Zeehondensafari

Zeehondensafari

In het Nationaal Park Oosterschelde in Zeeland, liggen, bij laag water, op de zandplaats zeehondjes. Ze zijn met het blote oog te zien. Ze leven hier, liggen op de zandbank of zwemmen dartelend rond in het water. Tijdens de vaart vertelt de gids over het gebied en kunt u in alle rust genieten.

 

Voormiddag: We maken een mooie rondrit doorheen Zeeland. Eeuwenlang vocht Zeeland tegen het water. Heel de provincie ligt onder het zeeniveau maar dankzij de Deltawerken, waar de Zeelandbrug een mooi staaltje van is, behoren overstromingsrampen tot het verleden. In St.-Annaland schepen we in aan boord van Rederij Frisia voor een zeehondensafari. Gedurende 2,5u genieten we van het wijdse landschap, de stilte van de natuur en van de wind.

Middag: Het middagmaal nemen we aan boord. We genieten van een lekkere koffietafel: Diverse soorten brood en broodjes, kaas, charcuterie, jam, pindakaas & kroket - Koffie en thee naar believen

Namiddag: We varen via het havenkanaal naar één van de diepste plaatsen van het Nationaal Park Oosterschelde. Mogelijk kunnen we op deze plaats bruinvissen, de Nederlandse dolfijn, zien die hier regelmatig komen. Vervolgens varen we onder de Zeelandbrug door, naar de zandbank waar we, bij laagwater, zeehondjes kunnen spotten. Vergeet uw verrekijker niet mee te brengen! We ontschepen in St.-Annaland en rijden naar Willemstad. Dit is één van de meest strategisch gelegen vestingsteden van Willem van Oranje en we ervaren de sfeer van het oude Nederland. Iedere gevel en monument ademt geschiedenis uit! Na de begeleide wandeling kunnen we ontspannen aan de mooie jachthaven. 

Avond: Het einde van deze dag is voorzien om 18u00 in Willemstad.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar

  • Rondrit door Zeeland
  • Boottocht
  • Middagmaal
  • Bezoek Willemstad
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen