren we ten slotte terug naar België.

 

 

 

Hotels *** & ****

Ligging: de hotels zijn vrij centraal gelegen

Uitrusting: comfortabele hotels met lift, bar, restaurant en wifi, soms zwembad, fitness en sauna, kamers met bad of douche, toilet, telefoon en tv

Maaltijden: ontbijt, ’s avonds 3 gangenmenu of buffet

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Bij reservering de identiteitsgegevens van alle deelnemers doorgeven
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren
  • Vreemde munt: Zweedse kroon, bijna overal kan men echter betalen met een bankkaart of kredietkaart 

INBEGREPEN

• **** PRINCESS CLASS AUTOCAR

• Overzetboot Trävemunde - Malmö &  Goteborg - Kiel (aan boord beschikt u over een standaard tweepersoons binnenkajuit)

• Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal t.e.m. de 10e dag het ontbijt

• Uitstappen en toegangsgelden zoals beschreven in het programma, tenzij anders vermeld

• Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België