Zomers genieten in & rond Giethoorn

Zomers genieten in & rond Giethoorn

Laat u verrassen door een onbekend stukje Nederland aan de rand van Friesland en Drenthe, namelijk Overijssel, met het natuurgebied de weerribben, het Drentse heidelandschap en schilderachtige dorpjes. In juli bezoeken we Vollenhove & Giethoorn in alle rust. In augustus genieten we er van een mooie bloemencorso en een grootse gondelvaart.

Dag 1 • België - Harderwijk - Elburg - Steenwijk

We rijden naar Nederland en bereiken eerst Harderwijk. De schilderachtige binnenstad is in 1969 tot beschermd stadsgezicht erkend. We bezoeken deze vestingstad met zijn protestantse kerk, zijn ommuring met de Vischpoort en  de Smeepoort, zijn middeleeuws stadhuis en het voormalige pesthuis. We rijden naar Elburg en maken een prachtige stadswandeling door de historische stad met de Vischpoort en de Smeepoort, de kazematten en de kerktoren.  Nadien rijden we naar Steenwijk voor installatie in het hotel.

Dag 2 • Vollenhove - Giethoorn (juli)

We rijden naar Vollenhove, een vroeger Zuiderzeestadje nu gelegen te midden van de polders. We maken een wandelingetje, rijden vervolgens langs Sint-Jansklooster, het geboortedorp van schaatser Evert Van Benthem en bereiken zo Giethoorn. We laten ons tijdens een boottocht (± € 7 pp) verrassen door de pracht en praal van dit dorp en flaneren nadien langs de leuke winkeltjes of doen een terrasje.

Dag 2 • Ossenzijl - Vollenhove - Giethoorn (augustus)

We rijden naar Ossenzijl waar we het natuurcentrum “De weerribben” bezoeken en facultatief een prachtige waterlelie boottocht kunnen maken in het natuurpark  (± € 8,50 pp ). ’s Namiddags bezoeken we het bloemencorso van Vollenhove (te reserveren bij boeking). Na het avondmaal rijden we naar Giethoorn om de grootse verlichte gondelvaart te bewonderen (te reserveren bij boeking).

Dag 3 • Westerbork - Zwolle

We rijden naar Drenthe en bezoeken facultatief kamp Westerbork (± € 8,50 pp), waar Anne Frank terecht kwam. Hier worden we even stil. We rijden verder naar het museumdorpje Orvelte, dat nog steeds bewoond is. Nadien brengen we een bezoek aan Zwolle met haar historische binnenstad. Zwolle kwam al in de vroege middeleeuwen tot bloei en ontwikkelde zich in de 15e eeuw tot machtige Hanzestad. Als we door de middeleeuwse binnenstad lopen, proeven we het rijke verleden. De karakteristieke gevels, de verdedigingsmuur, de Sassenpoort, de peperbus en de stervormige stadsgracht zijn de publiekstrekkers bij uitstek. Nadien keren we terug naar België.

Opgelet: volgorde van het programma kan aangepast worden.

 

FLETCHER HOTEL STEENWIJK***

Ligging: aan de rand van de vestingstad Steenwijk, op een steenworp van de Weerribben en Giethoorn

Uitrusting: modern hotel met receptie, lift, restaurant, bar, tuin en terras, kluis, biljart, fitness, gratis wifi

Kamers: comfortabele kamers met eigen badkamer met bad/douche, haardroger en toilet, telefoon, radio, tv, zithoek

Maaltijden: ontbijtbuffet, 's avonds 3-gangen maaltijden

 

  • Reisdocumenten: geldige identiteitskaart
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit dienen bevoegde instanties te contacteren

  • ****PRINCESS CLASS AUTOCAR
  • Halfpension vanaf de 1e dag het avondmaal tem de 3e dag het ontbijtbuffet
  • Begeleiding door een Nederlandstalige gids vanuit België