Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum is een cultuurhistorisch museum in de Nederlandse stad Enkhuizen in de provincie Noord-Holland, waar de cultuur en de maritieme geschiedenis van de voormalige Zuiderzee in beeld worden gebracht. Het museum bestaat sinds 1948. Het is in 1983 uitgebreid met een groot buitenmuseum waar dorpen en gebouwen zijn herbouwd.

Voormiddag: Via onze gebruikelijke opstapplaatsen rijden we naar Enkhuizen. Bij aankomst op de parking van het museum stappen we over op de museumboot en varen we naar het buitenmuseum. Meer dan honderdveertig gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Bezoek het kaaspakhuis en neem een kijkje bij de smid. Weet jij waarvoor een boerenleenbank diende ? Kom het allemaal ontdekken. En mis vooral niet de hedendaagse designpresentaties geïnspireerd op wonen en werken van vroeger. Hongerig geworden? Eet dan een heerlijk vers gerookte vis bij de visrokerij…

Middag: We nemen een vrij middagmaal in het museum.

Namiddag: We zetten onze ontdekking verder. Wandel terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum. Het Zuidermuseum heeft ook nog een tweede locatie: het binnenmuseum.  Hier worden de verschillende collecties gepresenteerd met o.a. een grote klederdracht tentoonstelling.

Avond: Het einde van deze dagreis is voorzien om 17u30.

Inbegrepen:

  • Vervoer met luxe autocar
  • Bezoek Zuiderzeemuseum
  • Begeleiding door een gids
  • BTW en wegentaksen