Zuid Afrika - Grote rondreis • Het land van Nelson Mandela

Zuid Afrika - Grote rondreis Het land van Nelson Mandela

Zuid-Afrika is een fenomeen: u vindt er immers een samenvatting van wat onze wereld te bieden heeft in één land: moderne steden, prachtige stranden, uitgestrekte ruimtes, indrukwekkende berglandschappen bevolkt door een smeltkroes van blank, gekleurd en zwart. Houdt u klaar om tijdens de safaris The Big Five te zien en geniet vooral van een heerlijk klimaat en een gastvrije bevolking. Tijdens deze reis maakt u kennis met een enorme diversiteit: van het westers aandoende Kaapstad met de befaamde wijnroute tot de safaris in hartje wildtuin en de onvergelijke landschappen van de Drakensbergen en de Blyde Rivier canyon. Wij bieden u hierbij de meest volledige rondreis aan, waarbij elk aspect afzonderlijk en het geheel u de reis van uw leven bezorgt!

Dag 1 • Amsterdam - Kaapstad

Thuis opgehaald wordt u naar de centrale vertrekplaats gebracht en van daaruit met onze comfortabele autocar naar Schiphol voor de rechtstreekse vlucht met KLM naar Kaapstad – een prima dag-vlucht met aankomst dezelfde dag rond 22u00, transfer naar het hotel Lagoon Beach, direct op het strand gelegen, met prachtig uitzicht op de stad en hét kenmerk van Kaapstad: de Tafelberg. Hier zal u de eerste drie nachten verblijven.

Dag 2 • Kaapstad (o,a)

Vandaag maakt u kennis met de ‘Mother City’: u doet een stadsrit, gaat natuurlijk – als het weer het toelaat – met de kabelbaan naar de top van de Tafelberg, wandelt door de Compagniestuinen, en maakt kennis met de bijzondere gevels in de Bokaap wijk. De dag eindigt in het heerlijke V & A Waterfront, waar u ook zal dineren.

Dag 3 • Kaapse Schiereiland (o,a)

Vandaag verkent u het Kaapse Schiereiland, met bezoek aan Kirstenbosch, een prachtige botanische tuin. Ook de pinguïnkolonie bij Boulders Beach staat op het programma, net zoals het meest zuidwestelijke punt van Afrika: Kaappunt en Kaap de Goede Hoop. Dineren doet u in Houtbaai, waar heerlijke vis (kingclip) geserveerd zal worden. 

Dag 4 • Robben Island (o,a)

Vandaag bezoekt u Robben Island, het eiland waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen zat. U vaart met de ferry vanuit de V en A (Robben Island ligt zowat 8 km van de stad), maakt met de bus een lokale toer op het eiland, en bezoekt de gevangenis onder de leidng van een gids die zelf ook in het complex gevangen zat. Na de vrije lunch en nog wat vrije tijd in het V en A Waterfront verlaat u Kaapstad, het gaat richting wijn, richting Stellenbosch. U logeert hier de volgende twee nachten in het schitterend gelegen Devon Valley hotel. Het heerlijke hotel heeft zelf een eigen wijngaard - een eerste wijnproeverij staat hier dus alvast op het programma!

Dag 5 • Wijnroute (o,a)

Laat u inspireren door luxe en wijn… Eerst bezoekt u Vergelegen, een zalig domein bij Somerset West. Daarna gaat het naar Neethlingshof, één van de zeer vele mooie wijndomeinen in en rond Stellenbosch, waar een wijnproeverij op het programma staat. Na de middag rijden we naar Franschhoek, een upmarket plaatsje, waar de Hugenoten hun uit Frankrijk meegebrachte wijnexpertise in de praktijk brachten. De dag eindigt met een kort bezoek aan Stellenbosch (Oom Samie se Winkel vinden we daar) en een diner in Devon Valley.

Dag 6 • De Kleine Karoo (o,a)

Op dag 6 van uw reis maakt u kennis met het centrale gedeelte van de Kaapprovincie. Via de Hugenotentunnel, Worcester en Robertson belandt u in Swellendam, het oudste stadje na Kaapstad en Stellenbosch, waar u kan lunchen in een heerlijk gelegen tuin. Via de mooie Tradouwspas en de heel bijzondere Route 62 reist u verder naar Oudtshoorn, het centrum van de struisvogelkweek. Het enig mooie Surval Olive Estate is uw thuis voor de volgende twee nachten.

Dag 7 • Grotten en Struisvogels (o,a)

U brengt in de voormiddag een bezoek aan de Cango Caves: een prachtige kalksteen grotformatie even buiten Oudtshoorn. Na dit bezoek leert u zowat alles over struisvogels en hun kweek in de Cango Ostrich Farm. Natuurlijk kan u hier tijdens de vrije lunch proeven van het bijzonder lekkere vlees van deze vogels.. In de namiddag hebt u de keuze tussen relaxen in het rustige Surval Olive Estate of een facultatief bezoek brengen aan het Cango Wildlife Center, waar u o.a. een ‘close encounter’ met een cheetah (jachtluipaard) kan beleven. Ook een extra open jeep safari in het uitgebreide domein Buffelsdrift behoort tot de mogelijkheden: de keuze is aan U!

Dag 8 • Binnenlandse vlucht (o,a)

Met een binnenlandse vlucht gaat het vandaag naar het 1600 km meer noordwaards gelegen Johannesburg. Het gebruik van deze binnenlandse vlucht laat u toe 3 dagen bustransfer tot 1 dag terug te schroeven, zonder dat u iets moois onderweg hoeft te missen ! Op de luchthaven wacht u een nieuwe bus, die u via de N3 en de Sterkfonteindam naar onze volgende verblijfplaats brengt: Bergville, aan de voet van de fameuze Drakensbergen. Logeren en dineren doet u hier opnieuw twee nachten in het Sandford Park hotel, op 1300 meter boven de zeespiegel!

Dag 9 • Drakensbergen en Amazizi (o,a)

Tijd om kennis te maken met het echte Afrika... Elijah - een plaatselijke gids - geeft u een twee uur durende rondleiding in zijn eigen Zoeloedorp: Amazizi. U maakt uit eerste hand kennis met de faciliteiten en de levenswijze van de grootste etnische groep: wellicht staat o.m. ook een bezoek aan een schooltje op zijn en uw programma ! Na de middag blijft u gewoon in het hotel en geniet van het zwembad, of u rijdt mee naar Ladysmith, een typisch Zuidafrikaans stadje, op zowat 50 km van onze uitvalsbasis.

Dag 10 • Nelson Mandela, Howick, St Lucia (o,a)

Tijd voor een bezoek aan de site waar Nelson Mandela gevangen genomen werd. In de buurt van Howick bezoekt u hier de site, waar u via beeldmateriaal een inzicht krijgt in het leven van de - terecht - meest gevierde Zuid Afrikaan. In Howick zelf bekijkt u de waterval, vooraleer u van de vrije lunch geniet in Balito, even buiten Durban, in een restaurant bovenop het strand van de Indische Oceaan. Na een wandeling en wat vrije tijd hier rijdt u verder naar Sint Lucia, in het hart van de Wetlands. U verblijft hier in het Elephant Lake hotel, centraal gelegen in het kleine stadje.

Dag 11 • Nijlpaarden en krokodillen! (o,a)

Vanochtend maakt u een twee uren durende boottocht op het ‘estuarium’ van uw verblijfplaats. U bekijkt hier niet enkel nijlpaarden van wel erg dichtbij, maar wellicht ook heel wat vogelgebroed op de oevers. Na de vrije lunch leert u alles over krokodillen tijdens een bezoek aan het Croc Center, een wetenschappelijk project dat zich met deze oeroude diersoort bezighoudt.

Dag 12 • Hluhluwe/Umfolozi (o,a)

Na een rustig ontbijt en mogelijke een wandeling langs het strand van de Indische oceaan rijdt u via Zaminpilo - een plaatselijke markt - naar Hluhluwe, waar u in de latere namiddag een eerste open jeep safari doet in het Hluhluwe Umfolozi reservaat. Dit park, het oudste en tweede grootste in Zuid Afrika, is natuurlijk bevolkt door o.m. de ‘big five’ waarnaar u onder leiding van bijzonder ervaren rangers op zoek gaat... Diner en overnachting vanavond in het prima Anew Hluhluwe hotel.

Dag 13 • I-Swatini (o,a)

Vandaag staat een langere, maar o zo mooie rit op uw programma. U rijdt via de grenspost in Golela/Lavumisa Zuid Afrika uit en ISwatini, het vroegere Swaziland binnen. Na een koffiestop in het mooie Nisela en een lunchbreak in het prachtig gelegen Mantenga staan een bezoek aan een kaarsenfrabriek - annex handycraftmarket - en een bijzondere glasblazerij/fabriek op uw programma. Diner en overnachting in het Piggs Peak Hotel and Casino.

Dag 14 • Krugerpark (o,a)

Het gaat opnieuw naar Zuid Afrika via de grenspost bij Matsamo/Jeppe’s Reef. Een half uurtje verder stapt u over de brug over de Crocodile River tot bij de ingangspoort tot het Krugerpark, de veruit grootste en wellicht ook meest bekende ‘wildtuin’ in Zuidelijk Afrika. Op zijn 22.000 km2 (twee derde van België!) vindt elke safariganger zijn of haar gading... enkel de dieren nog vinden is aan de orde ! Vandaag rijdt u met de eigen bus door het park, met stops in Afzaal en Skukuza, omheinde en beveiligde rustkampen. De volgende drie nachten dineert en slaapt u in het bijzonder mooi gelegen Kruger Gate Protea Marriott hotel, vlakbij de poort tot het park!

Dag 15 • Krugerpark (o,a)

Uw laatste dag in ‘de bush’ brengt u door in een open jeep, met aan het stuur een prima ranger, die met u opnieuw op zoek gaat naar alle dieren in het park. Vanuit de jeep vanop enkele meters een troep olifanten zien voorbijwandelen is een onvergetelijke belevenis : zorg voor voldoende opslagruimte op uw fototoestel: u zal die nodig hebben.

Dag 16 • Blyde River Canyon (o,a)

Via Hazyview naar Graskop, waar de zijderups en haar productie uw aandacht vraagt. In Pelgrim’s Rest, een gerestaureerd mijnwerkersdorp tussen imposante bergen is er tijd voor de lunch, waarna u een prachtig natuurschouwspel geserveerd wordt bij de Drie Rondavels en bij de potholes bij Bourcke’s Luck.. Uw laatste nacht in Zuid Afrika brengt u door in uw hotel in lodge-stijl, met o.m. een prachtig infinity-zwembad.

Dag 17 • Transfer naar Johannesburg (o)

Na een rustig ontbijt en voldoende tijd om te pakken brengt de bus u naar OR Tambo, de internationale luchthaven van Johannesburg voor inscheping op uw KLM vlucht naar Amsterdam.

Dag 18 • Amsterdam

Vanuit Amsterdam wordt u in de voormiddag met onze eigen autocar weer terug naar de centrale vertrekplaats en verder tot voor uw huisdeur gebracht, met een koffer vol fantastische reisherinneringen en een reeks foto’s die u uw verdere leven met meer dan veel genoegen zal herbekijken...

Volgens programma

 • Schitterende, volledige, afwisselende en niet te vermoeiende reis door een van de mooiste landen ter wereld
 • Prijs/kwaliteit TOP
 • HALF pension
 • Geen inentingen verplicht

 • Vluchten met kwaliteitsmaatschappijen (incl. luchthaventaksen)
 • Uitstekende Nederlandstalige begeleiding
 • Loyale diensten van de Engelstalige lokale gidsen
 • Verblijf in de vermelde hotels/cruiseschepen (of gelijkwaardig)
 • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Een reishandboek als extra bron van informatie (1 per kamer)
 • Noodnummer: permanentie voor noodgevallen
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs
 • Voorreisvergadering
 • VIP lounge bij vertrek in Brussel
 • Visum
 • GRATIS luchthavenvervoer* in gans Vlaanderen

*1 adres per dossier.

Gerelateerde reizen