Costa Dorada

Salou: Aan de Spaanse Costa Dorada (Gouden Kust) in Catalonië ligt de bekende badplaats Salou, welke behoort tot de provincie Tarragona.  In de zomermaanden trekken er ieder jaar weer massa’s toeristen naar deze gezellige badplaats. Salou beschikt dan ook over talrijke stranden en smalle diepe inhammen met fijn- en goudkleurig zand, dat voor de bezoekers de voornaamste attractie vormt.  Bovendien is het nachtleven nergens zo opwindend als in het authentieke en romantische centrum van de stad.

La Pineda: La Pineda ligt op 4 km van Salou.  Het is een kleine en vlakke badplaats met enkele hotels en appartementen, een langgerekt centrum met voornamelijk winkels, bars en restaurants.  Het zandstrand van La Pineda is ongeveer 2,5 km lang en loopt langs de hele plaats. Deze badplaats is een stuk rustiger dan Salou zelf, het strand loopt vrij geleidelijk af in zee waardoor het ook geschikt is voor gezinnen met kinderen.

Cambrils: Het stadje Cambrils ligt in de provincie Tarragona, op 7 km van Salou en 120 km van de stad Barcelona. Cambrils is wat rustiger dan Salou, maar heeft ook een prachtig strand en een mooie boulevard. Men vindt hier een authentieke vissershaven en een mooie jachthaven. Het is de ideale plaats om te genieten van een Spaanse levensstijl, om te relaxen in de zon of simpelweg te genieten van het rustige zeewater.

Tarragona: In de Romeinse tijd was niet Barcelona de grootste en machtigste stad van Catalonië, maar Tarragona, toen nog Tarraco genaamd. Prachtige Romeinse monumenten, een middeleeuwse wijk en een heerlijke ramblas wachten op u.  De stad ligt strategisch hoog boven de zee.

Reus: Op slechts 10 km van Salou en 8 km landinwaarts van de Costa Dorada ligt Reus, één van de meest culturele en commerciële steden van Catalonië. De wereldberoemde architect Antonio Gaudi, bekend van de vele bouwwerken in Barcelona, is in deze stad geboren. Hier speelde hij met zijn vrienden, ging hij naar school en maakte hij zijn eerste schetsen alvorens op 16-jarige leeftijd te verhuizen naar Barcelona om daar zijn studie verder af te maken.  Het is zeker dat de periode die hij doorbracht in Reus invloed heeft gehad op zijn latere bouwwerken in Spanje. Reus is ook de grootste winkelstad van de provincie Tarragona en men treft hier dan ook veel winkels aan van gerenommeerde merken. 

 

Na de verwelkoming door onze plaatselijke hostess aan de Costa Dorada, zal zij u meer informatie geven over welke bezienswaardigheden en/of uitstappen (afhankelijk van het aantal deelnemers) er hier mogelijk zijn, zoals:

 

Barcelona: In één dag ziet u Barcelona’s meest indrukwekkende monumenten en gebouwen in vogelvlucht met o.a. La Sagrada Familia, Plaza Cataluna, la Rambla, Camp Nou stadion (FC Barcelona)…

Binnenlandtour: Deze excursie gaat door het achterland en brengt u op plekken waar geen massatoerisme komt, veelal weg van de kust.  We bezoeken kleine dorpjes waar u kan genieten van een broodje of Spaanse tapas.  We rijden door de mooie wijnstreken en gaan uiteraard wijn of cava proeven.  Tijdens deze tocht proberen we u ook oude ambachten te laten zien of bezoeken we een streekmuseum.  We rijden door het land van de amandelbomen, olijven en hazelnoten.  Een leuke en gezellige dag, laat u verrassen!

Montserrat: Bezoek het wereldberoemde klooster Montserrat en het dorpje Colonia Gúell met het beste bewaarde geheim van Gaudi, de Crypte.

Wandeling: Maak een fantastische wandeling van circa 5u door een natuurgebied met watervallen.

Peñiscola & Ebrodelta: Rondtour door de Ebrodelta, een prachtig natuurgebied waar er genoeg tijd is voor fotostops.  Verder is er de mogelijkheid om het pittoreske Peñiscola te bezoeken. Dit stadje wordt getypeerd door zijn pitoreske straatjes met blauwe vensters.